Schöne: 'Deze titel gun je dit team'

BVeenstra, 16-05-2019 om 09:35, 2148 views, Voetbalzone |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Lasse Schöne vindt het kampioenschap van Ajax 'een geweldige bekroning van een geweldig seizoen'. De Deense middenvelder is van mening dat dit Ajax-team een dergelijke prijs verdient.

Woensdagavond werd de landstitel dankzij een 1-4 zege bij De Graafschap definitief veroverd. Enkele maanden geleden leek het er niet op dat Ajax kampioen zou gaan worden. 'We stonden aardig wat punten achter op een gegeven moment', zegt Schöne tegenover Voetbalzone. 'Maar dit team heeft het hele seizoen laten zien waar het tot toe in staat kan zijn. Het is een bekroning op een geweldig seizoen. Natuurlijk is de uitschakeling in de Champions League een domper, maar dit gun je dit team. Er is zo hard voor geknokt. Ja, geweldig.'

Volgend seizoen wordt het een stuk lastiger voor Ajax, zo denkt Schöne. 'We hebben aardig wat spelers die hoog op de lijstjes staan in Europa. We hopen dat we er zoveel mogelijk kunnen houden', zegt Schöne, die daar nu nog niet al te veel aan wil denken. 'Nu gaan we eerst genieten. Ik denk dat we Ajax op de kaart hebben gezet. Niet alleen hier, maar ook in Europa en in de wereld', aldus de Deen, die tot slot aangeeft bij Ajax te blijven. 'Ik heb nog een jaar, dus voorlopig blijf ik nog wel even.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik denk dat dit het laatste seizoen was met Schöne als vaste basisspeler. Marin heeft zijn sterke punten (goede pass- en traptechniek) maar koppelt dat aan een groter loopvermogen en een hogere intensiteit. Ik ben een enorme fan van Schöne (die in mijn ogen samen met Daley en Nouri dé Ajacied van deze eeuw is) en het is ook zeker geen schande dat hij als 32 jarige voorbij zal worden gestreefd door jongere spelers. Als twaalfde man zal hij nog steeds een enorme waarde hebben voor de ploeg.

Trouwens hoop ik dat het middenveld volgend seizoen bestaat uit Marin, Vd Beek en Mazraoui. Volgens mij doet dat middenveld niet onder voor dat van dit seizoen. Natuurlijk is De Jong een geweldenaar maar Mazraoui is een goede vervangen (waarmee Ajax er maar een beetje op achteruit zal gaan) en met Marin (in plaats van Schöne) en Vd Beek (die volgend seizoen vast en zeker weer een stap in zijn ontwikkeling zal zetten) gaat Ajax er waarschijnlijk op vooruit ten opzichte van dit seizoen.
1 0