Schöne: 'Laten we hopen dat er genoeg blijven'

ArthurV, 15-05-2019 om 23:40, 4768 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lasse Schöne heeft het afgelopen seizoen niet alleen erg genoten van alle successen, maar ook van de sfeer in de spelersgroep. De middenvelder stelde woensdag met Ajax de landstitel veilig, nadat eerder al de beker werd gepakt en de halve finale van de Champions League werd bereikt.

'Dit is wel een hele leuke groep ja, dat bleek ook vandaag weer. Het leuke was: voor de wedstrijd zitten we binnen een beetje te ouwehoeren, maar willen we deze wedstrijd ook gewoon winnen. Dat tekent dit team wel', legt Schöne uit tegenover de NOS. De Deen heeft daarnaast gezien hoe veel talenten binnen de selectie zich stormachtig ontwikkelden. 'We hebben genoeg voorbeelden van spelers die stappen hebben gemaakt dit jaar. Geweldig, laten we hopen dat er genoeg blijven.'

Dat Ajax het kampioenschap zou winnen, was voor de wedstrijd tegen De Graafschap al wel duidelijk. Ondanks dat, ging de wedstrijd op De Vijverberg zo simpel als gehoopt. 'Dit soort wedstrijden zijn nooit makkelijk, maar wij hebben onze plicht gedaan en 4-1 is een prima uitslag. Het zat er natuurlijk wel aan te komen, maar de ontlading is natuurlijk wel groot. Dit gun je die jongens, mijzelf natuurlijk ook, maar ik ben niet zo jong meer. Het is wel een bekroning op een fantastisch seizoen.'

'Ook complimenten die kant op'

Schöne noemt de wedstrijd tegen PSV in maart een cruciale voor het behalen van het kampioenschap. In eigen huis werd er met 3-1 gewonnen, waardoor de Amsterdammers in de race bleven. 'Misschien is dat de nekslag geweest, maar ook complimenten die kant op. Zij hebben 83 punten, wij 86. Dat zijn natuurlijk ongelooflijk veel punten, dus het is een mooi seizoen geweest met ook een mooie titelstrijd.'

Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Marc geef onze toppers gewoon een dik contract om ze nog minimaal een jaar te behouden... winwin!!
0 0
Basiselftal
Laten we hopen dat Ziyech Tadic en Neres blijven. Donny laten we nooit gaan dus die blijft sowieso. Mochten clubs Donny willen kopen scheren we Dolberg kaal en sturen we die hun kant op. Waar we wel afscheid van moeten nemen is Lamprou, Labyad, Dolberg, Sinkgraven, Cerny en natuurlijk Kristensen. Bandé krijgt nog de kans maar daar verwacht ik niet veel van. Ik zie ons graag een goede rechtsback kopen die Veltman op de bank houdt, Veltman is een prima back-up maar voor de basis te mager.
1 -3
Rockpotje
Sinkgraven is gewoon een mogelijke opvolger van Frenkie. Maar laten we hem vooral lekker wegdoen omdat hij een paar blessures heeft gehad en een vervanger van twintig miljoen kopen. Veltman heeft alleen maar goede wedstrijden gespeeld en is net terug van zijn blessure. Maar geen vertrouwen geven, meteen een dure Braziliaan erbij om hem uit de basis te houden. Nu er geld zat is willen een aantal supporters iedereen die iets minder speelt of heeft gespeeld meteen wegdoen en allemaal toppers halen. Dat is toch niet de Ajax filosofie? Een aantal gerichte aankopen en vooral verder bouwen met wat je hebt.
3 -1
Basiselftal
Wat heeft Sinkgraven ons in de 4 jaar die die bij ons speelt opgeleverd naast het mislopen van de CL door zijn fatale blunders en een hoop gescheld en gezeur door zijn kinderlijke manier van voetballen waarbij die zich als een klein jongetje van de bal laat zetten. Ja joh laten we die gewoon lekker als opvolger van Frenkie in de basis gooien. Prima! Komt vast goed!
2 -3
Rockpotje
Als je het niet wilt zien ga je het ook niet zien natuurlijk, maar na Frenkie is Sinkgraven de meest wendbare middenvelder aan de bal die we hebben. Hij kan heel snel om zijn as draaien en voetbalt heel makkelijk onder de druk uit. Hij heeft nu ook verdedigende ervaring, dus hij is helemaal klaar voor de rol van versnellende speler in de opbouw. Maar anders moet je Juventus-uit en Spurs-thuis misschien nog even terugkijken. Of het hele seizoen onder Bosz. Je kan nu wel een fout van vier jaar geleden gaan uitvergroten of hem zijn gebrek aan verdediginde ervaring als linksback gaan verwijten, maar dat ben je wel heel kortzichtig.
2 0
Chris86
Ik heb ook goede hoop dat Sinkgraven volgend jaar op het middenveld komt te spelen. Is één van de meest creatieve spelers die vooral wedstrijdritme moet opbouwen. Met de bal aan de voet erg sterk; hij heeft echter wel een verdedigende middenvelder achter hem nodig... Een beetje als Ziyech in zijn eerste periode.
0 0
Hollister
En toch vind ik dat je zo n seizoen niet alleen sportief moet oogsten maar ook financieel... ik vind het logisch en ook prima als Frenkie, Matthijs, Donny, Hakim en Neres vertrekken, mits er maar de juiste bedragen tegenover staan... Frenkie 86 miljoen, idem ongeveer voor Matthijs, Donny en Neres moeten ongeveer 60/70 miljoen opleveren en Hakim 50/60.. Ajax haalt dan naast de CL inkomsten aan transfers een kleine 350 miljoen (ik verwacht dat veltman ook vertrekt voor 15 tot 20 miljoen)
daarvan 100 miljoen herinvesteren in spelers als Marin, Odegaard, Antony, Pedrihno, Martinez, enz Ajax staat bekend om doorstroming en we zijn hoe je ook wend of keert gewoon een opleidingsclub... Zorgen voor een selectie wat volgend jaar gewoon kampioen kan worden of zelfs MOEt worden.. CL groepsfase kan halen en misschien met een gunstige loting weer kan overwinteren... Wij moeten spelers halen inde categorie 20 tot 25 miljoen en vooral doorselecteren in de breedte van de selectie... afscheid nemen of verhuren van spelers als Kristensen, Dolberg, Lamprou, De Wit, Gravenberch, Ekkelenkamp, Cerny, Bande? , Sinkgraven, Labyad of althans een aantal hiervan... de nummers 12 tot 18 moeten een hoger niveau hebben dan dit jaar... dit jaar zijn we aardig gevrijwaard gebleven van blessures.. dat risico kunnen we niet nog een keer nemen.. jonge talenten als De Wit, Ekkelenkamp, Cerny, Dolberg moeten nu vliefuren maken, verhuren ... Traore en misschien Gravenberch erbij houden. Ik heb vertrouwen in Overmars... en denk werkelijk dat we toch deze 5 of in iedere geval 4 spelers gaan verliezen dit jaar.. en dat hoeft helemaal geen probleem te zijn...
1 0