Veltman: 'Ik 'gun' iedereen zo'n blessure'

BVeenstra, 15-05-2019 om 11:15, 6127 views, NU.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Joël Veltman is ijzersterk teruggekomen van een zware blessure aan zijn knie. De Ajacied hoopte in de tweede seizoenshelft nog wat minuten te maken, maar de realiteit is dat de verdediger uiteindelijk een belangrijke rol kende na de winterstop. 'Ja, allemaal positieve berichten. Laten we het zo houden', zegt hij tegenover NU.nl.

Iets meer dan een jaar geleden raakte Veltman voor de tweede keer in zijn carrière zwaar geblesseerd aan zijn knie. Dit keer revalideerde de rechtsbenige verdediger bij de KNVB in Zeist. 'Wat ze daar in mijn thee deden? Een beetje honing, haha', grapt Veltman. 'Na mijn eerste kruisbandblessure kwam ik sterker terug en nu ook. Ik "gun" iedereen zo'n blessure, puur om het feit dat je mentaal en fysiek sterker wordt.'

Dit seizoen valt 'alles op z'n plek' bij Ajax, ziet Veltman. 'Ook voor mij. Iedereen heeft zijn aandeel gehad. Het is een prachtige puzzel geworden', aldus de voormalig aanvoerder, die nog niet weet of hij volgend seizoen ook nog Ajacied is. 'Een goede vraag. Na De Graafschap gaan we zitten. Ik zie wel wat er op mijn pad komt', aldus Veltman, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2020.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Mentaal is Veltman prima terug gekomen. Maar hij is voor Ajax toch te beperkt. Invaller ja, maar basisspeler, nee. Nous zie ik daar toch liever. Met een type de Ligt of Sanchez naast Blind en Nico.
0 0
PetrusKeizer
is juist goed dat we ook spelers hebben die niet na 1 topjaar meteen weggekocht worden. Is ook goed als er jongens van de club gewoon blijven.Joel moet gewoon lekker bij Ajax blijven, tenzij het hem zelf begint te vervelen :)
0 -1
HStorm
Je comeback is top! En wat was je nodig na het uitvallen van Nous in de CL.
1 0
ST
Lekker bij de ploeg houden. Ervaren clubman. Geen geweldenaar, maar een jongen die als back altijd een voldoende haalt. Moet alleen zoveel mogelijk wegblijven uit het centrum want daar verliest hij elk kopduel.
1 -1
Ajax34
Dan moet hij toch eens met Dolberg gaan praten, want van die jongen straalt het zelfvertrouwen helaas niet meer af.
2 0
Mentir
vraag me zelf steeds af is dolberg wel een spits, dat hij een aanvaller is duidelijk maar spits vind ik het niet, vind hem net als CR. Sterk, kan goed koppen en van uit het niets toeslaan maar geen spits

denk dat meer een probleem is dan zelfvertrouwen
0 -1
off
Doet het prima na z'n blessure. Het blijft alleen een risico dat hij z'n handen niet thuis kan houden bij dode spelmomenten.
Tegen tottenham had hij ook een aanvaller met twee handen vast op de doellijn en zo was er nog een moment in de zestien. In de eredivisie heb je met de VAR zo een penalty tegen.
1 0
EuforischeRealist
Noem eens een topverdediger die zijn handen niet gebruikt bij dit soort spelsituaties?

Die VAR was er in de CL ook, heeft het beoordeeld en liet het doorgaan, niks aan de hand dus.

Veltman is geen absolute topper zoals De Ligt, maar kan voor Ajax zeer zeker een nuttige kracht zijn. De keuze op dit moment op RB met Mazraoui en Veltman waarbij je een aanvallende en een verdedigende variant hebt is gewoon prima voor Ajax. Imo zou het voor volgend seizoen ideaal zijn om Schöne, Mazraoui en Veltman te laten rouleren naar gelang de tegenstander of wedstrijd daar om vraagt. Mazraoui kan dan ook vaker op het middenveld en Veltman maakt ook voldoende minuten om hem 'tevreden' te houden. Ajax zal hem vanwege zijn leeftijd toch perspectief moeten bieden anders zal hij ook richting het buitenland gaan kijken.
0 0
wladimir
Veltman kan de Ligt ook vervangen. Veltman en Blind is alleen wat klein.
0 -1
off
Matthijs de ligt die grote blonde jongen achterin bij Ajax heeft zijn tegenstander nooit met twee handen vast.
0 -1
EuforischeRealist
Misschien je scherm eens aanzetten en niet alleen naar het geluid van de commentator luisteren.

Vasthouden gebeurt altijd en overal!
0 0
hakkietjakkie
Leuk dat hij iedereen ‘gunt’ maar niet iedereen komt op zo een manier terug van zo een knie blessure he. Sterker nog ik vind Veltman een uitzondering daarin.
2 0
PetrusKeizer
Ruud van Nistelrooy? Ook ijzersterke mentaliteit, hoor. Kan je alleen maar diep respect voor hebben, zoals die zich destijds teruggeknokt en -gerevalideerd heeft.
0 0
zlatanibr
Heeft zich al voetballer en als persoon ontzettend ontwikkeld. Eerst was het een betwetertje en irritant mannetje, waar je, ondanks dat hij voor Ajax speelde, aan irriteerde. Nu heeft hij toch wat meer de gunfactor. En heeft veel goed werk verricht de afgelopen weken! Contract verlengen voor 2 jaar!
0 0
JPM
Afgezien van zijn kwaliteiten - ik vind hem niet goed genoeg voor een basisplaats in Ajax 1, maar wel een OK back-up voor RB die je erbij kunt houden - vind ik het werkelijk onzin wat je schrijft over zijn persoonlijkheid. Dat hij eerst een "betwetertje"en "irritant mannetje" was, die nu opeens sympathieker is geworden?

Nee, als er iemand is die zichzelf is gebleven, is het Joel Veltman wel. Een sympathieke vent is hij altijd al geweest.
3 0
EricAjax1
Maar in het veld was hij eigenlijk een beetje een psvertje. vaak iemand iets proberen aan te naaien en rollen over de grond. Buiten het veld zal hij vast altijd al een fijne vent geweest zijn maar hij is op het veld wel degelijk veranderd in gedrag.
0 0
PetrusKeizer
zo is t precies. Joel was vrij lang eigenlijk n matennaaiertje, nu valt t erg mee hoewel ik m af en toe weer met van pijn vertrokken gezicht zie rollen dat ik denk, "begin je weer, Joel?" :) tegen Juventus in elk geval 1x... maar tegen die italianen vond ik t dan wel weer mooi, koekje van eigen deeg, hahaha
0 0
Mentir
Tadics kan dat toch ook zo lekker, en moment erna deelt ie een tik uit. maar je moet die een paar hebben die niet over zich heen laat lopen.
en soms heb je iemand nodig die de gele pakt voor een smerige overtreding om wat terug te doen en meestal (ongelukkig) is het veltman wel die het doet
0 0