AD verwacht Schöne weer in de basis

BVeenstra, 15-05-2019 om 09:00, 13453 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Lasse Schöne bij Ajax terugkeert in de basis voor het kampioensduel met De Graafschap. De middenvelder zat afgelopen zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht nog op de bank.

Noussair Mazraoui zal door de waarschijnlijke terugkeer van Schöne in de Ajax-basis spelen als rechtsback. Dit houdt in dat Joël Veltman op de bank plaatsneemt. Verder staat Klaas-Jan Huntelaar, zoals trainer Erik ten Hag dinsdag al vermeldde tijdens de persconferentie in de basis. David Neres ontbreekt in de vermoedelijke opstelling, maar het is onduidelijk of hij fit genoeg is voor de wedstrijdselectie.

Het duel tussen De Graafschap en Ajax begint woensdagavond om 19.30 uur. Ajax heeft op dit moment drie punten meer dan PSV en bovendien lijkt het verschil in doelsaldo (+14 in het voordeel van Ajax) onoverbrugbaar.

Vermoedelijke opstelling De Graafschap:

Bertrams, Owusu, Straalman, L.Nieuwpoort, Tutuarima, Matusiwa, El Jebli, Vet, Van Mieghem, Serrarens, Bahoui

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong; Ziyech, Van de Beek, Tadic; Huntelaar.

Denk jij dat Ajax de titel veiligstelt door met 0-3 bij De Graafschap te winnen? Zet in en krijg 8,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Op Neres na(Hunt)is dit het basisteam. Zo had ik het ook liever gezien tegen Spurs. Maar dat achteraf praten.
0 0
Sampaoli
Schöne is het dan ook gegund. Bijna 33 jaar en weer een prima seizoen gespeeld. Ook ik geef wel eens op hem af, zijn fysiek laat 'm soms in de steek. Toch is hij weer van waarde geweest in dit fantastische seizoen.
2 0
Ozymandias
Schöne heeft niet de motor om een heel seizoen lang het niveau van een Ajax basisspeler te halen. Daardoor heeft hij mindere periodes maar het gros van het seizoen is hij wel degelijk een basiswaardige speler. Trouwens denk ik dat Marin hem uit de basis zal spelen aangezien Marin de sterke punten van Schöne heeft maar dat koppelt aan een grotere motor en een hogere intensiteit.
2 0
BrandjeXL
Schöne heeft niet de motor om bepaalde wedstrijden te spelen. Wat ik hem niet aanreken maar de trainer. Een tegemstander die vol gas geeft kan ie niet aan en of dat nu aan het begin of einde van het seizoen is maakt niks uit. Tegen Spurs had ie er na een half uur vanaf gemoeten van toen liep hij al op zijn laatste benen. Schöne in de basis is naar mijn mening altijd "bij gebrek aan beter".
0 0
Rentokill
Ajax is nog behoorlijk gedreven merk je aan alles. Ze hebben het over het doelsaldo en de topscorer. PSV is gedemotiveerd en moet tegen Heracles. Staat 7e en kan nog 5e worden.

Zou mooi zijn wanneer
1. het gat straks 6 punten is.
2. Ajax het doelpunten-in-de-eredivisie-record breekt en
3. Tadic als topscrorer in de gelederen heeft!

Anders is het seizoen helemaal mislukt......NOT!
2 0
Broekzak
die opstelling van Graafschap klopt denk ik niet. iedereen met een beetje last of pijntjes zullen ze sparen. Het is een midweekse wedstrijd en de play offs zijn belangrijker.
0 0
Ajacied0343
Daarom zijn de 3 vaste aanvallers gepasseerd
1 0
FlyingDutchMan
Opzich logische opstelling, zelfs van het AD.
0 0
behangdelul
Zelfs als Neres niet fit is wel in de 90ste minuut laten invallen. Anders zo sneu dat hij 2 grote wedstrijden mist aan het einde van het seizoen.
0 0
Rentokill
Noa Lang en Lasina Traoré zou ik zeker laten invallen. Zeer gedreven en potentieele toppers.
1 0
ghouleseddik
Ja, ben erg benieuwd naar Traoré in Ajax 1. Zou 'm graag wat langer in actie zien vandaag.
0 0