De Jong: 'Als ik Barça was, zou ik het wel weten'

BVeenstra, 15-05-2019 om 08:15, 9453 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als het aan Frenkie de Jong ligt, is hij niet de enige Ajacied die na dit seizoen naar FC Barcelona vertrekt. De middenvelder zou het namelijk leuk vinden als ook Matthijs de Ligt de overstap maakt naar de Catalaanse topclub.

'Ik weet oprecht niet wat Matthijs gaat doen. Hij moet het zelf weten, maar van mij mag hij zeker naar FC Barcelona. Dat lijkt me gezellig en voor Barça is het top om zo'n goede speler te halen waar je nog lang mee verder kunt', zegt De Jong in gesprek met de NOS. 'Als ik Barça was, had ik het wel geweten...'

De Ligt zelf ziet dat De Jong zijn toptransfer al voor langere tijd te pakken heeft. De Ligt zelf weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Blijft hij bij Ajax? Of komt er ook voor de huidig aanvoerder van Ajax een toptransfer? 'Ik ben niet jaloers op Frenkie, vooral trots. Iedereen bewandelt zijn eigen pad en mijn pad is nog niet bekend.'

De twee talenten gaan goed met elkaar om, zijn dan ook bevriend met elkaar, maar toch geven zij desgevraagd aan wat ze irritant vinden van elkaar. De Ligt: 'Als ik soms bij een rondo in het midden sta, kan Frenkie me aardig opfokken. Dat kan echt irritant zijn. Dan moet je jezelf inhouden om hem niet door midden te schoppen', zegt de verdediger lachend, waarna De Jong zich ook uitspreekt. 'Matthijs is negentien, maar als je hem soms hoort praten denk je dat-ie al met de VUT (vervroegde uittreding, red.) is. Dan denk ik soms: doe even rustig aan en doe niet net alsof je alle wijsheid al in pacht hebt', besluit hij met een knipoog.

Denk jij dat Matthijs de Ligt scoort en Ajax wint van De Graafschap? Zet dan in en krijg 5,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koenos1
Geef Frenkie eens ongelijk. Vanavond 0-5 mannen!
0 0
AFCAjax
0-8
4x tadić.
0 0
Murtagh
bedankt Frenkie dat je meteen heel ajax probeert mee te lokken naar barca
0 -1
de_pitbull
Ja stil joh Frenkie, dan gaat De ligt teminste naar Engeland ofzo...
0 0
mvdk
En als Barça geen geld heeft doen we het toch anders? Een deal van 100 miljoen na dit jaar.
1 0
de_pitbull
Of een korting geven als we Suarez terug krijgen
0 0
Bocarra
Een beetje domme reactie van De Jong. Heeft geen respect voor Ajax en zijn supporters. Het wordt tijd dat hem dit tijdens de huldiging duidelijk wordt gemaakt. Schijnbaar heeft hij in zijn hoofd al het shirt van Barcelona aan en wil hij dat Ajax zo snel mogelijk uit elkaar valt....
0 -13
GrandMasterFlex
Misschien dat jij jezelf even bekend wil maken tijdens de huldiging kijken wie er dan iets duidelijk word gemaakt...
2 0
***1900***
Nou ja zeg..
1 0
Remark
Bij het lezen van reacties als de jouwe, denkt Frenkie, "Ben ik effe blij dat ik naar Barca ga!" en Matthijs, "Ik ga met je mee!". Hou toch op met dat kleinzielige gedoe. Deze twee jongens hebben ons een seizoen bezorgd om nooit meer te vergeten en Ajax weer op de wereldkaart gezet. Ze verdienen het dubbel en dwars om een kroon op hun jongensdroom te zetten, en jij? Jij gaat mensen aansporen om Frenkie's huldiging te verpesten. En dat durft het woord 'respect' in de mond te nemen. Gatverdamme, wat een loser!
6 0
afca_sittard
Nee jij hebt wel respect zo te lezen...
1 0
D4nny
Ga toch hollen idioot. ‘Respect’, het woord dat zo vaak misbruikt wordt door fans dat het geen zinvolle betekenis meer heeft.
1 0
Truth
wat een gezeur
1 0
Frenkie85
Hilarisch die opmerkingen naar elkaar
1 0
kaashaas
Jaartje Amsterdam aub..
0 0
Stamhoofd
Voor hun, voor het Nederlands voetbal en voor Barca zou dit heel goed zijn. Deze twee moeten lekker met elkaar blijven voetballen!
0 0
Ajacied33
Lekker Frenkie, praat jij de Ligt ook lekker richting de uitgang..
1 -3
afca_sittard
Wat een onzin zeg, wat verwacht je dan dat hij zegt? Nee moeten ze nooit doen? Die kan niet mee op dat niveau. En tevens heeft barca zelf wel scouts of frenkie dit nou gezegd heeft of niet
0 0
Ajacied33
Gewoon er niet over uitlaten? Is niet zo heel leuk voor de gemiddelde Ajax fan om dit te moeten lezen
0 -3
D4nny
Niet zo gevoelig doen joh.
0 0
Sterretje73
Had jij het anders gedaan dan ? Je gaat naar Barca als jong ventje wat is er dan lekkerder om je hou vast mee te kunnen nemen ?
0 0
Ajacied33
Onderling zou ik het er zeker over hebben, maar via de media zou ik dit niet gezegd hebben
0 -1
Jornnn
Als je dat denkt, heb je wel een beetje de realiteitszin verloren. De Ligt is 100% onhoudbaar.
1 0
niquedegraaff
Met die denkwijze wel ja. Net als dat achterlijke pessimisme dat Ajax nooit meer de champions league kan winnen.
1 0