Blind: 'Mooier dan ik vooraf had kunnen dromen'

BVeenstra, 15-05-2019 om 08:00, 4338 views, Trouw |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind is voor een deel over de enorme teleurstelling van de uitschakeling in de Champions League heen. De verdediger sliep na de eliminatie een paar nachten slecht, maar nu de landstitel in zicht is durft hij te spreken over 'een fantastisch seizoen'. 'Mooier dan ik vooraf had kunnen dromen', zegt hij in Trouw.

'Vooraf zeiden we tegen elkaar: we gaan voor de titel, de rest is bijzaak. Als je dan kijkt naar de manier waarop we de Europese wedstrijden gespeeld hebben, zonder angst, dan kunnen we trots zijn. Ajax staat weer op de kaart. In Nederland en in Europa', aldus Blind, die voelde dat er behoorlijk wat druk op zijn schouders lag toen hij terugkeerde bij Ajax. 'Iedereen heeft een mening over terugkerende spelers. Ik heb het gevoel dat ik altijd extra moet knokken om het te laten zien. Ik denk dat dat in de familie zit. Ik zal altijd iets extra's moeten geven om het publiek voor mij te winnen. Ik denk dat ik dat heb laten zien.'

Leider op het veld

Na vier jaar Manchester United geldt Blind bij Ajax nu als een van de meest ervaren spelers. Een leidersfunctie wordt dan ook wel van hem verwacht. 'Verbaal treed ik niet naar buiten zoals Matthijs (de Ligt, red.) of Klaas-Jan (Huntelaar, red.). Van mezelf ben ik geen leiderstype, maar ik ben dat wel geworden, denk ik. Ik zie mezelf meer als een leider óp het veld. Iemand die jongens kan helpen en sturen.'

Zo merkt hij op dat hijzelf en De Ligt elkaar sterker maken. 'Ik denk dat hij mij sterker maakt met zijn fysieke kracht en ik denk dat ik hem sterker maak met mijn positionering op het veld. Zo vullen we elkaar aan', aldus Blind, die in De Ligt een natuurlijke leider ziet. 'Als je als negentienjarige jongen op het veld staat en, zoals zondag, de microfoon pakt en zonder aarzeling of spanning de mensen toespreekt, dan is dat gewoon knap. Dat zit in je.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Onze liefde voor Ajax is blind.
0 0
Ajacied33
Waar is die spandoek gebleven trouwens met deze tekst? Hing jarenlang in de ArenA
0 0
driesterren***
Heb altijd wel een zwakte gehad voor Blind, was vaak onderwaardeert terwijl hij altijd 100% of meer inzet toonde! Zie in Blind wel volgende aanvoerder!
3 0
Leviathan
Opzich wel, maar eigenlijk geeft hij zelf aan dat dat niet helemaal zijn ding is. Donny vd Beek is denk ik wel een echt type ervoor.
0 0
Lazell
Een leider kan je ook worden, dat hoef je niet per se van nature uit te zijn. De moeilijkheidsgraad moet ook niet overdreven worden. Als je beter bent dan de rest is het vaak gewoon 'lead by example', dus het goede voorbeeld geven, mensen aanspreken wanneer ze zich daar niet aan houden, positieve punten benoemen en dat is het wel een beetje.

De Ligt is ook niet de enige leider in het elftal. Tadic leidt de aanval, De Jong het middenveld. Blind kan die positie van De Ligt volgend jaar prima overnemen imo.
0 0
Frankkie
Fijn dat hij hier aangeeft altijd extra heeft moeten knokken dan een ander.
Dat is helaas altijd zo geweest!
Wanneer een stadion zich tegen je keert en je weet daarna de harten te stelen van diezelfde 50.000 mensen die je eerst uitfloten, dan verdien je een hele hoop respect!
Wanneer je dan voor een heel groot bedrag wordt teruggehaald, en je weer van voor af aan kunt beginnen dan ben je een hele grote!!
1 0
Ajacied33
Wij zijn ook blij met jou Blind
1 0