De Jong over terugkeer: 'Sluit het niet uit'

JesseTH, 14-05-2019 om 21:40, 10348 views, Instagram |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert bij Ajax. De technicus is gaan houden van de club, maar wil ook geen beloftes doen. Wat zeker is, is dat De Jong de Amsterdamse club gaat missen.

'Het is moeilijk om dat te beloven, want niemand kan in de toekomst kijken', zegt de getalenteerde middenvelder daarover op de Instagram Story van Ajax. 'Wat ik wel kan zeggen, is dat echt van Ajax hou, het een fantastische club vind en het heel erg ga missen. Ik sluit het niet uit, dat zeker niet.'

Bij het verlaten van Nederland verdwijnen er uiteraard ook enkele delen uit het leven van De Jong, welke vervangen zullen worden voor andere dingen in Barcelona. Maar wat gaat de Ajacied nu het meest missen? 'In Amsterdam zelf zeker Ajax. Ik heb een fantastische tijd gehad bij Ajax. Ik heb het vaker gezegd: ik ga elke dag met superveel plezier naar de club. De kwaliteit die we hebben, de groep die we hebben en hoe de jongens persoonlijk zijn is fantastisch.'

In de Spaanse media werd recent gesproken over de naam die De Jong achterop zal gaan dragen. FC Barcelona zou een voorkeur hebben voor 'Frenkie', maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. 'Het rugnummer is nog niet zeker. Dat is nog even afwachten. De naam wordt gewoon De Jong als het goed is.'

'Geld maakt niet per se gelukkig'

Tot slot volgt er een laatste les van De Jong. Er wordt hem gevraagd wat hij gaat verdienen in Spanje en daarop geeft hij gepast antwoord. 'Ik ga niet zeggen wat ik ga verdienen. Ik ben hartstikke tevreden met wat ik nu verdien en wat ik ga verdienen. Geld maakt niet per se gelukkig.'

Denk jij dat Matthijs de Ligt scoort en Ajax wint van De Graafschap? Zet dan in en krijg 5,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pieke
Pfff, ik dacht even dat dit om Siem de Jong ging.
0 0
PetrusKeizer
mooi interview, of stuk ervan, op nos.nl met Frenkie en Matthijs samen. Jammer dat in voetbal vriendschappen niet vaak stand houden, maar ik denk dat bij hen anders is. Dit zijn echt maatjes voor t leven. Vroeger had Ajax ook wel zulke mooie koppels, zoals Wim Suurbier en Ruud Krol (Knabbel en Babbel).
0 0
Ar
Wow, wat lelijk: dat zwarte rauwrandje op het nieuwe shirt.
0 -3
driesterren***
Das een verwijzing naar het oude Amsterdam die zwarte rand!
0 0
Ruudje74
Het zou deze jongens sieren, net als de toppers in het verleden hadden moeten doen (als je echt een clubhart hebt) door te zeggen: Op mijn 30e kom ik terug.
Zeker als je met je 21 jaar vertrekt (of nog jonger).
9jaar successen vieren in het buitenland, flink cashen en vervolgens je oude club nog even op sleeptouw nemen een paar jaar, voordat je stopt met voetballen.
Even goed aan het einde van de rit €40mln op de bank, nooit meer financiële zorgen en een held van de club voor het leven. Ook de Ligt, gewoon zeggen: ik kom uiterlijk op m’n 30e weer terug. Op je 33e/34e terugkomen, oud en versleten...daar heeft niemand wat aan. Vertonghen of Vermaelen hoeft voor mij ook niet meer, over de top. Suarez wordt ook al minder, hoeft niet meer. Zeker niet als het nog veel geld moet kosten.
Huntelaar was prima, als stand-in en niet te duur.
1 0
MichelAngelo66
Hij is nog niet eens weg en er wordt alweer gevraagd of ie ooit terugkomst. Wat een geloel.
3 0
Wesl
Voor het eerst baal ik enorm dat het seizoen voorbij is.. Zo kort hebben we kunnen genieten van dit weergaloze team.

Toch heb ik hoop op het volgende jaar:
Onana; Veltman,Alderweideld, Blind, Tagliafico; Marin, Mazraoui, vdBeek; Bergwijn, Tadic, Ziyech
3 0
Ajax4life16
Daar teken ik voor hoor. Denk alleen dat Ziyech wel optimistisch is. Er is natuurlijk een kans, maar geen hele grote. Heb liever Neres op zijn plek en Odegaard op de plek van Bergwijn. 1 snelle speler met een actie (Neres) en 1 spelmaker(Ziyech) op de flanken vind ik dit jaar heel goed werken in dit systeem. Odegaard is natuurlijk nog niet zo goed als Ziyech, maar ik vind hem dit jaar echt heel veel potentie tonen. Daarnaast ga je met Bergwijn en Neres opeens heel anders spelen.
1 0
RJB1979
Ik blijf morgen in Amsterdam en heb een hotel geboekt. Wat is een ooie plek om te kijken om daarna de spelersbus op te wachten?
1 0
Labrador
Het home? Dan sta je meteen goed voor de bus
2 0
RJB1979
Gewoon open?
0 0
Ajax114
Voorlopig de eerste 10 jaar zien we hem niet terug en waarschijnlijk helemaal niet meer. Het is geen Daley Blind die ook supporter is. Die heeft het perfecte gedaan. Vier jaar buitenland en dan weer terug.
2 0
GvanderK
Ik ga De Jong en De Ligt echt missen bij Ajax. Heb in tijden niet zulke nuchtere jongens gezien, zonder poes pas enzo. Je ziet het plezier en daar draait het eigenlijk om in het voetbal. Dit worden de nieuwe legendes van Oranje.
4 0
Jornnn
Geld maakt wel gelukkig. Het verschil tussen veel en heel veel zorgt alleen niet voor extra geluk.
4 0
Simon1
Kom gewoon volgend jaar terug. We maken de 86 miljoen met alle liefde weer over naar Barca.
5 0
Suarez16_
Logisch. Je wint er niks mee om te zeggen dat je terug komt.
4 0
Ajax27
Wat ie gaat verdienen kun je gewoon online vinden. 16 miljoen per jaar waardoor ie bij de grootverdieners van het team hoort.
0 0
AJAXAFC1
Frenki op top leeftijd naar barca kan nu tot zijn 29 daar lekker spelen en dan nog ff afsluiten bij ajax in een top periode tot zijn 34ste
2 0
kaashaas
Helaas te vroeg vertrokken.. waarschijnlijk zijn we over 5 jaar absolute Europese top !! ;-)
1 0
GvanderK
Dan kan hij over 5 jaar mooi weer aanhaken :-)
0 0
Vak430
Frenkie is natuurlijk niet zomaar te vervangen, maar als Ajax nog van plan is om een vervanger te halen lijkt Téji Savanier van Nîmes me wel een goede optie.
1 0
AFCSANCHEZ
Waarom zouden ze alleen Frenkie op het shirt willen?
1 0
AFCAMM
Dat verkoopt net iets lekkerder. Het is puur marketing.
0 0
FlyingDutchMan
Frenkie, ben je nou nog niet teruggekeerd..
4 0
Horrontelli
Geniaal. Nog voordat hij is vertrokken wordt hem al gevraagd wanneer hij weer terugkomt.
8 0
ArthurG
Beetje vroeg om al over een terugkeer te beginnen inderdaad
0 0
insectenverdelg
Idd. en wat moet je dan antwoorden
T zou mooi zijn als hij had gezegd. " wel iets sneller dan Daley Blind. "
1 0
Horrontelli
Daley was 28. Daar teken ik voor bij Frenkie!
1 0
AFCA-B93
Frenkie heeft natuurlijk een heel andere en veel grotere toekomst voor zich dan Daley. Zie Frenkie voor z’n 30e niet terugkomen hoor. Ben wel echt heel benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen, heb echt nog nooit zo’n hype meegemaakt rondom een speler van Ajax, welke wel terecht is natuurlijk.
2 0
insectenverdelg
was ook een grapje van me. Hoewel ik bij blind t ook niet verwacht had. Daarnaast is Frenkie zijn connectie met Ajax toch ook anders dan die van Blind
0 0
Koekepeer
Dan heb ik meer de verwachting dat Matthijs nog een keer terugkomt nadat hij volgende zomer vertrokken is.
0 0