Ziyech hoopt op Tadic als topscorer Eredivisie

JesseTH, 14-05-2019 om 17:30, 13011 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech hoopt dat Ajax er nog voor weet te zorgen dat Dusan Tadic de topscorer van de Eredivisie wordt. Luuk de Jong is momenteel nog de nummer één met 28 goals, maar Tadic nadert hem met 26 treffers. Wanneer de Marokkaans international woensdag de kans krijgt om de Serviër een goal te gunnen, dat zal hij dat niet nalaten.

'Natuurlijk. Absoluut', reageert Ziyech tegenover Ajax Life in eerste instantie op de vraag naar de missie. Wanneer Ziyech Tadic een kans kan bieden wanneer hij zelf kansrijk is, zal hij daar dan ook niet over twijfelen. 'Dan doe ik dat absoluut. Het is geen ding in de selectie, maar we gunnen hem dat van harte. En als we hem daarbij kunnen helpen, doen we dat. Als je de beker pakt en het kampioenschap, is het toch ook leuk om de topscorer in je elftal te hebben zitten.'

Na de wedstrijd van woensdag is Ajax normaal gesproken de kampioen van Nederland en dan kan het feest losbarsten. Recent werd bekend dat de huldiging donderdag om 16.00 uur plaats zal vinden op het Museumplein. 'Ik kijk daar enorm naar uit. Ik weet echt niet wat ik kan verwachten. Ik ga het meemaken en er lekker van genieten', aldus Ziyech.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Capi86
Hmzz. En toch hebben ze onder Martin Jol een half jaar samen gespeeld in het jaar 10/11, met te beginnen het tweeluik tegen Kiev waardoor CL deelname na 6 jaar een feit was en dus bijdrage hebben geleverd aan de derde ster. Vervolgens met name na de winter (waarin Suarez vertrok naar Liverpool) 1 van de meest bizarre en mooiste Ajax eredivisie seizoen in de Ajax geschiedenis. Xxx
0 -1
Kaatje
Ik hoop op een geweldige wedstrijd met veel Ajax goals. Een waardige afsluiting van een waardig en terecht kampioen. Hop ook dat de vaste spelers gewoon starten, en dat zij gewoon hun eigen spel spelen zoals altijd. Inzet, strijd, scoren. Pak alles wat je kan ;-)
0 0
markk
Ik hoop nog steeds op Ziyech maar dan moet hij er morgen 13 in schieten, dat zie ik niet gebeuren. Tadic lijkt mij zeker mogelijk.
0 0
Freddy Al
Alles uit de kast halen , maar eerst de winst veiligstellen en daarna of daarbij proberen Tadic boven 28 te brengen.
Ik zou het Tadic heel erg gunnen en vind het prachtig dat Ziyech dit ook ziet, in mijn ogen is er een hele goed sfeer in de selectie ontstaan, laten we hopen dat er een aantal om die reden toch wat langer blijven als Marc een kleine financiële ondersteuning verzorgd.

Toch zou ik heel graag willen dat ze vooral die laatste pt ook winnen,PSV mag niet eens gaan denken dat er nog een heel klein kansje is.
0 0
Gonzo
Geweldig dat Ziyech hieraan denkt. Teamspeler 100%.
1 0
FrankDeB
Alle ballen op Dusan
1 0
FlyingDutchMan
Hakim held!!
0 0
blueberry
die droeftoeter had geprotesteerd tegen een goal die door een ploegmaat was gemaakt, hebben ze bij de KNVB geprotesteerd hij wilde perse die goal op zijn naam
3 0
DirkvanDam
erge is nog... mocht hij hem wél geraakt hebben, had de goal afgekeurd moeten worden, omdat hij terug kwam uit buitenspel! dan zou het dus geen 3-3 geworden zijn in Arnhem,....
0 0
Hans Kraay Jr.
Gewoon allemaal met nummer 10 en Tadic op de rug spelen.
2 0
ajax4lifebaby
ALLES GEVEN EN ALLE RECORDS VERBREKEN
0 0
Ajaxbrl
Moeten we ze dat straks ook nog afpakken!! XD
0 0
Mikee
Denk dat er zo ook nog een persbericht van PSV volgt waarin gezegd wordt dat iedereen de bal aan Luuk moet geven.
0 0
Bramzel
Ik denk dat Tadic geen topscorer gaat worden. Dit is namelijk heel lastig Luuk de Jong krijgt ze namelijk van de KNVB toegekend ook al raakt hij ze niet.
6 0
xstaniox
Dat is dan 1 doelpuntje.
Gewoon hopen op paar strafschoppen en verder alle ballen op Tadic. Moet kunnen dan, mits Ajax 90 minuten lang alles blijft geven.
0 -1
Aad82
Tadic en Ziyech in een team. Beter dan wel combo dan ook die ik de laatste 35 jaar bij Ajax heb gezien.

Wat een creativiteit, wat een genialiteit. Ik word er emotioneel van.
6 -2
Radikaal
Ben het in zoverre met je eens dat ik vorige zomer een heel goed gevoel over het seizoen begon te krijgen, toen Ziyech opeens bleef nadat Tadic en Blind erbij waren gekomen. Toen hadden we opeens een hoop kwaliteit.

Maar dit hele team maakt emotioneel, niet alleen die twee. Hadden ze de finale gehaald (laat staan gewonnen) dan waren ze net zo legendarisch geworden als '96. Maar nu al staan ze op dezelfde hoogte als Bergkamp/Jonk, Cruijff's ECII - team, vdVaart/Sneijder/Zlaten, dat soort heel goede herinneringen.
0 0
flavente
overdrijven is ook een vak
0 0
Aad82
Echt niet. Ik meen het. Hun samenspel is niet van deze wereld.

Tadic: 36 goals, 24 assists

Ziyech: 21 goals, 23 assists

En dan nog de talloze briljante voor-assists, steekballen, loopacties, aannames, acties, functionele panna's (vooral Ziyech), kapbewegingen (vooral Tadic), passjes over 45 meter op iemand's stropdas leggen. Terugzakken, pressen, meeverdedigen en nooit walgelijk gedrag vertonen op het veld.

Echt fenomenaal. Het beste wat ik ooit heb gezien in mijn leven bij Ajax sinds ik Ajax fan ben.
1 0
Ginoajax1
Geniet ervan joh,dat mag toch. Goed man.
0 0
Ajaxbrl
Bergkamp/Jonk , Suarez/Pantelic , Zlatan/Mido , Vertonghen/Alderweireld , Arveladze/Litmanen etc etc waren idd ook niet slecht..
0 0
xstaniox
Betekent dit dan dat Tadic ook de vrije trappen mag nemen?

Btw geen haat naar Ziyech toe.
Maar kan me nog een tijd herinneren dat Suarez en El Hamdaoui om de topscorers titel streden, Suarez was geschorst (onterecht dit keer) en El Hamdaoui had nog 1 doelpunt nodig om topscorer te worden. Vervolgens mocht El Hamdaoui in de laatste wedstrijd alle vrije trappen en strafschoppen nemen.
2 -1
Rentokill
Weet je het zeker? Volgens mij hebben Elhamdaoui en Suarez nooit samengespeeld. Elhamdaoui had het bovendien al snel verbruid bij de Boer waarmee hij het einde van het seizoen niet mee speelde
0 0
AjaxAdam1900
Mounir en Suarez hebben wel samen gespeeld . Denk maar aan dat doelpunt tegen Kiev in de voorronde van de CL toen ze elkaar gingen knuffelen
0 0
Rentokill
Suarez vertrok in dezelfde transferperiode als toen Elhamdaoui werd gekocht. Verhaal over topscorerstrijd klopt dus niet.
0 -1
xstaniox
Zoals ik hieronder zeg.
De strijd ging tussen de bij Ajax spelende Suarez en bij AZ spelende El Hamdaoui.
Ik heb nergens gezegd dat ze teamgenoten waren.
0 0
xstaniox
Nee, Suarez bij Ajax en El Hamdaoui bij AZ.
Suarez werd toen geschorst in de voorlaatste wedstrijd door een gele kaart die hij kreeg voor een schwalbe (maar hij werd toen daadwerkelijk uit balans gebracht).
0 0
Siemmie
Alle ballen op Tadic morgen. En Matthijs ook wat goeie ingrepen, dan kan ie Luuk nog ff inhalen in het voetballer van het jaar klassement. Het zou toch schandalig zijn als een matige voetballer als de Jong de gouden schoen wint.
4 0
MrPink
ik ook.
0 0
jollie18
Ik denk dat Luuk morgen ook wel scoort. Maar het zou zeker mooi zijn
1 0