Van der Sar: 'Alles valt of staat met resultaat'

FinnDekker, 14-05-2019 om 07:25, 5096 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar was gedurende het seizoen blij met de vele complimenten aan het adres van Ajax. Maar als de Amsterdammers na de halve finale toch 'afdruipen', dan sta je ondanks alle lof toch met lege handen in Europa. Dit schrijft de oud-doelman in zijn column voor De Telegraaf.

'Alles valt of staat met resultaat. Begrijp me goed, de complimenten zijn heel gaaf geweest. We wisten ook dat we er nog niet waren in de Champions League en dat we nog een volgende stap moesten maken. Als je dan na dik 95 minuten met lege handen staat tegen Spurs, kan je wel overladen zijn met complimenten maar daar heb je niets aan', schrijft de algemeen directeur van Ajax.

'We hebben het niet over de streep kunnen trekken, hoe goed de vooruitzichten na de eerste wedstrijd ook waren. Het is een leerproces voor iedereen geweest', vervolgt Van der Sar, die Ajax zijn rug zag rechten tegen FC Utrecht. Zondag werd de titel officieus veiliggesteld. 'De gretigheid en de ambitie die de spelers zondag toonden, laat zien dat ze inderdaad met een prijs willen afsluiten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik ben het niet helemaal eens met vd,Sar.
Natuurlijk is het beter als je een grote prijs pakt daar zal weinig discussie over zijn, het halen van prijzen is zeker belangrijk als resultaat van alles wat je ervoor gedaan hebt.
Toch blijft het staan dat een prijs niet het enige resultaat is wat je kunt behalen, een prima CL toernooi is ook een resultaat.

Resultaat als in resultaatvoetbal klinkt zelfs negatief en is vaak helemaal geen recept voor een aansprekende prijs .
Wel een recept voor ontevreden supporters.
0 -1
Cupmetgroteoren
Terechte opmerking van Sar. Je wint iets of je wint het niet. Er is geen middenweg.
1 0
Biss
Je hoort nooit meer iemand over het Nederlands elftal op het WK 74(?).
Omdat ze die finale verloren praat iedereen nu over het West-Duitsland van toen(?).

Voetbal is voor de supporters, entertainment. Het meeste entertainment haalt men uit mooi, aanvallend voetbal en dat is dus ook hetgene wat men zal herinneren. En niet de clubs/landen die daar schijt aan hebben.
1 -1
Duif63
Zo is dat. Het gaat om winnen, wedstrijden en prijzen. Complimenten zijn leuk voor de oude dag, maar in topsport heb je er niets aan. Het juk van van Duijvenbode lijkt toch wel erg lang boven de Ajax gehangen te hebben. Sinds zijn vertrek spreken van der Sar en Overmars zich veel openlijker uit over waar ze met Ajax naar toe willen en hoe ambitieus ze zijn. Dat heb ik jarenlang gemist.
1 0
GorillaBiscuits
precies dit Edje, je hebt er geen f*ck aan als je het niet afmaakt!
1 0
ram
Nahh.. niet helemaal eens. Ik vind de Europa League campagne en finale véél vetter dan drie kampioenschappen bij elkaar. Heb je qua status ook meer aan.
1 -2