VI: 'Tadic opgenomen in elftal beste aanwinsten'

ArthurV, 13-05-2019 om 21:30, 8160 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic is door Voetbal International opgenomen in het elftal van de beste aanwinsten van de Eredivisie. De aanvaller kende een uitstekend seizoen met Ajax en was in de competitie goed voor 26 goals en dertien assists.

'De Opta-statistiek na FC Utrecht-thuis is alleszeggend over het zo sterke seizoen van Dusan Tadic', schrijft het medium. 'De Serviër is direct betrokken geweest bij 58 goals, meer dan in zijn 162 duels voor Southampton (55). Tadic is van een ploeg die tegen degradatie strijdt in de Premier League naar een aanvallend team gegaan en oogt vele malen gevaarlijker. Het geeft maar aan hoe belangrijk de omgeving is, zeker voor een aanvaller. De bij Southampton weggekochte sterspeler heeft zichzelf dit seizoen opnieuw uitgevonden als spits in de zogeheten Champions League-variant van Erik ten Hag, maar speelt even makkelijk als linksbuiten.'

'Wat ook opvalt is dat Tadic geen enkele noemenswaardige wedstrijd laat schieten in het seizoen na het WK', wordt er vervolgd. 'De aanwinst staat er van begin tot eind, van het tweeluik met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League tot de officieuze kampioenswedstrijd tegen FC Utrecht. Het verhogen van het salarisplafond en de transfersom zijn daarmee meer dan gerechtvaardigd. Tadic heeft de lat omhoog gelegd in Amsterdam, in meerdere opzichten.'

Naast Tadic, zijn ook oud-Ajacieden Nick Viergever (PSV) en Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen) opgenomen in de formatie. Een opvallende afwezige is Ajax-verdediger Daley Blind. 'Bij de beoordeling van de transfers is de verhouding tussen transfersom en prestatie meegenomen. Daarom is Nick Viergever bijvoorbeeld boven Daley Blind verkozen. Bovendien is iedere Eredivisie-club in het basiselftal met maximaal één speler vertegenwoordigd', luidt de uitleg.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Tadic, die de afgelopen weken weer meer en meer kritiek kreeg. Onvoortstelbaar, het vermogen van mensen om eea in een juist perspectief te plaatsen. In letterlijk ieder duel incl Europees van absolute meerwaarde. Schakelt assists aaneen alsof dat niets is, en kan iedere wedstrijd zo 1 of 2 assist meer hebben kijkend naar de kansen die hij creeert. Tegen Spurs de pass op Ziyech, tegen Utrecht de kopkansen van Huntelaar en Donny.. Zoals hij tegen Utrecht ook weer de bal vanuit een moeilijk hoek precies op Donny's hoofd krijgt, achteloos, maar ga eens na hoeveel buitenspelers dit bij Ajax met de jaren zo en zovaak deden..

En sinds hij zijn ultieme pot speelde tegen Madrid is de bewaking flink toegenomen, maar telkens weer vindt hij openingen en anders onstaat er ruimte elders. Zowel op links als in de spits creeert hij kans op kans uit open veldspel. Spelers om hem heen hebben allemaal wat aan de eenvoud en de intelligentie in zijn spel. De positieve impact van Tadic op dit seizoen is absurd. Mensen lijken dat toch nogsteeds onvoldoende door te hebben. Iedere wedstrijd dat hij even minder zichtbaar was zag ik veel kritiek opwellen. Weet wat je in huis hebt! Kijk eens een compilatie van het avontuur in de CL, mijn god wat is hij beslissend geweest. Moeilijk zelfs maar te vergelijken met een ander als je zn rol in beschouwing neemt.

En alle credits naar Ten Hag dat hij er een valse negen van maakte.
1 0
BrandjeXL
Welke kritiek? Dat hij wat minder is de laatste wedstrijden? Dat is toch ook zo dus mag dat gezegd worden. Neemt iemand het hem kwalijk? Kan het mij niet voorstellen. Dus in mjjn ogen overdrijf je zwaar.
0 0
Basiselftal
Tadic is zo ongelooflijk belangrijk. Ook als verlengdtuk voor onze communicatief beperkte trainer, waardoor de wisselwerking tussen spelers en trainer beter werkt
0 -8
BrandjeXL
Je begon zo goed om vervolgens je eigen reactie totaal te verneuken. Zo zonde weer!
0 0
JanTa
Wat kraam jij voor onzin uit. Je moet wat minder luisteren naar Derksen en minder Driessen lezen.
0 0
Zaeyx
Hoezo communicatief beperkte trainer? Hij weet zijn visie blijkbaar zeer goed op de groep over te dragen (wat ze ook regelmatig aangeven) en ook naar buiten toe komt Ten Hag vrijwel altijd met een goed verhaal. Dat de beste man wellicht een ietwat apart accent heeft en een bepaalde woordenschat hanteert, betekent wat mij betreft niet dat communicatief niet vaardig zou zijn.
2 0
Bky
Hahahah wat een flut artikel.
4 0
Chesterson93
Die Henk Hoijtink is zo zuur. Bleh, wordt daar zo ziek van.
1 0
PetrusKeizer
nu nog t elftal van de grootste miskopen. Man, man, man we verzinnen toch n hoop onzin bij elkaar.
0 0
trodat4030
Lamprou (o ja, die was er al, jammer), Kristensen, Magallan, Labyad en Bandé komen dan zeker wel in aanmerking.
0 0
Ajaxvooraltijd
Toch wel grappig dat zo'n matige speler als weggever een versterking voor PSV is. Wat een zielig vijvertje moeten ze toch uit vissen hahah.
1 -1
AjaciedRK
Viergever boven Blind kiezen en niet Angelino i.p.v. virrgever.
3 0
trodat4030
Nou ja, Nick kostte ze nicks (haha) en Angelino kostte 5 milj ofzo. Daarnaast speelde Angelino een redelijk teleurstellende 2e seizoenshelft, dus al met al snap ik die keus wel enigszins.
0 0
Ron403
Ja dan zijn het dus niet de beste aanwinsten als elke club vertegenwoordigd moet zijn..
0 -1
AjaxRobEnschede
Sorry wilde plussen. Maar verkiezing slaat inderdaad helemaal nergens op. Niet de beste aanwinsten maar hoe kunnen we praktisch elke club een prijsje geven 11 van de 18 Weer zon kul statistiekje van VI
0 0