Ten Hag reden dat Tadic naar Ajax ging

GinoHaverkamp, 13-05-2019 om 14:15, 24142 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Als we de woorden van afzwaaiend financieel directeur Jeroen Slop moeten geloven, dan heeft Erik ten Hag een grote rol gespeeld bij de transfer van Dusan Tadic naar Ajax. In de Ajax Podcast op de officiële site van de club onthult hij enkele details rondom die transfer.

Dat Tadic, maar ook Daley Blind, uit de Premier League gelokt werden, werd op voorhand niet verwacht. De Engelse topcompetitie barst van het geld. Slop: 'Ajax is aan het vissen in een klein bootje in een prachtige Noordzee, maar dat bootje is niet geschikt voor de oceaan genaamd de Premier League. Daar heb je in principe niks te zoeken, daar word je overspoeld met je bootje door de golven die daar plaatsvinden.'

Spelers als Tadic en Blind zouden volgens Slop vooral op basis van hun gevoel voor Ajax gekozen hebben. Vooral bij de transfer van Tadic komt dat punt aan het licht. Erik ten Hag, trainer van de Amsterdammers, heeft namelijk een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van de overstap. 'Alleen wat heel belangrijk was, was Tadic en Ten Hag. Daar zat een relatie, waardoor je een opening had die anders was dan wanneer je een derde club was waar Tadic geen gevoel bij had. En doordat Ten Hag de introductie deed en contact hield, konden Marc en ik naar Southampton omdat je het gevoel had dat Tadic ervoor open stond.'

Blind

Bij de transfer van Blind van Manchester United naar Ajax speelde de contacten van de Ajax-medewerkers ook een rol, al was Blinds situatie in Engeland ook niet heel erg rooskleurig. De verdediger annex middenvelder speelde in het seizoen 2017/18 niet veel en zat tevens bij een onstabiele club. 'We hadden een goede ingang met Van der Sar en Manchester United. We zijn niet fysiek voor Blind naar Engeland gegaan. De speler was hier en we hoefden ook niet naar de club om te onderhandelen. Dat hebben we op afstand gedaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BGB
Zou Chadli(29) een aankoop in de Tadic categorie zijn? Vond ik een heel sterk WK spelen en is ook een beetje aan lager wal geraakt bij z’n huidige team.
1 -2
AnsB
Zeker een goede speler, maar als Tadic en Blind gewoon blijven, dan heb je volgens mij met Tagliafico erbij (en mogelijk Veltman, maar ik denk dat hij weg wil) genoeg ervaring.
0 0
Basiselftal
Nee. Die is het net niet. Tadic is van een andere categorie
0 0
JPM
Nu nog een bericht waarin Ziyech vertelt hoe goed hij en Tadic het met elkaar kunnen vinden buiten het veld en Falentijn Driessmurf kan officieel zijn excuses aanbieden voor zijn hele bestaan.
1 0
JariHeijden
Dat doet ie niet hoor. Net als bij Ten Hag, waar hij aangaf dat Ten Hag zich heel erg ontwikkeld heeft, zal hij dat ook zeggen over Tadic en Ziyech.

'In het begin konden ze elkaar niet uitstaan, maar gaandeweg hebben ze over elkaars irritaties heen kunnen stappen en hebben ze ingezien dat ze best veel gemeen hebben. Bijvoorbeeld de liefde voor het voetbal.'

Ik kan zo de ghostwriter van Falentijn Driessen worden. :-)
(Ik kijk mezelf liever recht aan in de spiegel, dus dat gaat hem toch niet worden...)
0 -1
mvdk
Ow nee hoor dat hoeft niet. Hij kan er ook niks aan doen dat het GGZ hem vrij rond laat lopen.
0 0
GvanderK
Valentijn zat werkelijk overal naast. Wat een koekenbakker. Heeft hij zijn ontslag al ingediend?
7 0
trainer
Valentijn loopt populistisch te lullen om maar aan tafel bij VI te kunnen zitten. wat een gore galbak is dat. VI is satire en niet altijd serieus te nemen en dat zeggen ze zelf ook. Die Driessen maakt echt mensen kapot. dan ben je laag.
5 0
JariHeijden
Derksen maakt mensen ook kapot. Althans, hij doet daar een poging. Dat moffelen ze mooi weg onder de noemer satire, en zo proberen ze overal mee weg te komen. Maar VI is helemaal geen satire. Koefnoen is satire. Driessen en Derksen zijn beiden gore galbakken die er puur op uit zijn om ten faveure van henzelf mensen te kwetsen.
0 0
GvanderK
Zelfs bij VI beginnen ze hem al uit te lachen. Kan echt niet die man.
4 0
VoorMokum
Als die ontslag neemt bouw ik naast de huldiging nog een feestje
0 0
Ruff Rhythim
Ik denk toch dat Ajax in die vijver van de PL kan blijven vissen.
Zoeken naar spelers, die in de PL een goed salaris hebben, maar spelen bij clubs die nooit om de kampioenstitel of de topplaatsen zullen meedoen, dus geen CL zullen spelen. Of spelers bij topclubs die op de reservebank zitten of op een zijspoor zijn beland, maar nog goed genoeg zijn voor de Eredivisie.
Dat is een flinke vijver hoor.
5 0
AFCA-B93
Ik denk dat als Ten Hag naar een andere club gaat, natuurlijk van niveau, dat Ziyech hem blind volgt. Die status heeft Ten Hag inmiddels wel
0 -1
JariHeijden
Ik denk alleen niet dat Ten Hag weggaat. Dus in jouw redenering zou dat betekenen dat Ziyech blijft!! :-)
0 0
Sampaoli
Volgens mij lopen de spelers weg met Ten Hag. Dat in tegenstelling tot wat de Telegraaf beweert.
17 0
RaynoFischer
Precies dat denk ik ook
Het zit wel goed, je ziet hem ook vaak genoeg met de spelers lachen
Ze werken elke dag met elkaar, natuurlijk zal er heus wel eens wat voorgevallen zijn of er was een meningsverchil maar het is wel duidelijk dat de sfeer onderling gewoon prima tot goed is, anders kom je ook niet samen tot zo'n geweldig seizoen ;)
1 0
Schwalbino
Dat zijn leuke inkijkjes die hier aan het LICHT komen.
11 0
GinoHaverkamp
Als je elke dag over Matthijs de Ligt schrijft, dan wil je dit nog wel eens uit automatismen doen, haha. Bedankt, is aangepast!
4 0
Schwalbino
Dat brengt licht in de zaak!
0 0
JordanAFCA
Stuk voor stuk toffe developers! Respect.
0 0