Matusiwa: 'Wilde graag terugkeren bij Ajax'

GinoHaverkamp, 13-05-2019 om 08:45, 5425 views, De Stentor |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Azor Matusiwa baalt flink van zijn onvrijwillige vertrek bij Ajax deze zomer. De aan De Graafschap verhuurde middenvelder zag nog wel toekomst voor zichzelf in Amsterdam. Tegenover De Stentor doet hij kort zijn verhaal.

'Ik wilde graag terugkeren bij Ajax', laat hij weten aan de regionale krant. 'Voor mijn gevoel heb ik daar genoeg kwaliteiten voor.' Nu moet de 21-jarige voetballer zijn heil ergens anders zoeken. Waar hij naartoe gaat, weet hij zelf nog niet. Een eventueel langer verblijf in Doetinchem sluit hij niet uit. 'Ik wacht eerst alle opties af. Dan bekijk ik wat voor mij de beste keuze is. De situatie verandert niets aan mijn motivatie. Ik ben naar De Graafschap gekomen om iets extra's te brengen en daar blijf ik alles voor doen.

Weerzien met Ajax

Toevalligerwijs sluit Matusiwa het reguliere competitieseizoen woensdag af tegen Ajax, dat dan officieel landskampioen wordt. Aangezien De Graafschap sowieso nog nacompetitievoetbal gaat spelen, gaat het niet voluit tegen de Amsterdammers. 'Hoe wij die wedstrijd ingaan? Wij moeten enerzijds onze krachten sparen', zegt Matusiwa over die wedstrijd. 'Voor ons telt alleen nog de nacompetitie. Spelers met pijntjes moeten rust krijgen. Maar wij willen er ook niet met grote cijfers af gaan. Dat is slecht voor het zelfvertrouwen.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Snap ik. Zonde! Onnodig ook. Die jongen had echt nog wel een kans verdiend. En daarmee neem je geen risico; gewoon bij Jong Ajax of weer verhuren. Rare beslissing in mijn ogen.
0 0
Pheadrus
Goed genoeg voor Feyenoord? Ajax maakt de hele Eredivisie veel beter met haar jeugdopleiding. Deze jonge gaat een hele mooie prof loopbaan hebben ook al is dat niet bij Ajax. Geld ook voor Bijleveld. Die loopt uit zijn contract.
2 0
Rood Gevaar
Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat ze met Azor niet het zelfde traject aan gaan als Sierhuis.
contact verlengen en 1.5 jaar aan een eredivisieclub verhuren.
daarna weer de balans opmaken.
Ik weet zeker dat dit het type is wat je mist als je een resultaat moet blijven verdedigen
0 -1
Maxwell_5
Ik ben bang dat dit het zoveelste seizoen wordt dat verhuurde spelers geen toekomst zullen hebben bij Ajax.
0 -1
Broekzak
Hoop eerlijk gezegd dat Ajax er vol op klapt. Zodat we de kater bij de Graafschap weg kunnen spoelen en Tadic topscorer kan worden.

Zou wel mooi zijn als Bryan Smeets de schaal komt uitreiken. hij moet zich voorbereiden op de play-offs bij Top natuurlijk maar hij is ook gewoon Ajax fan. En de rest van NL zal het nooit meer over Smeets hebben.
0 0
iammike
Ik snap dat het leuk is als Smeets de schaal zou uitreiken. Maar we moeten daar boven staan en er is maar 1 iemand geschikt om deze schaal uit te reiken: de vader van Appie Nouri!
1 0
Broekzak
Je hebt gelijk, dat zou de enige optie moeten zijn!
1 0