Tadic: 'Hiervoor ben ik naar Nederland gekomen'

BVeenstra, 13-05-2019 om 07:35, 6400 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Dusan Tadic is enorm blij dat hij in zijn eerste seizoen bij Ajax direct landskampioen wordt. De Serviër kwam in de afgelopen zomer tot ieders verbazing over van Southampton uit de Premier League, maar zelf stak hij zijn liefde voor Ajax niet onder stoelen of banken.

'Hiervoor ben ik van de Premier League naar Nederland gekomen', zegt hij vol trots in gesprek met De Telegraaf. De Serviër beseft dat Ajax een lange en moeilijk begaanbare weg heeft moeten afleggen om kampioen te worden. 'Ik was verbaasd toen ik bij Ajax kwam, omdat iedereen na het teleurstellende vorige seizoen leek weg te willen.'

'Daley (Blind, red.) en ik zijn wat ouder en weten wat voor een grote club Ajax is', gaat Tadic verder. 'Dat hebben we de jongens duidelijk gemaakt, want we vonden het raar dat ze zo’n mooie club wilden verlaten. Naarmate het seizoen vorderde, zijn we een steeds hechtere groep en beter en beter geworden', zegt Tadic, die dit seizoen al 26 competitiegoals maakte. 'Dit kampioenschap is een teamprijs. Dat maakt me trots.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik hoop dat Ajax hem een vernieuwd contract aanbied waarmee hij tot het einde van zijn loopbaan als voetballer bij Ajax betrokken blijft en vervolgens een rol in de jeugdopleiding wordt aangeboden. Tadic is volgens mij nog meer dan De Ligt de natuurlijke leider van de spelersgroep en kwalitatief is hij ook een geweldige speler voor Ajax. Namate hij ouder wordt zal hij steeds vaker op een centrale positie komen te spelen maar ik denk dat hij zowel als '10' als spits (zo goed als) perfect tot zijn recht komt.
1 0
Rood Gevaar
blijf nog maar 2 jaartjes
0 0
Amsteraaij
de graafschap alle ballen op Tadic en jankie zn topscorertitel afpakken.
2 0
GorillaBiscuits
Voer dan nog ff een gesprekje met De Ligt en had ookgedaan met De Jong...
0 0
18AJAX81
En daarvoor veel dank Tadic.
2 0
Jornnn
Ja, maar ergens snap ik het wel. Het is eerder vreemd dat de Blind route weinig voor komt.
0 0
Causio
Het is ook heel raar om Ajax te verlaten!
0 0
wendoo9
Tadic !! The boss Hoop dat je je carrière bij Ajax zal afsluiten. Je bent samen met Blind heel maar heel erg belangrijk voor ons Aller Ajax dit seizoen geweest. Ik vergeet de anderen ook zeker niet, maar deze jongens waren echt top samen met onze jonkies, Ziyech en noem ze maar op ! Bedankt voor een schitterend seizoen. Een minpuntje is wel: Mijn Ajaxhart had veel te voortduren door de spanning en ook de traantjes die moesten vloeien Ajax 4 ever Ajacied wordt je niet, Ajacied wordt je geboren !
0 0
Leviathan
Hoop dat ie nog ff een hattrick maakt tegen De Graafschap. Topscorer zou helemaal mooi zijn.. En belachelijk ook eigenlijk van een middenvelder/vleugelaanvaller van oorsprong.
0 0
1738
we need to pak schaal
1 0
Jelephi
We pakked schaal
3 0