'Weet niet of Van Bommel een keer met 14-0 heeft gewonnen'

BVeenstra, 13-05-2019 om 07:10, 11750 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind vindt dat Ajax dit seizoen heeft laten zien een mentaal sterke ploeg te hebben. De Amsterdammers verspeelden zelf hier en daar punten, maar wisten zich tot naar de zeer waarschijnlijke landstitel te vechten. 'Maar we hebben altijd geloof in eigen kunnen gehouden en zijn keihard blijven knokken. Dan zie je wat het oplevert', zegt Blind in gesprek met NU.nl.

Ajax stond dit seizoen lange tijd achter PSV op de ranglijst en in het rechtstreekse duel met PSV moest er dan ook gewonnen worden. 'Ik denk dat de thuiswedstrijd tegen PSV (3-1) het kantelpunt is geweest. Die overwinning was ontzettend belangrijk voor ons. Zij konden met een man meer op het veld niet brengen wat ze wilden en wij sleepten hem er uiteindelijk uit. Dat gaf wel een boost.'

Mede door die zege staat Ajax nu bovenaan in de Eredivisie. De voorsprong bedraagt drie punten, het doelsaldo van Ajax is +84, terwijl PSV op +70 staat, waardoor het met nog één wedstrijd te gaan wel gespeeld lijkt. 'Het is nog niet officieel, maar we gaan het waarschijnlijk redden. Ik weet niet of Van Bommel een keer met 14-0 heeft gewonnen.'

Tottenham Hotspur

De pijnlijke uitschakeling tegen Tottenham Hotspur is bij Ajax logischerwijs nog niet helemaal verwerkt. 'Ik moet het nog steeds verwerken. Ik heb de afgelopen dagen niet zo goed geslapen. Ik lag de hele tijd te staren naar het plafond. Maar we moesten kampioen worden en konden ons dus geen puntenverlies veroorloven tegen Utrecht. Dat riep iedereen ook tegen elkaar. Dat zorgde niet voor stress, maar juist voor extra motivatie', besluit de verdediger.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax75Amsterdam
Ik mag hopen dat TH met de vaste 11 speelt en later in de wedstrijd kan die 3x wisselen. Maar geen Rare sprongen de laatste wedstrijd ook al is het de graafschap .
0 0
VakO
Ajax wel.
3 oktober 1984: Ajax-Red Boys 14-0. En geloof het of niet, de eerdere uitwedstrijd in Luxemburg eindigde in 0-0.
0 0
GorillaBiscuits
Hij hoeft ook niet met 14-0 te winnen ouwe, 13 goals zijn genoeg ;-)
0 0
booya4afca
Nee hoor. Bij 13 komen ze gelijk (er van uitgaand dat je met 1-0 verliest), en dan wordt er naar het aantal gescoorde doelpunten gekeken. Wat ruim in het voordeel is van Ajax.. ;)
0 0
GorillaBiscuits
check, maar het hoeft in ieder geval geen 14-0 te worden...
0 0
PetrusKeizer
heeft-ie wel, hoor, 14-0, Daley.tegen zn kinderen, in de achtertuin.
0 0
Rentokill
Jammer dat van Bommel niet met een reactie kwam als:

"Het is nog niet gelopen, Ajax is moe en kan zomaar met 6-0 verliezen van de Graafschap. Als wij doen wat we moeten doen en met 9-0 winnen zijn we gewoon kampioen."
0 0
3*stars*3
Man, officieus kampioen is nu eigenlijk wel dubbel lekker.
Die boertjes hadden zoveel praatjes, v Bommel met rare en nare teksten...
Ze hebben daar een wonder nodig en ze zijn sowieso kansloos, als ze met 100-0 winnen en Ajax daar zelf 0-0 speelt.

Maar ik hoop natuurlijkdat Ajax, toch nog de graafschap gaat afslachten.
Alleen om die drama dag in 2016 uit te wissen.
3 0
Ajacied33
Ook bij 100-0 en 0-0 in Doetinchem zijn we kampioen.....Hahah
0 0
robinozzi
Mooie wedstrijd om jongens op de bank met een basisplek te belonen voor hun bijdrage
0 0
Ajacied33
Gewoon vaste 11 man, laatste wedstrijd van dit prachtige seizoen. Ik wil hoe dan ook van de Graafschap winnen op de Vijverberg, die nare smaak moet woensdag weggespoeld worden. En ergens in de 70e minuut kun je een Traore, Ekkelenkamp of Lang/Labyad brengen
2 0
talent020
ookal wint Van Bommel met 15-0, ik zie Ajax zelfs met de gehele reserve bank als basis opstelling nog niet verliezen van De Graafschap
0 0
Stroeve
Man, ik zou totaal gedemotiveerd zijn in dezelfde situatie. Knap dat ze toch gewonnen hebben. Het binnenhalen van de titel is nog maar een formaliteit.
1 0