'Tagliafico krijgt deel transfersom bij vertrek'

GinoHaverkamp, 13-05-2019 om 07:10, 12878 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico tekende eerder deze maand een nieuw contract bij Ajax met de bedoeling om een jaar langer in Amsterdam te blijven. Daarbij zijn volgens Jack van Gelder bepaalde afspraken gemaakt. De belangrijkste heeft te maken met de transfersom die Ajax kan vangen voor Tagliafico.

De Argentijn blijft volgend seizoen in elk geval Ajacied, maar mag daarna voor minimaal twintig miljoen euro vertrekken, zo onthult Van Gelder in RondoMocht de back meer opleveren, dan wordt het extra bedrag (5 miljoen euro bij een bedrag van 25 miljoen euro bijvoorbeeld) verdeeld tussen club en speler.

Dat klinkt als een aparte constructie, maar volgens oud Ajax-trainer Aad de Mos gebeurt het vaker. 'Het is een uitstekende transactie van Marc Overmars', zegt hij in het Ziggo Sport-programma.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Constructie is goed, maar het basisbedrag van 20 miljoen is veel te laag. Een goede back gaat voor 50-70 miljoen weg tegenwoordig. Bayern koopt er één voor zelfs 83 miljoen! Nico kan je makkelijk voor 60 miljoen verkopen. Dat een speler 5-10 miljoen over kan houden, vind ik goed. Maar 20 miljoen is teveel. Basisbedrag van 40 miljoen is goed. Daarna deze constructie en op voorwaarde van verlengen contract. Hij mag nóóit gratis de deur uit kunnen lopen zoals Younes of Veltman direct. Of dat hij nog een jaar te gaan heeft zoals Kluivert en je hem wel voor een absolute fooi weg moet doen... Aan Nico moet Ajax minstens 50 miljoen zelf overhouden en eigenlijk nog meer...
0 -1
Rentokill
Volgens mij een goeie deal, maar belangrijker: Hij blijft nog een jaar.

We zijn eindelijk in de positie waarin we niet persé moeten verkopen.
Dus in plaats van een opvolger kopen kun je ook je geld besteden aan het behouden van de speler.
Door het succes hoeft niet iedere speler als een komeet ergens anders carriere te maken, kan ook hier.
3 0
Labrador
Nico stond dit weekend gewoon langs de kant te klappen bij de cruijff legency run. Wat een mooie vent
2 0
Gecko
Goede deal
0 0
Broekzak
prima constructie om mee te blijven doen met Europa.
0 0
vdhaas
Hmm je garandeert dan wel bijna dat hij volgend jaar vertrekt
0 0
Sterspeler
Dan moet er wel een club voor hem komen. En anders was hij dit jaar wel vertrokken. De kans dat hij volgend jaar nog zo'n goed jaar heeft is niet zo groot. En anders heb je er een jaar extra plezier aan beleefd.
0 0
f*ck010
Maar deze jongen zal nu dus via een omweg zo'n 6.5 miljoen aan salaris ontvangen in een jaar terwijl hij nog geeneens een jaar heeft bijgetekend. Hoe goed is die deal dan?
0 -5
Ozymandias
Hoe goed is die deal dan? De deal is geweldig! Het zorgt ervoor dat Tagliafico een seizoen langer in Amsterdam blijft en in effect is het de club die hem koopt die het extra salaris zal betalen, aangezien het een klein deel van zijn transferbedrag is wat naar Tagliafico gaat. Ajax neemt hiermee geen enkel financieel risico aangezien Tagliafico dat extra bedrag alleen krijgt als hij voor meer dan twintig miljoen euro wordt gekocht. Ik schreef een aantal maanden geleden al dat ik hoopte dat Overmars dit soort regelingen zou gebruiken om spelers langer aan Ajax te binden.
0 0
Ajaxtrouw
Slechte ontwikkeling, stel dat we zo’n deal hadden met Frenkie. Enorme afroming van de eigen inkomsten!
0 -5
ajaxxcied4life
Nico is voor 4 mln gekocht. Een prima constructie.
5 0
Mokum31
Maar Nico is geen Frenkie
Zal per geval worden bekeken..... ga daar maar vanuit
1 0
3*stars*3
Heel goed.
Hij kwam ook voor een prikkie en zoals Aad aangeeft, zulke deals gebeuren wel vaker.
Kan mij herinneren dat Depay en Wijnaldum, destijds ook een mooie zak geld meekregen, naar Engeland.
0 0
Cupmetgroteoren
Prima deal voor de zaakwaarnemer en tagliafico, want stel hij levert 30 op en het is 50-50 dan ben je dus feitelijk 5 miljoen + huidige salaris aan salaris kwijt. Maar goed, het was waarschijnlijk de enige manier om hem te houden.

Als Overmars van de beek en neres weet te behouden dan heb je voor volgend jaar een uitstekende basis. Ziyech, de jong en de ligt vertre
0 0
gebruikersnaam
Waarschijnlijk had je hem na dit seizoen voor 30/35 kunnen verkopen. Volgend jaar kan hij voor 20 weg en gaat hij toch voor 35 dan krijg je dus 27,5.. Had hem dan maar gewoon een tekenbonus van 3 miljoen gegeven om nog een jaar te blijven.
1 -3
JariJari
Met jou eens
0 0
gi0vanni
Maakt niet zoveel uit, als hij maar blijft. Met de verkoop van de Jong en CL inkomsten alleen al heb je meer als 160 miljoen binnen. Zoveel mogelijk spelers houden.
0 0
behangdelul
Voordat iedereen denkt een 50/50 verdeling, dat staat er dus niet he....prima deal overigens
4 0
Godenzoon24
Juist! Zal gewoon een 5 a 10% zijn en max 20 van dat bedrag boven 20 mlj zijn. Plus dan de loonsverhoging. Voor beide prima constructie denk ik. Juist delen van transfersommen geven beperkt het risico. Het kost pas geld als het veel opleverd.
0 0
JariJari
Als het is wat jij schrijft is het wel heel goed. 50/50 boven de 20M is erg duur (hoe blij ik ook met Tagliafico ben).
0 0