[Update] Advocaat: 'Dan word ik geëmotioneerd'

BartVeenstra, 10-05-2019 om 15:10, 17142 views, De Telegraaf, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, heeft zo zijn vraagtekens bij de emotionele reactie van Dick Advocaat na de uitschakeling van Ajax bij Veronica. De trainer van FC Utrecht kwam aangeslagen over en had bovendien geen zin om te praten over de wedstrijd van aankomende zondag - uitgerekend - tegen Ajax.

'Ajax heeft het vaak moeilijk tegen FC Utrecht', stelt Driessen tegenover De Telegraaf. 'Aan de andere kant, als we Dick Advocaat van de week hebben gezien bij Veronica over de Champions League... Die zat bijna met tranen in zijn ogen te vertellen dat hij het geweldig zonde vond dat Ajax was uitgeschakeld', vervolgt de verslaggever van de ochtendkrant.

Driessen stond ervan te kijken hoe Advocaat reageerde op de uitschakeling van Ajax. 'Ja, dat vind ik heel opmerkelijk. Ik dacht dat Dick Advocaat wel zoveel professional was dat hij daar gewoon boven kan staan en daar koud kan analyseren wat er fout is gegaan bij Ajax tegen Tottenham Hotspur.'

Update - 15.10 uur (10 mei 2019) - Advocaat: 'Dan word ik geëmotioneerd'

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat heeft vrijdagmiddag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het competitieduel met Ajax gereageerd op de kritiek die hij kreeg naar aanleiding van zijn analyse bij Veronica na het duel tussen Ajax en Tottenham Hotspur. De trainer kwam aangeslagen over en vond het lastig de nederlaag van de Amsterdammers te analyseren.

'Als er een Nederlandse ploeg bij betrokken is die het zo ongelooflijk goed gedaan heeft, dan moeten we daar allemaal trots op zijn. Als ik dan na afloop zie - en dat gevoel heb ik zelf ook vaak genoeg meegemaakt - hoe de spelers het veld aflopen, dan word ik geëmotioneerd', citeert Voetbal International de oefenmeester.

'Dan heeft het geen zin om mij te vragen: "kom maar met een analyse waarom Ajax zich niet heeft gekwalificeerd". Dat is ook helemaal niet belangrijk om na afloop zo'n wedstrijd te analyseren. Dat doe je pas een paar dagen daarna', aldus Advocaat, die woensdag voor Ajax was. 'Als ik dat zie en ik ken een aantal spelers en ik zie de emotie, dan word ik partijdig. Dat is simpel. Wat andere mensen daar dan over schrijven zou mij een rotzorg zijn. Als ik dat dan zie, dan doet dat wel wat.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Het lijkt erop dat een mens niet meer geëmotioneerd mag worden als iets je raakt. En Advocaat had dat omdat hij o.a. De Ligt en De Jong heeft meegemaakt. En alleen omdat die gehaktbal van een Driessen dat zegt?
Driessen is tegen Ajax omdat hij geen inside informatie meer ontvangt uit de kleedkamer en zich ook negatief uitlaat over Ajax bij VI. Ach, Driessen je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn. En Dick, ik was ook geëmotioneerd.
0 0
Freddy Al
Valentijn Driessen, sodemieter eens lekker op zeg!
Die lul denkt dat hij het allemaal uitgevonden heeft en leeft van het afzeiken van mensen die op het veld ,en daar rondom , met hart en ziel vechten voor een sportief resultaat.

Driessen beklaagt zich over wat eigenlijk?
Is dat dezelfde clown die keer op keer er totaal naast zat met zijn voorbeschouwingen en visie op voetbal?

Lazer op Valentijn ! Wees jij nu maar heel blij dat je jouw boterham mag verdienen bij de gratie van de sport die je continu onderpist met dat belerende NSB toontje van je!

Ik vond de reactie van Advocaat geweldig!
Het is beeldend voor waar het echt om gaat in de sport: emotie!
1 0
HilversumNoord
Gewoon mooi toch? Blijft een flapdrol die Dick maar dit kan ik wel waarderen. En Driessen heeft zijn beste tijd gehad...
0 0
trainer
Driesen heeft nooit een goede tijd gehad.
1 0
MichelAngelo66
Ben geen uitgesproken fan van Advocaat, maar dit vind ik echte klasse van die man. Emotie kan prachtig zijn. Heel terecht ook. Elke liefhebber was totaal van slag.

Die lul Valentijn is geen liefhebber, geen kenner, gewoon een onderkruipsel wat overal en altijd wil stoken. Niet gehinderd door enige kennis of enig fatsoen.
2 0
Babangida83
Ja Driessen. Want als professioneel ben je natuurlijk ineens geen mens meer. Wat een idioot die Driessen.
3 0
Jcginkel11
Zure reactie weer van Driessen. Wat heeft die man veel krediet verspeeld dit jaar

Daar zat gewoon een liefhebber die baalde net als heel veel liefhebbers. En zeer gepast en respectvol dat hij dat moment juist niet in functie van trainer Utrecht wilde reageren. En denk je nou echt dat Dickie zondag niet komt om te winnen?
2 0
PJSM
Mooi man een echte liefhebber die Dick. Kan dit wel waarderen.
2 0
Gonzo
Dick je bent uiteindelijk een kanjer
7 0
vijfennegentig
Dick even met applaus ontvangen zondag!
8 0
Bocarra
De ware voetballiefhebber komt altijd bovendrijven in dit soort situaties. Driessen is een beroeps azijnzeiker die begrijpt dit niet.
3 0
MankeNelis
Dikkie mooi mannetje niet mis mee. En Valentijn moet lekker zn miesmuil houden.
3 0
Dastaan
Prachtige woorden, zoveel respect voor deze man. Hij was idd erg aangeslagen, maar dat begrijpen de Ajax haters natuurlijk weer niet omdat ze niet eens het woordje voetbal kunnen spellen.
7 -1
goajaxgo
Advocaat - wie kent 'm niet?
Advocaat Advocaat is een echte ajacied!

Misschien een leuke voor a.s. zondag. Wel pas bij een 3-0 voorsprong natuurijk :)
1 0
BGB
Prachtige man
4 0
RSM
goeie vent !
4 0
ST
Vreselijke vent die Driessen. Advocaat daarentegen vind ik een held.
3 0
GorillaBiscuits
Mooi toch die Advocaat, een voetbaldier!
2 0
Ajax2020
Falentijn Driessen...

Als Ajacieden nu eens massaal
dreigen hun Telegraaf abo dreigen op te zeggen zolang deze anti-Ajax drol daar zit? Of lezen echte Ajacieden de Telegraaf allang niet meer? Je mag kritisch zijn, dat hoort bij Nederland en Amsterdam. Maar Falentijn is het geniepige jongetje dat allerlei dingen suggereert maar dat nooit kan bewijzen.
1 -1
Lazell
Snap sowieso niet dat mensen De Telegraaf lezen. Is niet alleen suggestief met sportnieuws, maar met al hun nieuws. Hebben zelfs elke dag een heel Privé deel in hun krant.
0 -1
MisterAFCA
We kunnen ook een petitie starten...
1 0
AjaxCitizen
Kan die Driessen een keer z'n bek houden? We moeten als kleiner voetballand dit soort momenten koesteren. Is alleen maar prachtig om te zien hoe Advocaat gewoon geëmotioneerd raakt door de prestatie van een andere Nederlandse club. Maar ja, die Driessen heeft altijd wel wat te zeiken als het iets is waar Ajax bij betrokken is.

Triest figuur.
5 0
waayop
Dat Driessen andere mensen de maat durft te nemen is toch echt schandalig. Heeft zijn onbenul afgelopen tijd voldoende laten zien. Optiefen. Onze Dickie is een liefhebber en heeft persoonlijkheid genoeg te laten zien wat ie voelt.
4 -1
Caparzo
Heb die Dick altijd al gemogen, ook vanwege zijn zelfspot (altijd op zoek naar een zak geld) en gevoel voor humor, maar nu mag ik hem nog meer, was ‘prachtig’ dat het hem zo raakte. In de rust sprak hij ook vol trots over ons. Mooi voetbalmens!
8 0
Felix Gassenlicht
Dick begrijpt voetbal en emotie. Ik snap echt niet dat die Driessen er nog steeds zit, zowel bij de Telegraaf als VI. Je zo onsterfelijk belachelijk maken in een paar maanden, en dan toch gewoon blijven zitten.
14 0
Lazell
Ze ontslaan hem niet, omdat hij doet wat ze van hem verwachten. Is simpelweg beleid bij De Telegraaf. Gaat niet om waarheidsvinding/journalistiek, maar gaat om spraakmakende verhalen (verpakt als nieuws) te schrijven. Als dat waar is, is het mooi meegenomen.
0 0
Redrum
Ja dat zegt toch ook wel veel over de Telegraaf. Het zou ze enorm sieren om die kneus eruit te flikkeren met de boodschap dat ze niet achter zijn denkbeelden staan. Maar ja, het zegt veel over ze dat ze dat niet doen.
0 0
Ajaxio
Ongelooflijk he.. Die Valentijn Driessen is samen met Mike Verweij wel het meest verschrikkelijke duo dat rondloopt in de voetbaljournalistiek.

Zo jammer, dat dit ook precies de mensen zijn die zich met Ajax bemoeien. Heb veel liever te doen met zo'n Daniel Dwarswaard of een type Sjoerd Mossou die gevoel heeft voor nostalgie en mooi kan mijmeren over voetbal.
1 0
Ajax2020
Mossou en Dwarswaard zijn echte mensen met een echte passie. Daar kan ik het mee oneens zijn maar ik respecteer het wel. Falentijn is een complete zielloze nobody die hoopt
dat ie opvalt.
1 0
Labrador
Dick is een mens met emoties.. Daar krijgt hij kritiek op. Valentijn spoort echt niet
7 0
LuisManuelOrejuela
‘Het is al rond, Frenkie gaat 100% naar PSG’

‘Heeft geen zin om naar Madrid te gaan, dit is al gespeeld’

‘Die Moura kan je laten lopen, die kan er niets van.’

Zo even een kleine graai uit het oeuvre van Valentijn, moeten we nog meer woorden vuil maken aan deze man?
5 -4
Ajaxio
Nee! Snapt er heeeeelemaal niks van die man. Hoor hem altijd een berg onzin oreren daar wordt je helemaal eng van.
1 -1
TontoKarnaggel
Driessen heeft zich dit seizoen al meerdere keren onsterfelijk belachelijk gemaakt. Getuige deze reactie is hij nog niet van plan om daar mee op te houden....
0 0
Redrum
Ik ga er nog steeds vanuit dat zijn hoogtepunt nog moet komen. Wanneer Ajax de titel gepakt heeft gaat hij nog even uitgebreid terugkomen op het mislopen van de CL-finale. Hij gaat gewoon serieus dit seizoen als mislukt bestempelen na het winnen van de dubbel en het bereiken van de halve finale CL. Ik weet het echt zeker.
0 -1
TontoKarnaggel
Absoluut, daar durf ik gerust een maandsalarisje op te zetten. Naast een onstellende mafklapper is die ook nog eens verschrikkelijk voorspelbaar. Hij zal het misschien mooi verpakken maar de ondertoon is op zeker dat Ajax en Ten Hag het verkloot hebben.
0 0
robert66
Die misselijke Driessen is gewoon een galbak en zelf weet hij geen ene klote.
3 0
3*stars*3
Waar maken mensen in NL zich nou opeens druk om man?
Wist trouwens niet dat die Driessen zoveel macht had.
Hij heeft opeens aardig wat volgers, die hem nalullen.
Dick heeft niets met Ajax maar is gewoon een liefhebber en support een NL club.

Maar Driessen heeft zijn messen klaarliggen om sowieso iemand aan te pakken.
Of het nou ten Hag, Advocaat of V Bommel is, iemand gaat eraan....
2 0
Victor
waarom is die man überhaupt nog welkom in Amsterdam?

we zijn al niet blij met camera mensen maar ik heb er zeker geld voor over om deze man een beuk te verkopen wat word ik moe van deze azijn pisser
0 0
RaynoFischer
Volgens mij is Valentijn vroeger op school zo erg gepest dat hij nu gewoon iedereen kapot wilt maken.... :P
Helaas wel aardig wat macht als journalist bij helaas 1 van de grootste kranten van Nederland.
0 0
Redrum
Volgens mij wordt hij nog steeds gepest.
1 0
RaynoFischer
Zou mij niks verbazen en het zou ook nog terecht zijn ook, wat een misselijk mannetje
0 0
ajax4ever01
Die Driessen is echt een zuigert zeg bah walgelijk mannetje.
1 0
jariafca020
Dick is een liefhebber. Ik vond het prachtig om te zien.
4 0
Victor
helemaal mee eens vond het super om te zien dat het gevoel wat ik had ook bij hem te zien en hij is niet eens een "fan" van onze mooie club
2 0
Joodhannus73
Ik haatte Driessen al, maar dit is de druppel. Dat je dit zo op deze manier op de man speelt, vind ik ongelooflijk. Heb het later op TV teruggezien en het was een schitterende authentieke reactie. Advocaat's reactie was perfect. Dat deze bloedzuiger daar weer een issue van maakt is een schande. Ik ga zondag voor hem Dick klappen!
4 0
3*stars*3
Valentijn is een vals mannetje.
Als het een vrouw zou zijn, was het een heks.
3 0
Redrum
Valentijn is geen vrouw, maar het is sowieso ook geen vent. Het is gewoon een nietszeggend kneusje. Ik denk niet dat er iemand op deze aardkloot is die serieus respect heeft voor deze man.
0 0
3sterrenAjax1
dick is een mooie man. groot voetbalhart, een echte liefhebber. valentijn vind ik echt een walgelijk persoon. verbaast me dat nog niemand verhaal is gaan halen.
5 0
markk
Ik begin echt een hekel te krijgen aan Valentijn. Wat een hypocriet. Als je Nederlands bent en een beetje inlevingsvermogen hebt dan is dit een hele normale en sympathieke reactie.
6 0
Murtagh
Topgozer niks van aantrekken dick
2 0
Middenweg401
(n.a.v. die update): Echt een mooie authentieke kerel.
0 0
AFCSANCHEZ
Wat ben je toch een zielig mannetje, Valentijn. Deze man kan alleen maar stoelpoten zagen, ik heb hem nog nooit iets positiefs horen zeggen. 'Ik ga niet naar Madrid', wat een stoere man. Wel de volgende wedstrijd in Turijn op de tribune zitten, zo'n kereltje is het dan ook wel weer. Blijf dan ook lekker thuis. Ik begin een enorme hekel aan hem te krijgen. En dan kan je zeggen, negatieve aandacht is ook aandacht. Maar ik kan ze verzekeren dat dit echt niet bijdraagt aan een goed imago voor de Telegraaf.
4 0
Redrum
Ze stonden op de wedstrijddag gratis Telegraaf-krantjes uit te delen bij het winkelcentrum bij mij in de wijk. Er was geen hond die dat schijtkrantje wilde. Ik heb die kerel wel 5 keer horen zeggen dat ie gratis was, maar ze moesten hem niet. Valentijn heeft de Telegraaf heel erg veel kwaad gedaan. Het zou de Telegraaf sieren als ze dit erkennen en die verschrikkelijk schijtkwal de laan uit sturen.
0 0
Tecmessa
Topreactie van Dick.
0 0
Schwalbino
Zo glad dat zijn vrouw (of vriend) niet eens merkt dat hij weer eens naar binnen is geglibberd.

Het is net mooi dat Advocaat zo meeleefde. Op dat moment had Nederland daar ook behoefte aan. De echte voetballiefhebbers zaten stuk na die dramatische wedstrijd en Advocaat liet zien dat je geen Ajax fan hoeft te zijn om ook stuk te zijn.
1 0
AjaciedMike
Topgozer.
0 0
oudzuid2
helemaal eens met Advocaat, en prachtige reactie. ik zat zelf bij Ziggo te kijken maar had naderhand ook helemaal geen zin in de analyses van Van Gaal, terwijl ik ze vooraf en on de rust heerlijk vond
1 0
AFCA0492
zet die Braziliaan maar alleen voor de goal. die maakt toch nooit een doelpunt.
1 0
Truth
Walgelijk mannetje die driessen, echt een misbaksel eerste klas
2 0
VakO
Ik vond Dick juist uiterst professioneel. Een half uur na de wedstrijd zat hij nog helemaal in de emotie. Hij dacht laat ik maar even niks zeggen, want dat wordt toch weer verkeerd uitgelegd. Heel Nederland snapt dat, behalve één idioot...
11 0
Redrum
Wat een ongelofelijke smerige rat is het toch ook. Hij insinueert eigenlijk gewoon op een hele achterbakse manier dat Dickie ons de overwinning cadeau gaat doen zondag.
3 0
Ajaxsupport
De enige die na deze wedstrijd koud kan analyseren ben jij Valentijn, verlos ons..
7 0
Middenweg401
Wat is het toch een rat die Driessen. Ik begin echt een hekel te krijgen aan die man. Altijd zoeken, stoken, zuigen. Arrogant, onsympathiek, niet hartelijk, niet grappig en totaal onkundig blijkt keer op keer.
Advocaat toonde juiste klasse en waardigheid. Hij stelde zich op als een Nederlander en voetballiefhebber en niet als trainer van Utrecht. Zijn antwoord dat hij er niet op wilde reageren was het enige juiste antwoord. Daarvoor zat hij daar niet. Hij deed dit uit respect voor Ajax en de treurende mensen thuis. Wat wil je dan? Dat hij gaat juichen daar? Ik vond het hem erg sieren. En hij blijkt een echte liefhebber! Aan dat fatsoen zou Valentijn een voorbeeld kunnen nemen, maar dat snapt hij toch niet.
7 0
Sateschnitzel9
Valentijn Driessen..
1 0
Boer Gijs
Advocaat is duizend keer echter dan die hele Valentijn
7 0
..::Rootje::..
Driessen wil even een andere mening hebben, want anders praat er niemand over hem en dan gaat hij weer hyperventileren.

Heb diepe medelijden met zijn dagelijkse omgeving.
4 0
chloorbestendig
Kan de supportersvereniging bijv. niet een statement maken richting Falentijn, dat iedereen zijn gelul een beetje zat is en dat er geld opgehaald is voor een vliegticket naar Alaska.
6 0
Filasj14
Wel een enkeltje a.u.b.
0 0
Aspers73
Dick had gewoon respect voor Ajax en hun fans, en gaat niet over de wedstrijd van 3 dagen later praten.
6 0
Toon meer reacties