Lucius: 'Wat Ajax overkwam, was nóg wreder'

BVeenstra, 10-05-2019 om 07:55, 7397 views, Eindhovens Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig PSV'er Theo Lucius weet ongeveer wel hoe de spelers van Ajax zich woensdagavond omstreeks 23.00 uur gevoeld hebben. Met PSV speelde Lucius in 2005 de halve finale van de Champions League tegen AC Milan en de Eindhovenaren kregen toen in de laatste minuut eveneens een cruciaal doelpunt tegen.

PSV had in Milaan met 2-0 verloren, waarna het in Eindhoven met 2-0 voorstond. Een verlenging was aanstaande, totdat Massimo Ambrosini de 2-1 maakte. Uiteindelijk werd het nog 3-1, maar dat mocht niet meer baten. 'Wat Ajax overkwam, was nóg wreder', zegt Lucius in het Eindhovens Dagblad.

'Ik denk dat het voor Ajax nóg lastiger is dan voor ons toen. En het was op dat moment al heel heftig. We waren er allemaal een aantal dagen stuk van. Als je er zo dichtbij bent, doet dat veel pijn', gaat Lucius verder. Volgens de oud-verdediger was Ajax eigenlijk al door. 'Hadden ze die 2-2 vastgehouden, dan was de buit binnen. Wij kwamen wel in een soort roes en hadden de 2-0 achterstand uit Milaan weggepoetst, maar er was niets zeker. We hadden het betere van het spel en leken wel op weg, tot Ambrosini die goal maakte. Ineens doofde het vuurtje en de opwinding in het stadion compleet.'

Strijd om landstitel

Met het oog op de landstitel zou de uitschakeling van Ajax misschien 'goed' nieuws voor PSV betekenen. 'Het is afwachten, omdat Ajax ook mentaal sterk oogt. Als FC Utrecht of De Graafschap het Ajax de komende wedstrijden écht moeilijk gaat maken, blijft er iets mogelijk. PSV moet zich daar niet mee bezig houden en zich concentreren op het winnen van de laatste duels. En dan maar zien wat het oplevert.'

Meer lezen over de uitschakeling van PSV tegen AC Milan in 2005? Of die van Ajax in 2003 en die van AZ in 2005? Dat kan hier.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Ik ben wel een beetje klaar met deze goedbedoelde teksten allemaal. Ja, we zijn er wreed uitgegaan, medelijden met ons, kop omhoog, bla bla. Maar niemand behalve een echte Ajacied weet hoe dit nou echt voelt. Het is vrrrreselijkkk. Ik ga nog steeds kapot van binnen. Een titel is zeer belangrijk, maar op dit moment zal het als een troostprijs voelen wat natuurlijk echt niet zo is. Het heeft tijd nodig dit soort dingen...
2 -3
Barra
Ja iemand die het zelf is overkomen zal niet goed begrijpen hoe het voelt
2 0
Fairsquare
Voor elke ajacied voelt het weer anders hoor, rasist :(
2 -3
Aeter
Klopt. En ach je weet dat veel mensen hierover geïnterviewd worden en dat dat hier geplaatst wordt. Dus ja. En je hoeft het niet te lezen ook dat doet iedereen voor zich. En voor mij voelt het nu ook al anders. Ik vind het jammer, maar zal nooit vergeten hoe mijn Ajax Real en Juventus vernederd heeft. Dat pakken ze niet meer af. Ajax staat wereldwijd weer op de kaart en heeft aangetoond geen vergane glorie te zijn,,maar een club die zich kan meten met de besten. Racist is overigens met een C, maar goed dat is meer de taalnazi in mij.
1 0
3*stars*3
Ajax moet gewoon alle woede loslaten op Utrecht en de graafschap en slopend naar die schaal toe.
1 Nederlandse club die de schaal verdient.

Las trouwens dat Az 1 punt nodig heeft om die 4e plek te pakken.
Die moeten weer eens een keer knallen.
PSV is na de winter niet best en zeker niet in uitduels.
0 0
Dexy
Ik hoop het, maar aan de andere kant faalt John vd Brommetje tactisch heel vaak in topwedstrijden.

Ik maak me in ieder geval geen enkele illusie dat AZ wel even PSV gaat verslaan zondag. Het zou mooi zijn als het gebeurt, maar ik ga er niet vanuit. Onze jongens moeten gewoon 2x zelf winnen, dan staan ze met de schaal.
1 0
JCr14
Lucius was in zijn jeugdjaren ook Ajacied
0 0
3*stars*3
Ik heb serieus geen 1 speler gehoord, die na contractondertekening in Eindhoven, riep dat PSV hun droomclub is.
Ja een jeugdspeler misschien maar geen 1 aankoop.
Sterker nog, jeugdspelers als Hendrix en Bergwijn sliepen vroeger ook in een Ajax tenue.
Luuk idem.
1 0
Aeter
Theo komt uit Heeswijk-Dinther hartje Brabant, dus ik denk dat hij gewoon is opgegroeid met PSV. Ik kom uit hetzelfde dorp maar mijn pa was Ajacied en ik zag op jonge leeftijd de beelden van 95 en 96, ik was meteen verkocht. Theo is overigens een hele aardige kerel.
0 0
AjaxCitizen
Zou ook niet weten wat je als jonge jongen nou mooi aan die club kan vinden. Ja, ze winnen weleens prijzen. Of je moet uit die regio komen. Maar daar blijft het wel bij.
0 0
Redrum
Je kan me heel veel wijsmaken, maar er is echt nog niemand ooit verliefd geworden op het voetbal van psv. Zo wel, dan is er iets goed mis met diegene.
0 0
Marcw1972
Ja logisch ook, Bergwijn is gewoon een jeugdspeler van Ajax.
0 0
Labrador
Laatste thuisedstrijd , laatste wedstrijd Frenkie ( en wie nog meer ) nog 1x vlammen voor je eigen fans. Zomaar wat zaken die gaan meespelen aankomende zondag
2 0
Gerard36
wij moeten er nog 1 keer achter gaan staan een champions leaque sfeertje creëren, deze wedstrijd is zo belangrijk op weg naar de landstitel.
3 0
Tecmessa
Ik hoop ook zo dat PSV op zijn bek gaat in Alkmaar en dat Doetinchem een formaliteit wordt. Ondanks dat ik erbij ben op de Vijverberg heb ik het liefst die spanning zo min mogelijk.
1 0
Ajaxio
Beter voor je rikketik he... man .. ik ben dit seizoen al 5 jaar ouder geworden
0 0