[Update] 45 mensen aangehouden rondom Ajax-Spurs

BVeenstra, 09-05-2019 om 12:00, 5863 views, AT5 |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Na de uitschakeling van Ajax in de Champions League was het op sommige plekken onrustig in Amsterdam. AT5 meldt dat zo'n dertig mensen zijn opgepakt. Onder meer op de Dam was het onrustig.

Naar verluidt zochten supporters van Ajax de supporters van Tottenham Hotspur op. Om de Engelse voetbalfans te beschermen stond de Mobiele Eenheid om hen heen. Daarna heeft de ME supporters van Ajax vanaf de Dam en het Damrak richting het Centraal Station gedreven.

Ongeveer dertig supporters werden aangehouden wegens belediging, verstoring van de openbare orde, vernieling en openlijke geweldpleging. De meeste aanhoudingen waren in het centrum van Amsterdam, al werden er ook supporters rond de Johan Cruijff ArenA opgepakt. Rond 01.30 uur zou de rust in de stad zijn teruggekeerd.

Update - 12.00 uur (9 mei 2019) - 45 mensen aangehouden rondom Ajax-Spurs

Rondom het Champions League-duel tussen Ajax en Tottenham Hotspur zijn woensdag in totaal 45 mensen aangehouden door de politie, zo meldt AT5. Het gaat om 26 Nederlanders, vijf Britten en veertien mensen met een ander of onbekende nationaliteit.

Men werd opgepakt vanwege vernielingen, beledigingen of het verkopen van valse kaartjes of namaak-fanitems. In een café in de Ferdinand Bolstraat werd iemand aangehouden voor zware mishandeling. Daar werd een fan van de Spurs knock-outgeslagen na het juichen bij de winnende goal van de Engelsen.

In de Warmoesstraat vond een confrontatie plaats tussen voetbalsupporters. Hierbij werd een supporter met de Nederlandse nationaliteit neergestoken, al vallen zijn verwondingen naar verluidt mee. Een Britse voetbalsupporter werd hiervoor aangehouden. Het slachtoffer en een derde persoon werden hierbij ook opgepakt. Het is niet bekend of alle 45 aangehouden supporters nog steeds vastzitten. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murph
Wanneer Ajax gewoon half uur eerder deuren hadden geopend was er niets gebeurd.
Maar wanneer het al rijen dik voor ingang staat met mensen die niet bij entrada aanwezig waren en Ajax pas opend wanneer entrada op zijn eind was dan krijg je deze onnodige situatie waarin mensen plat gedrukt werden .
Het kan heel simpel zijn Ajax .
0 0
JPM
Beetje off-topic: Ik begreep het gezeik op de ME niet zo totdat ik het gister zelf heb meegemaakt bij de ingang van het stadion.

Die fucking debielen begonnen gewoon uit het niets door de gigantische massa in de rij voor ingang Zuid J heen te rijden, waardoor iedereen volledig plat werd gedrukt. En dat terwijl er niets aan de hand was. Verschrikkelijke schoften zijn het.
4 0
Ajax#1900
Precies dit. Daarom erger ik mij hier altijd zo aan al die moraalridder die het direct opnemen voor de ME/ politie en een lulverhaal beginnen over rellende tokkies.
0 0
Koningtoto
Ik stond ook in die rij, en werd ook plat gedrukt door die busjes met nazi's. Ik heb net voor de tweede keer in successie een klacht ingediend bij de politie Amsterdam.

De rellen begonnen toen 30 man het stadion in probeerde te komen aan de zijkant van zuid H. Waarom kom je dan met een aantal paarden, 6 busjes en 100 hooligans met helmen aanzetten, terwijl de stillen de boel al uit elkaar hadden geslagen? Bedankt sukkels die het stadion onrechtmatig in proberen te komen, dat ten eerste. Ten tweede bedankt weer ME voor jullie heldhaftige optreden. Dit pik ik niet nog een keer. Na Juve en gisteren doe ik mijn oude relschoenen weer aan, ik laat me niet meer intimideren door een opgefokte mongool met een helm en een schild.
2 0
JPM
Geen speld tussen te krijgen, behalve die laatste zin. Daar zul je echt alleen jezelf mee hebben. Schiet je niets mee op, ook al snap ik heel goed dat de handen jeuken op dat soort momenten. Het ergste van alles is dat wanneer je je laat kennen, je er waarschijnlijk nog veel erger van af komt dan die paar minuten ergernis. Ik wil niet klinken als een oude lul, want je bent ouder dan ik, maar ik zou toch altijd het hoofd koel houden. Hoe onrechtvaardig het soms ook is.
0 0
Koningtoto
Je hebt gelijk, dat weet ik wel, maar ik ben het gewoon meer dan spuugzat. Als je aan die kant van het stadion staat ben je gewoon loslopend wild, waar Romeo op mag jagen. Ik heb vroeger zat uitgevreten bij het voetbal, waar politie ingrijpen gewoon noodzakelijk was. Maar sinds Femke aan de macht is, gaan we nu voor de kleinste dingen een ongekend machtsvertoon laten zien. Op vaders met kinderen inrijden met je mat blauwe bus is daarbij geen uitzondering. Ze kwamen van achteren en van rechts bij ons de rij, waar moesten we heen? Ze vragen gewoon om rellen op deze manier. En ondanks dat ik al een jaar of 16 niks met justitie te maken heb gehad, boeit het me op dit moment echt geen ruk meer. Ze janken zo om medelijden, je valt geen hulpverleners aan, de politie doet ook maar zijn werk, maar wij staan daar maar en worden slachtoffer van de politie zijn agressie. Mijn demon is altijd mijn agressie geweest, die was uitgedreven, maar die komt nu keihard terug, nota bene door de politie. Hoe gek wil je het hebben?
0 0
DaniAjax
Hopelijk krijgt Ajax geen problemen met die geiten van de FSide en gelieerde crew’s die zonder kaartje naar binnen zijn gestormd. Kan de UEFA wel eens hard aanpakken, meer mensen in het stadion dan er stoeltjes zijn is volgens mij echt groot probleem.
0 -4
DaniAjax
Ja man want ik hoop op een boete voor Ajax...... -.-‘
0 0
Murph
Lijkt wel of jij hoopt op boete.
Laat dit ook in krant zetten dan heb jij je aandacht .
1 0