[Update] 45 mensen aangehouden rondom Ajax-Spurs

BVeenstra, 09-05-2019 om 12:00, 6071 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na de uitschakeling van Ajax in de Champions League was het op sommige plekken onrustig in Amsterdam. AT5 meldt dat zo'n dertig mensen zijn opgepakt. Onder meer op de Dam was het onrustig.

Naar verluidt zochten supporters van Ajax de supporters van Tottenham Hotspur op. Om de Engelse voetbalfans te beschermen stond de Mobiele Eenheid om hen heen. Daarna heeft de ME supporters van Ajax vanaf de Dam en het Damrak richting het Centraal Station gedreven.

Ongeveer dertig supporters werden aangehouden wegens belediging, verstoring van de openbare orde, vernieling en openlijke geweldpleging. De meeste aanhoudingen waren in het centrum van Amsterdam, al werden er ook supporters rond de Johan Cruijff ArenA opgepakt. Rond 01.30 uur zou de rust in de stad zijn teruggekeerd.

Update - 12.00 uur (9 mei 2019) - 45 mensen aangehouden rondom Ajax-Spurs

Rondom het Champions League-duel tussen Ajax en Tottenham Hotspur zijn woensdag in totaal 45 mensen aangehouden door de politie, zo meldt AT5. Het gaat om 26 Nederlanders, vijf Britten en veertien mensen met een ander of onbekende nationaliteit.

Men werd opgepakt vanwege vernielingen, beledigingen of het verkopen van valse kaartjes of namaak-fanitems. In een café in de Ferdinand Bolstraat werd iemand aangehouden voor zware mishandeling. Daar werd een fan van de Spurs knock-outgeslagen na het juichen bij de winnende goal van de Engelsen.

In de Warmoesstraat vond een confrontatie plaats tussen voetbalsupporters. Hierbij werd een supporter met de Nederlandse nationaliteit neergestoken, al vallen zijn verwondingen naar verluidt mee. Een Britse voetbalsupporter werd hiervoor aangehouden. Het slachtoffer en een derde persoon werden hierbij ook opgepakt. Het is niet bekend of alle 45 aangehouden supporters nog steeds vastzitten. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murph
Wanneer Ajax gewoon half uur eerder deuren hadden geopend was er niets gebeurd.
Maar wanneer het al rijen dik voor ingang staat met mensen die niet bij entrada aanwezig waren en Ajax pas opend wanneer entrada op zijn eind was dan krijg je deze onnodige situatie waarin mensen plat gedrukt werden .
Het kan heel simpel zijn Ajax .
0 0
DaniAjax
Hopelijk krijgt Ajax geen problemen met die geiten van de FSide en gelieerde crew’s die zonder kaartje naar binnen zijn gestormd. Kan de UEFA wel eens hard aanpakken, meer mensen in het stadion dan er stoeltjes zijn is volgens mij echt groot probleem.
0 -4
DaniAjax
Ja man want ik hoop op een boete voor Ajax...... -.-‘
0 0
Murph
Lijkt wel of jij hoopt op boete.
Laat dit ook in krant zetten dan heb jij je aandacht .
1 0