Verweij over Spurs: 'Ik reken op Veltman'

FinnDekker, 07-05-2019 om 13:15, 4454 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Bij de podcast van De Telegraaf is uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkelingen rondom Ajax. Mike Verweij en Valentijn Driessen hebben het over het aanblijven van Nico Tagliafico, de interesse in Lisandro Martinez en de verwachte opstelling van woensdag. 

Verweij: 'Het contract van Tagliafico is niet verlengd, alleen opgewaardeerd. Dat is heel mooi verpakt door Ajax. Hij is door Overmars voor een keuze gesteld. "Je blijft nog een jaar. Wil je dat onder je oude of nieuwe voorwaarden doen?" Toen heeft hij toch voor de nieuwe voorwaarden gekozen: veel meer geld.' Zijn landgenoot Martinez moet op termijn zijn vervanger worden op linksback. 'Het is de beoogde opvolger van Tagliafico. Niet gek dat ze die nu al aantrekken. '

'Ik ben bang dat de jeugdopleiding van Ajax niet meer het niveau kan brengen', haakt Driessen in. 'Kunnen ze nog jeugdspelers brengen op het niveau waar Ajax nu op acteert in Europa? Het blijft de levensader van de club. Dit seizoen ook. Vergeet niet Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, die heel belangrijk zijn in het succes. Blijkbaar zit er geen linksback in de jeugd. Dan zal je proactief ergens anders moeten kijken, om op dit niveau te blijven meedoen.'

Opstelling tegen Tottenham Hotspur

'Ik reken op Veltman, want hij werd gespaard in de bekerfinale. Dat heeft ook met Son te maken. Veltman is meer een verdediger dan Mazraoui', stelt Verweij, die niet verwacht dat Nous in plaats daarvan op het middenveld zal staan. 'Schöne zal terugkeren op het middenveld normaal gesproken. En Huntelaar begint op de bank.'

De eerste prijs sinds 2014 is een feit en daar mag je als Ajacied best trots op zijn! Scoor nu het Ajax-t-shirt KNVB-Bekerwinnaar in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BrandjeXL
Ja dit wordt in mijn ogen de sleutel voor morgen. Ga je met Veltman spelen dan zal je een iets betere verdediger hebben maar die aanvallend nul brengt waardoor Son ook weinig verdedigende meters hoeft te maken maar belangrijker nog, Ziyech speelt ook stukken minder met Veltman achter zich en dat komt weet doordat Veltman als hii mee opkomt dat in een slap tempo doet en nooit verder komt dan halverwege de helft van de tegenstander. Ik zou daarom zeker met Nous beginnen en ervoor zorgen dar Son achter hem aan moet wanr kom je voor morgen dan loopt Ajax er met ruime cijfers overheen
0 0
Caparzo
Ik sprak een collega die moslim is een ook vast, die gaf aan dat de eerste dagen van de ramadan zwaar zijn (lichaam moet wennen aan plotselinge verandering). Begint het lichaam na een dag of 3, 4 eraan te wennen wordt het lichter. Probleem is Marza zit net in die eerste paar dagen, zonder twijfel wordt dat ook meegewogen. Denk dat hij Lasse gaat vervangen in de 2e helft als alles loopt zoals gehoopt, en dat Veltman start als back.
0 0
Ajacied33
Is ook zo idd. Ik had gisteren aan het einde van de dag wat hoofdpijn omdat het de 1e dag was zonder koffie. Nu gaat het al beter en vanaf nu wordt het routine en vrij simpel
0 0
vijfennegentig
Succes gap! Heb er altijd wel een soort bewondering voor.
0 0
BrandjeXL
Als alles loopt zoals het moet dan hoeft Nous Lasse niet te vervangen lijkt mij. Keuze voor TH zal zijn, ga in principe opofferen aan Son of durf ik het aan dat Son achter mijn rechtsback moet aanlopen. Maar de meest belangrijke reden om met Nous te beginnen is dat die veel meer een klik heeft met Hakim.
0 0
JohnnyD
Nous die houdt het tempo er in en begrijpt het Ajax spel gewoon. Sterker nog, hij is het Ajax spel. Zie jij Veltman zo'n sliding maken als Nous tegen Real om de bal maar binnen te houden? Met Veltman aan de bal gaat tempo meteen 2 stappen terug tov Nous.
0 0
xDusanTadic
Veltman doet het prima, maar alsjeblieft Mazraoui rechtsback. Hij kan 10x beter mee met het voetbal. Ziyech lijkt zich ook beter op zn gemak te voelen met Mazraoui achter zich. Neres en Schone er uiteraard wel in. Begrijp me niet verkeerd, Veltman doet het goed maar voetballend brengt hij niets extra’s. En dat Mazraoui af en toe en slippertje maakt moet je op de koop toenemen. Met Mazraoui troeven we Spurs voetballend af met 4-1, speelt Veltman dan wordt het billen knijpen omdat er dan teveel paniek in het veld is. Mazraoui is rust, Veltman is paniek vind ik.
1 0
DaNaRWaL
Mazraoui heeft ons een hoop punten bezorgd in de CL en deed zeer goed mee op dit niveau. Ik denk echter dat je wat meer body en ervaring nodig hebt in deze wedstrijd, jammer voor Mazraoui maar ik denk dat Veltman de gene is die we nu nodig hebben. ook met het oog op eventuele verkoopwaarde kun je beter Veltman deze wedstrijd(en) laten spelen want hij doet het ook gewoon zeer goed op het moment. Ik hoop ook dat Mazraoui zich meer mag gaan bewijzen op het middenveld komend jaar, want met een vertrekkende Frenkie (en wellicht van de Beek) en een ouder wordende Schöne kunnen we daar wel wat meer back-up gebruiken.
0 0
Labrador
Veltman was inderdaad heel erg in paniek tegen Juventus en uit bij spurs. Man man man zelden iemand zo in paniek gezien
0 0
mallerd
Ik snap dat commentaar op Veltman ook niet, speelde gewoon twee hele sterke wedstrijden tegen Juventus en Spurs. Ja hij is aanvallend wat minder dan Mazraoui maar zo slecht is het nou ook allemaal weer niet. Ik zie dan ook liever Veltman beginnen dan Mazraoui die ondanks zijn belangrijke doelpunten in de CL toch vaak de zwakste schakel was.
0 0
BrandjeXL
Sorry maar tegen Spurs was ie erg matig en aan de bal dramatisch.
0 0
MK77
Wat wel een mooi ijkpunt is is dat er een generatie van 5 jeugdspelers nu furore maken (Andre, Donny, Frenky, Mathijs en Nous). Die norm is nu dat ze allen rond de 21-22 jaar zijn en dan pas echt dragend zijn (Mathijs uitgezonderd). Dat is toch veel gezonder dan dat 19 jarigen de kar zouden moeten trekken (wederom Mathijs uitgezonderd). Laat de lichting die er achter zit maar rustig rijpen die krijgen echt nog wel hun kansen.
1 0
gi0vanni
Even afwachten, over een paar jaar hoop ik de Jong te zijn vergeten door Unuvar.
0 0
MK77
Ik heb goede hoop op Taylor en de Timbers
0 0