'Social media Ajax draagt bij aan beter imago'

GinoHaverkamp, 07-05-2019 om 07:35, 8834 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De afgelopen jaren was Ajax niet bepaald de meest populaire club van Nederland. Sterker nog; veel fans van andere clubs hebben altijd een hekel aan de recordkampioen gehad. Dit seizoen krijgen de Amsterdammers echter steeds meer sympathie van voetbalfans uit heel het land. En dat komt niet alleen door de goede prestaties in Europa.

Veel mensen vinden Ajax een arrogante club, maar volgens Maurits van IJsendoorn, adviseur bij imagoadviesbureau De Reputatiegroep, probeert de Champions League-deelnemer van dat imago af te komen. 'Kijk naar de filmpjes die Ajax op social media post en het valt direct op dat die helemaal niet 'borstklopperig' zijn. Eerder bescheiden, relativerend en humoristisch', zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Als treffend voorbeeld haalt Van IJsendoorn de bekendmakingsvideo van de transfer van Kjell Scherpen aan. De jonge doelman werd voorafgaand aan zijn transfer hard aangepakt door fans omdat hij voor Feyenoord (zou) zijn en het social media-team van Ajax sprong handig op die actualiteit in.

In de betreffende video moet de nieuwbakken Ajax-aankoop, onder toeziend oog van Edwin van der Sar en Marc Overmars, strafregels opschrijven waarin hij Ajax de mooiste club van Nederland noemt. Van IJsendoorn: 'Daarmee haakt de club in op de kritiek van Scherpen die in zijn jonge jaren ooit lelijke dingen over Ajax zei, maar ze doen dat nu eens niet zuur of verdedigend. En het werkt. Het filmpje ging viraal.'

Jongensdroom

Het verbeterde imago van Ajax komt niet alleen door de goede social media-communicatie. De Champions League-prestaties spelen toch een rol. Dat komt overigens niet eens zozeer door de bereikte halve finale-plek an sich, maar ook door de randzaken eromheen. 'De reden dat de rest van Nederland van dit Ajax geniet zit 'm, denk ik, toch vooral in het hele jongensboekachtige element. Een relatief kleine club die het toch maar in de wereld van het grote geld maakt. Het toont aan: succes in de Champions League kán dus wel. We ervaren het met z'n allen meer als Hollands glorie dan als Amsterdams feestje.'

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

'Ajax is de mooiste club van Nederland' 🗒🖊

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van Tottenham Hotspur? Zet dan in en krijg 10,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VKing78
"We ervaren het met z'n allen meer als Hollands glorie, dan als Amsterdams feestje."

Wij niet!
Al die haat maar van al die niets zeggende clubs, dan redden we nu ook nog eens het Nederlands voetbal, want ja, wij redden de CL plek voor volgend seizoen, AZ mag europa in, door Ajax...en dat ongedierte mag een ronde minder spelen in Europa(niet dat dat veel uitmaakt) door Ajax.
Maar oh oh...wat haten we met zn allen die club uit Amsterdam. Moet toch wel heel erg pijn doen, dat de club die je zo erg haat...je reet moet redden.
1 -1
pizzapunt
Die promo voor Juve-uit met BlahBlahBlah was top. Spijker op zijn kop. Wat alle analisten, zuurpruimen en jaloerse criticasters uitkramen is onbelangrijk; gewoon genieten van ons Ajax.
0 0
geDaante
Ik hoorde en hoor juist vrijwel alleen maar positieve geluiden en kritieken, lovend.
In die zin snapte ik die BlahBlahBlah video juist helemaal niet.
0 0
SammyR
Ik dacht dat het meer te maken had met juist de voorgaande jaren waarin werd gezegd dat geen enkele Nederlandse club ooit kans maakt om ver te komen in de CL en al dat negatieve geleuter. Niet zozeer met de kritieken die kwamen nadat het sprookje van dit jaar is begonnen.
0 0
pizzapunt
Dat is meer wat ik eruit haal, maar inderdaad!
0 0
ajaxinho
Dat is het belangrijkste succeselement.
Dat aankopen als Frenkie, Neres en Tadic
beseffen hoe groot deze club is.

Daar spelen onze spelers en oud-spelers (bestuurders)
een belangrijke rol in.

Frenkie kon zich meten met de grootste talenten
van Nederland: Nouri, VdBeek en DLigt.

Neres kreeg met Ziyech en Traore goede voorbeelden.
Als aankoop slaag je als je in jezelf gelooft.
(Traore juichte op zijn manier.)

Tadic had samen met Blind iets te bewijzen.
Dat ze tot de wereldtop behoren.
Die potentie zagen de bestuurders.

Social media raakt de gevoelige snaren
van oude en nieuwe supporters.
De teamfoto in Bernabeu met de supporters is geniaal.
Het debuut van Nouri ook.
En zo zijn er veel meer op te noemen.

Keep up the good work Ajax!

Als we de finale bereiken zou het mooi zijn
als de spelers succeswensen van legendes krijgen.
Ronaldinho gaf gisteren al een mooi gebaar aan Neres.
Zo kunnen we er nog meer verzamelen.
0 0
GvanderK
Qua geld is Ajax een kleine club in Europa. Maar in prijzen, historie en voetbal behoren we tot de grootste van de wereld. Daarnaast hebben we de beste jeugdopleiding ter wereld. De afgelopen 15 jaar was Ajax een slapende reus, maar nu is 'ie wakker! Over een aantal jaar is de club 1 miljard waard als ze zo doorgaan. We hebben geen Sjeiks nodig!
1 0
Wesl
Hoe minder je als grootste club zegt dat je de grootste club bent hoe meer je de grootste club bent.
1 0
Wesl
Ik geniet duizend keer meer van de houding van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Carel Eiting bv. dan de blaaskakkerij van Justin Kluivert 'zolang ik bij Ajax speel gaan we niet meer verliezen van psv en fey'. Dat soort uitspraken zijn namelijk dom en met averechs effect.
4 -1
Bjorn
Social media team van Ajax is simpelweg Champions League niveau sinds twee jaar. Heel goed bezig.

Ajax moet altijd de zelfverzekerheid en bluf blijven houden, dat maakt Ajax wat het vandaag de dag nog steeds is. Dat heel Nederland op de banken staat komt met de CL successen. Volgend jaar zijn een hoop het weer vergeten.
0 0
Tinus
Hoe anderen het beleven mogen ze voor zichzelf bepalen. Als Ajacied ervaar ik dit helemaal als een Amsterdams feestje. Het Blahblahblah filmpje is heel treffend.
4 0
Francisco81
Precies ,Ze hoeven ons niks te gunnen of ineens voor ons te zijn nu we het weer goed doen in Europa. Hoor het zelfs van familieleden die normaal geen woord voor Ajax over hebben. Pleur lekker op
1 0
Aspers73
Ik vind het arrogante bij Ajax passen, heerlijk zelfs. Door dat arrogante komen deze uitschieters, lekker belangrijk ook wat anderen zeggen over onze club.
0 0
Tinus
Arrogantie past nooit bij Ajax. Branie geloof in jezelf wel. Het blijft jammer dat veel mensen dat door elkaar halen.
2 0
JCr14
Dit vind Waterreus niet leuk
2 0
Ajacied33
Wij zijn niet relatief een kleine club. En het imago van Ajax boeit me niet eens. Ik weet waar Ajax voor staat, en de Ajacieden weten dat ook. Lijkt me het meest belangrijke
9 0
ETM
Nou ik ervaar het als Ajax- glorie, als je het niet erg vindt.
0 0
mgtow
Ondertussen maken psv en Feyenoord zich met de dag belachelijker.
1 -1