Ajacied Eiting traint voor het eerst buiten

SJvanveen, 05-05-2019 om 09:31, 7046 views, Instagram |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting heeft na het ondergaan van een operatie eindelijk weer buiten getraind. Dit maakte de middenvelder vrijdagavond via Instagram bekend.

De speler begon dit seizoen goed in de Ajax-hoofdmacht, maar kampte met problemen, waardoor hij uiteindelijk ervoor heeft gekozen zich te laten opereren aan zijn knie. Het betekende einde seizoen voor Eiting, maar de controleur hoopt er volgend seizoen weer van het begin te staan. 

De start lijkt er te zijn, want vrijdag trainde hij, voordat hij op zaterdag ook een krans legde bij de Nationale Sportherdenking, buiten. De jeugdinternational deed loopoefeningen en werkt langzaam toe naar zijn rentree die waarschijnlijk in de voorbereiding van het volgende seizoen plaatsvindt. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Jawel! @careleiting is op de weg terug 👏💪🔥! #ajax #eiting #running #training

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Voor mij één van de meest onderschatte jeugdspelers. Is zo slim, heeft zoveel visie en gogme en een ongelooflijke pass, dat is niet normaal. Uiteraard vanwege een goede opleiding een fabelachtige techniek bovendien. Daar hebben we er nog maar weinigen van in de opleiding. Want het is zo verleidelijk om fysiek sterkere spelers voorrang te geven als jeugdtrainer.
0 0
ZwartNazareth
19 jaar en de eerste keer buiten trainen. Geloof me mensen, dat is spectaculair...
0 0
Hagmag
Carel verkopen aan Spurs.
1 -7
geDaante
Hopelijk herstelt ie 100%. Voordeel is dat ie het sowieso niet van snelheid en explosiviteit moest hebben, dus daar zal ie ook niet zo veel op inleveren.

Heerlijk spelertje, die het best tot zijn recht komt in een voetballend team, zodat hij niet zo vaak in de duels komt en tijdig die bal weer door kan spelen over de grond. Is niet snel, maar wel heel slim, zeker aan de bal, met soms geniale diepteballen. Is aan de bal ook gewoon sterk, kan mannetjes uitspelen al zou je dat niet snel zeggen als je hem op de 6 bezig ziet.

Moet er sowieso vast bij blijven en laten concurreren met de andere middenvelders. Mazraoui zie ik eigenlijk ook wel graag als middenvelder, maar goed, dan ben je ook gewoon sterk in breedte wat dat betreft.
4 -1
Cruyffie
Inderdaad. Intelligentie en techniek, dé basisvoorwaarden voor moderne Ajax-voetballers. Eiting kan de opvolger worden van Schöne, beiden moet het niet van power en snelheid hebben, maar van inzicht en handelingssnelheid (oftewel: intelligentie en techniek).

Maza is goed, maar nèt iets minder verfijnd in de kleine ruimte en iets lagere handelingssnelheid i.m.o. Maza is dan weer snel, dus perfect als back.
0 -1
geDaante
Mee eens, behlave met de handelingssnelheid van Schöne, die zie ik met name europees weleens haperen.
0 0
MosesD
Jongen met geweldig potentieel. Niet de snelste, maar uiterst slim. Ik ben heel benieuwd of hij komend seizoen in de basis komt. Het enige wat hem mogelijk in de weg zit, is dat Blind en hij als speler erg op elkaar lijken. Het kan natuurlijk dat Blind komend seizoen op het middenveld terecht komt, dat zou ongunstig zijn voor Carel.
1 -1
geDaante
Ja daar zou Ten Hag voor kunnen kiezen, maar ik hoop het toch niet. Ik vind Blind de laatste CL wedstrijden opvallend goed als LCV, waar ik hem daarvoor altijd erg slap vond spelen. Zal veel vertrouwen getankt hebben, speelt nu eindelijk met pit en vertrouwen, mannelijk.

Op het middenveld is hij te beperkt en draait vooral te moeilijk.

Marin zal basis staan, Van de Beek ook als hij er nog is, en dan heb je nog Schöne, Eiting en Mazraoui voor op 6, waarbij Mazraoui ook een optie is voor op 8.
0 0
MosesD
Geheel eens. Maar vooral de combi met de Ligt is ijzersterk. Maar dat hij op het middelveld te beperkt is, dat ben ik dan weer niet met je eens. Eigenlijk vond ik Bayern uit Ajax' beste wedstrijd dit seizoen. De Jong speelde toen niet mee en Blind speelde erg sterk op het middenveld.
Marin daar heb ik wel hoge verwachtingen van. Behoorlijke allrounder.
0 0
Cruyffie
Carel heeft onder Jonk ook vaak op ‘4’ gespeeld, benieuwd of hij dat in eredivisie/europees ook kan. Blind is wat dat betreft, qua ervaring, natuurlijk een stuk verder
0 0
GrandMasterFlex
Als hij weer helemaal blessurevrij is, dan gaat hij gewoon meedraaien in het eerste.
2 0
AlexIbarra
Een nog kuttere periode om geblessseerd te zijn kan ik me niet voorstellen...
Was ook voor ons fijn geweest als hij Schöne en De jong een beetje had kunnen ontzien.

Hij viel ook een paar keer door de mand maar 75% van wat hij speelde was prima.
Hopelijk volgend seizoen vol knallen en dan zien we wel hoe ver hij kan komen.
0 0
boemboem
Idd
0 0
mistermiyagi
Zeer goed nieuws, was normaal gesproken de vervanger geweest voor een Frenkie.
Met zijn blessure is het altijd afwachten of iemand het niveau wat hij liet zien in het voorseizoen nog kan halen..
0 0
de-Ajacied
Dat niveau was helaas niet altijd even hoog als je hem zag in de tweede helft tegen Standaard Luik, thuis tegen Heracles en uit tegen Psv
2 -8
Minsc
Juist. Is duidelijk dat hij fysiek tekort komt voor Ajax 1, maar het is hier not done om objectief te zijn over spelers uit de eigen jeugd.
1 -5
Cruyffie
Altijd maar die focus op ‘fysiek’. Het blijft herhalen, maar voetbal gaat veel minder om fysiek dan mensen denken. Dat is echt een fallacy. Zeker het voetbal van Ajax, van Hollandse School.

Bijv. Barcelona onder Guardiola, maar ook nu onder Valverde. Of Ajax. Let nou eens ECHT op tijdens een wedstrijd hoeveel ‘fysieke’ duels er zijn per speler, dat is op een hand te tellen. Het gaat om spelinzicht, om op de juist manier vrijlopen, de bal ten alle tijde onder hoge druk strak inpassen (techniek), perfecte aannames en een keer raken.

Zelfs verdedigend is fysiek relatief: Ajax verdedigt door de bal een klein tikje te geven waardoor een tegenstander hem verliest of verkeerd passt.

Dat hele hoge ballen beukvoetbal is van de jaren 20, en spelen ze deels nog in Engeland, maar die clubs bereiken Europees nauwelijks iets (de Engelse clubs die wel iets bereiken spelen veel meer continentaal voetbal/hollandse school, dus de bal laag houden. Spanje was niet voor niets jaren dominant op eindtoernooien, met allemaal kleine mannetjes. Maargoed dit zijn allemaal woorden: LET er eens echt op tijdens een wedstrijd.
0 0
de-Ajacied
Daar heb je gelijk in. Het is een aardige speler maar werd zo snel overhyped dat het irriteert
Ging toe zelfs ten koste van Donny vd Beek
0 -1
glob
Wisselend niveau kent elke nieuwkomer. Waar ligt zijn lat? Is die hoog genoeg en kan hij dat constant halen. Daar gaat het om bij elk talent.
1 -2