De Jong: 'Ik ga Ajax heel erg missen'

JesseTH, 03-05-2019 om 20:30, 18700 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong gaat Ajax, ondanks zijn trots om zijn transfer, vanaf volgend jaar heel erg missen. De middenvelder geniet nog altijd van zijn tijd in Amsterdam en is alles en iedereen heel dankbaar, maar kijkt er tegelijkertijd ook naar uit om bij zijn droomclub ui het buitenland te gaan spelen.

'Ik ga Ajax heel erg missen', opent een oprechte De Jong in de uitzending van Inside Ajax. 'Ik heb nog steeds een fantastische tijd bij Ajax. Ik ga elke dag met heel veel plezier naar de club. Ik ben nog nooit naar de club gereden met het gevoel: daar gaan we weer. Ik ben heel blij dat ik onderdeel mag en heb mogen zijn van Ajax. Hopelijk kunnen we het mooi afsluiten.'

Na zijn tijd in Amsterdam, volgt een tijd in Barcelona. Op woensdag 23 januari werd de transfer beklonken en dat maakte de middenvelder 'heel trots'. 'FC Barcelona is voor mij de beste buitenlandse club. Ik heb er altijd voor willen spelen. Ze spelen heel mooi voetbal en als ik dan toch een stap moest gaan maken vanaf Ajax, dan had ik altijd gehoopt dat dat FC Barcelona zou worden.'

Als jonge voetballer ontwikkelt De Jong zich nog steeds, maar zijn frivole spel is hij zeker niet van plan af te gaan leren. 'Mensen zien het als risico, maar ik denk niet dat het heel vaak fout gaat. Laten we het een verantwoord risico noemen. Ik denk niet dat ik dat in mijn spel moet veranderen, want dat zou mij als speler heel veel minder maken. Ik snap dat mensen er af en toe zenuwachtig van kunnen worden, maar ik ben niet van plan het te veranderen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Barca speelt op dit moment counter voetbal.
0 0
Duif63
Je had zeker nog een jaar en misschien zelfs wel 2 moeten blijven Frenkie.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Gun hem en ook Matthijs het allerbeste. Ze verdienen het, al vind ik het vreselijk voor onze club! Die jongens Verdi en het echt.
0 0
Aad82
Jongens als Frenkie en Hakim gaan we niet snel meer terugzien bij Ajax 1. Wat een prachtspelers.
4 0
Esthas
Een van de beste spelers die ik ooit heb gezien, de alleskunner op het middenveld. Zal me niet verbazen als deze jongen wereldvoetballer van het jaar wordt binnen afzienbare tijd. We hebben van je genoten
5 0
Boer Gijs
Wij jij ook rasvoetballer. Frenkie is zo'n prachtige speler. Hij wil altijd maar voetballen en weet waar het heen moet. Wil altijd de bal hebben en is niet bang om acties te maken. Wegdraaien. Dribbelen. Het is een genot in ons mooie shirt.
5 0
Unuvar1980
Hoop dat je ooit weer terug komt topper!! Je bent een waanzinnige speler en we zullen dit seizoen nooit vergeten..word gewoon emotioneel als ik Ajax kijk op dit moment en dat komt mede door jou!
4 0
insectenverdelg
Ik ga de Jong ook missen. Beste talent sinds Eriksen. Hoewel de Ligt er ook bij mag, alleen is dat een totaal ander soort speler.
3 0
Ruudje74
Eriksen was by far niet zo goed als Frenkie bij Ajax, bij Ajax was ie nog erg wisselvallig, goede voetballer, maar meer niet.
De Ligt is op zijn positie ook veel veel verder dan Eriksen toen.
2 0
Gecko
Had je nog niet weg moeten gaan
Volgend jaar had ook gekund. En misschien nog wel beter geweest
4 0
AFCSANCHEZ
Je weet toch zelf ook wel dat het gewoon nergens op slaat wat je schrijft? De Jong kan niks meer leren hier. Bij Barcelona spelen de beste voetballers ter wereld, elke wedstrijd op hoog niveau, daar kan hij nog leren.
1 -3
Duif63
Wat een gelul. Barcelona wint in de Spaanse competitie heel veel wedstrijden met 2 vingers in de neus. Met Ajax dit jaar, als we de finale halen, 19!! CL wedstrijden. Dat zijn allemaal topwedstrijden. Daar gaat hij bij Barcelona 3 jaar over doen. Bovendien bleek in januari wel hoeveel Frenkie nog moet leren tegen die zogenaamde Mickey Mouse ploegen. Geldt trouwens ook voor de Ligt en Donny.
0 0
Gecko
Want iedere wedstrijd is hij bepalend?
En de Ligt moet ook weg?
1 0
AFCSANCHEZ
Ja, De Jong is 9 van de 10 wedstrijden bepalend. En voor de ontwikkeling van De Ligt zou het ook beter zijn om te gaan. Natuurlijk wil ik dat niet, maar als je realistisch bent dan zie je dat er voor deze jongens hier niks meer te leren is.
4 -1
Gecko
Zo veel voorbeelden van spelers die te vroeg weggaan
Ik vind het jammer. Maar begrijp je standpunt
0 0
tikkie takkie
Ik jou ook pik!
2 0
Fairsquare
Je moet nog weg hoor Frenkie, je mag best blijven
1 0
Fairsquare
*niet
0 0
sabastiann
Bedankt Frenkie
Wij gaan jou volgen en zeker missen
Ik weet zeker dat je het gaat maken
Eerst hier even de prijzen halen
1 0
Caparzo
lezuh!

https://www.volkskrant.nl/sport/ali-raakte-betoverd-vanaf-frenkies-eerste-bal~b17765bc/
2 0
Amsteraaij
en wij jou kerel! heb voor het eerst sinds lange tijd weer een ajax shirt gekocht. Met jouw naam erop held!
1 0
Mikee
Ga dan toch ook niet weg joh!.. Of kom gewoon weer heel snel terug.. Zucht..
0 0