Tagliafico: 'Ajax wilde een vertrek niet verhinderen'

JesseTH, 03-05-2019 om 18:45, 18505 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico is blij om nog een jaar bij Ajax te blijven. De Amsterdammers hadden een eventuele vertrekwens ook niet in de weg gestaan en dat is één van de redenen waarom de back met een gerust gevoel in het rood-wit van Ajax blijft spelen.

'Ik voel me hier ook goed', vertelt een tevreden Tagliafico tegenover Ajax TV. 'Het is niet zo dat Ajax een eventueel vertrek wilde verhinderen, integendeel, dus ik vond het een goed idee om een jaar te blijven bij de club die ik ken. Het zou fantastisch zijn als we nog een keer zo'n jaar als dit zouden kunnen beleven.'

De Argentijn vertelt verder over de totstandkoming van zijn beslissing. 'We hebben het geanalyseerd. Het zou moeilijk zijn om nu weg te gaan, wellicht in juni, en dus hebben we besloten dat het het beste is voor beide, de club en mij, om nog een jaar te blijven en te zien of ik volgend seizoen wegga.'

Kijkend naar het heden staat voor Tagliafico en Ajax de bekerfinale op het programma. Zondag wacht Willem II in De Kuip en de linksback verwacht een lastige avond. 'We hebben zoveel aan ons hoofd, zoveel wedstrijden, maar we moeten nu alleen aan de wedstrijd van zondag denken. De eerste finale is zondag en we zullen fel moeten beginnen en goed moeten spelen, want de beker winnen is één van onze doelen.'

Seizoensslot Ajax

Tagliafico is zich bewust van het belang van de laatste wedstrijden van het seizoen. Volgens de Argentijn moet het gezien worden als het belonen van het harde werken. 'Alle inzet van het afgelopen seizoen nadert nu het hoogtepunt in wedstrijden waarin je een prijs wint of niet. We moeten nu denken aan alle energie die we er dit jaar in hebben gestopt.'

Denk jij dat Matthijs de Ligt, namens Ajax, een kopgoal maakt tegen Willem II? Zet dan in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAPolarBear
Ben ik de enige die het een raar argument vind? Omdat hij weg mag, blijft hij nog een jaar! Hebben ze het wel goed vertaald? Bedoeld hij niet dat hij verlengd heeft, omdat hem is toegezegd dat als er een mooie club komt, Ajax bereidwillig is om hem te laten gaan. In ruil daarvoor kan Ajax nu meer voor hem vragen en hij dit Ajax wel gunt?
1 0
Abu
Mooi dat deze krijger nog een jaartje aan vast plakt. Desondanks denk ik wel dat je moet gaan scouten, want de spoeling blijft dun achter hem. Salah Edinne is talentvol, maar nog piepjong. Sinkgraven is kwetsbaar. Douglas lijkt afgeschreven? Zag dat het contract van Castillo weer afloopt bij Chelsea, zou voor mij wel een interessante optie zijn.
0 -1
Hagmag
Het gaat hier over NICOOOOOOH,
Zijn zaakwaarnemer wist het zeker, Nico zou gaan vertrekken.
Kennelijk heeft het lonkende succes, de supporters en Marc Overmars hem tot andere gedachten gebracht.
Nico ook jij bent een held en wat mij betreft onze nieuwe aanvoerder.
Een TOP beslissing om nog een jaar te blijven en wie volgt..........?
Matthijs, Donny, Neres, en zit nog veel meer in.
Ga het succes met elkaar halen wat nu zo dichtbij ligt, zal zeker meer gewicht in de schaal gaan leggen.
Uiteindelijk complimenten voor Marc Overmars.
0 0
Stroeve
Ik heb bij Ajax nog nooit een voetballer als Frenkie gezien, zo vrij, zo mooi. Dat verlies gaan we volgend jaar wel voelen, ben ik bang.
3 0
WinstonBogarde
Ajax had die onderhandelingen gewoon uit moeten stellen tot na het seizoen.. Want deze groep zou alleen nog maar sterker worden volgend seizoen als ze bij elkaar zouden blijven.. Winnen ze de CL dit jaar niet, dan zou het volgend seizoen wel worden.. Maar nu ben je dus al 1 van de allerbelangrijkste schakels kwijt en een vervanger van ongeveer het zelfde niveau die er direct staat is er niet..
1 0
AFCAPolarBear
Dat heeft Ajax juist wel goed gedaan. Frenkie kreeg van alle kanten aanbiedingen en geruchten. Hij was er teveel met zijn hoofd mee bezig. Hij speelde die periode ook matig tot slecht. Om het seizoen goed te vervolgen/eindigen, moest hij een keuze maken. Daar blijkt ook maar weer uit hoe volwassen De Ligt is (of misschien hoe groot zijn clubliefde is), want je ziet totaal geen verval in zijn spel, na de prestigieuze prijs van Golden Boy en de geruchten dat hij naar Barca zou gaan.
0 0
Esthas
Frenkie is in mijn ogen niet te vervangen.
1 0
ajax4ever01
Heb vertrouwen in Marc. Komt goed, bovendien moet je die Roemeen Marin niet onderschatten.
2 0
RaynoFischer
Alleen Marin is totaal geen Frenkie en dat is niet eens negatief bedoeld want is ook gewoon een prima speler, alleen een heel ander type
0 0
Bky
Onana, Mazraoui, Blind, Tagliafico, Donny, Neres, Tadic en Dolberg moeten blijven.

Daaromheen kun je een prachtig elftal bouwen. Als ze Odegaard halen voor Frenkie dan zijn ze al heel ver met volgend jaar. Alleen rechts centraal wordt heel moeilijk in mijn ogen.
0 0
ETM
Zo jammer dat een aantal met van die argwanende reacties komen. Meteen hebben over andere spelers die misschien wel gaan of over of we zo wel Europees top kunnen blijven en blablabla. Nee dat kan Ajax niet. Je staat volgend jaar niet in de halve finale van de CL. GENIET nou gewoon verdomme van het moment nu! Weet je hoe bijzonder dit is? Hoe waanzinnig dat Ajax dit weeeer flikt. Hoe bijzonder de club is waar je zo gek van bent. Dat een Tagliafico anno 2019 gewoon nog een seizoen blijft, daar moet je een champagnefles bij open trekken..
8 -1
AjaxDaniel
Ajax kan op de lange termijnen wss niet concurreren met de echte grootmachten maar met goed beleid blijven uitvoeren kan je wel op een hoog Europees subtop niveau aanhaken
1 0
Lazell
Echte grootmachten niet, zoals Real, Barca, Bayern. Dortmund, Napoli, Valencia, Inter, Roma, Arsenal. Dat rijtje horen we wel in thuis.
0 0
Schwalbino
Zelfs clubs uit dat twee rijtje kunnen een bedrag op tafel leggen waar Overmars geen nee op kan zeggen. Dus kopen ze de bouwer van dit elftal gewoon weg.
0 0
Ammehoela
Prachtig gezegd.
1 0
Ajax Mario
Heel mooi verwoord! Plusje en pluimpjes ( als we die konden geven )
0 0
HStorm
En dat is een...

Anderen gaan volgen....
0 0
GvanderK
Onana ✅
Mazraoui ✅
Tagliafico ✅
Huntelaar ✅
3 0
Ajacied33
Mooi dat Ajax zich zo opgesteld heeft ook naar Nico. Ik had niet verwacht dat hij zou blijven. Die jongen is toch 27,28 en meestal na een goed seizoen en zijn leeftijd wil je gaan cashen in het "buitenland". Ik ben er niet minder blij om. Top!
1 0
Suarez16_
Mooi dat Tagliafico nog een seizoen blijft net als Andre Onana.
1 0
Simon1
Waar blijft het nieuws dat De Ligt voor vijf jaar heeft bijgetekend, met een verkoopclausule van 500.000.000 en zegt dat hij altijd bij Ajax blijft. Daarboven dat Jan Vertonghen, Julien Weigl en Martin Ødegaard zijn gehaald?

Die miljoenen van Frenkie de Jong moeten voor versterkingen worden gebruikt.

Sorry jongens, maar dromen mag. Een nieuw tijdperk waarin de godenzonen domineren.
1 0
fc Barcelona_ke
Onana en tagliafico dus in 2020 weg.. niet nog meer beloven... ve beek neres denk ik ook nog jaar blijven. De ligt en dolberg moeten weg
0 -10
RaynoFischer
Als het aan Ajax ligt blijft Matthijs hier zijn hele carriere hoor, als hij dat zou willen :P
"Moet" zeker niet weg
2 0
Gecko
De ligt moet weg?
3 0
Gecko
Ajax wilde een vertrek niet inde weg staan
Wat stellen langdurige contracten dan nog voor
Ligt tot 2022 vast
Maar blij dat hij blijft
Topper
0 0
RaynoFischer
Meer in de zin van dat Ajax hem niet had gedwongen om te blijven.
Natuurlijk wilen ze hem liever houden, maar het blijft toch zijn keuze en gelukkig heeft hij de goeie keuze gemaakt ;)
2 0
MisterAFCA
Hij zegt er toch niet bij dat het tegen een vriendenprijsje is? Ajax zal gezegd hebben dat weggaan prima is maar wel tegen de juiste prijs. Dat geld voor elke speler natuurlijk. Contracten stellen in het voetbal sowieso geen klote voor. Dacht dat dat al een tijdje bekend was.
1 0
Gecko
Tja. Hoe wil je dan de top bereiken
0 0
AFCAPolarBear
Barca had het ook met Neymar, Juventus met Pogba of Man United met Ronaldo. De spelers willen hetzelfde worden benaderd als een normale werknemer, maar intussen wel absurde salariseisen stellen. Ik vind dat voetbal een aparte wereld is en hier ook aparte regels mogen zijn. Dus dat als je een contract hebt, de club mag bepalen of en wanneer je weggaat. Maar dat vond men mensenhandel, ik zou willen dat men in mij handelde, voor een salaris van 2 miljoen per jaar!
0 0
Kikke
Ooo ik ben verliefd! Wat een topper is het toch!
2 0