Ajax: 'Media moeten hun werk kunnen doen'

BVeenstra, 03-05-2019 om 10:30, 5569 views, AT5 |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft tegenover AT5 laten weten elke vorm van geweld af te keuren. De Amsterdamse club reageert daarbij op een statement van de F-Side waarin de media werd bedreigd. In Engeland kreeg Telegraaf-journalist Pim Sedee een klap in zijn gezicht toen hij verslag rondom de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

'Velen onder ons zijn er niet van gediend om met hun porem in de media te verschijnen', schrijft de F-Side. Dit zou zijn omdat veel leden van de harde kern van Ajax zich hebben ziek gemeld bij hun werkgever. 'Mensen kwamen in beeld die niet beeld wilden en toch bleef men filmen', vervolgt de F-Side, die benadrukt dat men al eerder heeft gewaarschuwd. De F-Side besloot het statement als volgt: 'Er komen voor ons nog een paar wedstrijden, die wij moeten winnen om drie prijzen te kunnen pakken. De pers zal ook hierbij massaal aanwezig zijn. Daarom waarschuwen we nog één keer: gewoon oprotten met jullie cameraatjes! Jullie zijn vanaf nu aangeschoten wild!'

Die laatste opmerking is inmiddels uit het statement verwijderd en daar is Ajax blij mee. 'Wij keuren vanzelfsprekend elke vorm van geweld af. Dat geldt ook voor bedreigingen. De laatste alinea die in de verklaring stond was een bedreiging naar de media die hun werk willen doen rondom onze wedstrijden. Dat is onacceptabel en die passage is gelukkig verwijderd. Iedereen moet met een veilig gevoel naar het stadion kunnen gaan. En de media moeten gewoon hun werk kunnen doen.'

Het Openbaar Ministerie heeft tegenover AT5 laten weten dat journalisten of mediabedrijven aangifte kunnen doen als zij zich bedreigd voelen. De AFCA Supportersclub wilde inhoudelijk niet reageren op het statement van de F-Side. De journalist van De Telegraaf heeft in Londen aangifte gedaan, waarna een verdachte is aangehouden. 'Sinds 1 april geldt een verdubbeling van de strafeis voor agressie- en geweldsincidenten waarbij journalisten zijn betrokken', besluit AT5.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afca95
Net of je werkgever je kop niet kan zien op social media van een ander... Kan je iedereen met een mobieltje wel een bitchslap geven. Het is echt weer een reactie van een bepaald niveau. Hou je gewoon bezig met het supporten van Ajax en de laat de media lekker schrijven wat ze willen, van de media win je toch niet.
3 -1
Dexy
Op het moment dat je je ziek meldt bij je leidinggevende, dan ben je wel ongelofelijk dom als je je dan vervolgens op straat, nota bene in hartje Londen waar op dat moment allemaal Ajacieden en media aanwezig zijn, gaat begeven. Dan heb je wat mij betreft geen enkel recht van spreken. In feite zadel je je collega's op met een probleem dat eigenlijk jouw eigen probleem is. Als we zo allemaal zouden gaan doen, dan kunnen we onszelf net zo goed allemaal wel gaan ziek melden terwijl we niet ziek zijn. Lekker onze werkgever en collega's besodemieteren, maar dan komt er nog maar bar weinig werk van de grond in Nederland. Dan houdt ziekmelden niets meer in. En dan dat "statement" van de F-Side, echt belachelijk.

De meerderheid van de F-Siders zijn gewoon oké, prima gasten en doen geen vlieg kwaad. Maar er is een klein deel van de F-Side dat bestaat uit rotte appels. Ik heb het idee dat het vooral de jongere garde in de F-Side is die de macht naar zich toe probeert te trekken, en die ook denkt dat ze boven de wet staan. Het is jammer dat dit kleine groepje - ondanks dat het wel ongelofelijk goede sfeermakers zijn - het met dit soort primitief gedrag steeds weer verpest voor de rest van de supporters op Zuid en daarmee Ajacieden in een slecht daglicht stelt.
4 -1
vdhaas
Het verbaasd me niet dat er in een groep fanatieke supporters ook een aantal aggressieve klootzakken zit. Maar als deze groep dus kennelijk ook gaat over het uitbrengen van 'statements' dan zit er daar echt iets verkeerd en mag ajax ook wel wat scherper zijn met het veroordelen wat mij betreft.
4 -2
Bensco
Jezus, wat een knuppels. Dan bevestig je ook praktisch elk stereotype wat je had over een voetbal hooligan in een alinea.
4 -1
chloorbestendig
Ik verbaas me er meer over dat mensen zich nog laten verrassen door uitlatingen van zulke types dan dat ik me over zulke uitspraken verbaas. Wat verwacht je dan van een verstandelijk beperkte grondwerker die 24 bier en een emmertje drugs in zijn lijf heeft zitten, dat hij Shakespeare aan het voordragen is op het terras? Zulke lui moeten tijdens de wedstrijd in een kooi geplaatst worden midden op De Dam, kunnen de toeristen bierdoppen en glasscherven voeren aan ze.
4 -3
Ajaxio
Okey.. hier moest ik om lachen :-)
0 0
AFCA-B93
Wat een triest zooitje is die F-Side zeg. Denken boven jan en alleman verheven te zijn omdat ze “tot op het bot” Ajacieden zijn. Ook toen al dat gehaat op Ziyech, gedraag je lekker joh.
5 -3
Katjang
Er zijn toen ook n paar gasten (jonkies) door de ‘ouderen’ gecorrigeerd...

Die jonkies voelen zich op een of andere manier verheven en onaantastbaar heb ik t idee. Brengen sfeer, top, maar ook negativiteit; spandoek Scherpen, uitfluiten Ziyech, bitchslap Telegraaf...
3 0
talent020
vind de F-Side geweldig qua sfeer etc, maar door dit soort dingen plaatsen ze zichzelf in een slecht daglicht, als je toch bij de match aanwezig bent ondanks dat je werkgever je verwacht, dan moet je ook een grote jongen durven zijn en het accepteren als je in beeld komt, de media moet gewoon zijn werk kunnen doen,
4 -2
Ajaxio
Die "F-side" harde kern waren/zijn niet de sfeermakers hoor. Dat zijn de mannen die uit 410 erbij geplaatst zijn. Die waren in den beginne ook niet echt geaccepteerd toen ze verplaatst werden naar vak 125 tot 128. Zijn ook best wat robbertjes gestoeid...
3 0
Nicoonzeredder
Wat een tokkies zitten er toch bij in die F-Side. Beschamend gewoon
5 -1
SjaakWolfs
Trieste paupers. Je schaamt je als Ajacied dat deze leeghoofden zich ook met je club associëren.
5 -1
RaynoFischer
Je staat in de halve finale CL, natuurlijk komt er pers op af...
Sommigen zijn echt nog dommer dan dat ze eruit zien...
6 -2
Labrador
Niet alleen pers. Ik wordt gek van de verzoekjes van mensen die kaarten willen. Ik antwoord dan maar : Tegen VVV had je de kans. " gloryhunters
1 -1
Wieno
Ik heb veel respect voor jou, aangezien je er elke match bij bent en geniet van je posts. Ik was erbij tegen VVV, De Graafschap, Excelsior, Sturm Graz, Standaard. Niet bij Psv, Feyenoord, Juventus en nu ook niet tegen Spurs, omdat ik daar niet tussen kom met de SVA. Ook ik zou graag kaarten willen, maar besef dat het niet gaat. Maakt me toch niet direct een gloryhunter. Nee ik heb idd geen seizoenskaart omdat dat i.v.m. werk en gezin niet gaat. De afstand van 200 km boeit me niet, als het kan ben ik erbij. Welke match dam ook!
2 0
Labrador
Ik denk dat je mij verkeerd begrijpt. Ik heb het over mensen die normaal nooit gaan maar mij nu opeens weten te vinden voor kaarten tegen Spurs of Juve. Normaal nemen ze niet eens de moeite om naar VVV thuis te gaan.
0 0
Wieno
Ok duidelijk. Zo zie je maar weer dat je geschreven tekst anders kan opvatten.
0 0
RaynoFischer
Dat bedoelt hij niet denk ik , jij bent duidelijk geen gloryhunter ;)
Je hebt ook mensen die je normaal gesproken amper of nooit over Ajax hoort en nu ineens "echte supporters" zijn en vragen om kaartjes etc. dat is natuurlijk wat anders dan als je niet kan.
Heb een seizoenskaart maar ben er ook niet elke wedstrijd bij geweest
1 0
Ajaxio
Heb je de beelden gezien? Deze zag er echt net zo dom uit als hij zich gedroeg hoor!
3 -1
RaynoFischer
Zeker, alleen neem aan dat dit statement niet alleen van die gast komt
2 0
Ajaxio
hahahah ziek gemeld bij het UWV zeker.... kan me niet voorstellen dat iemand die droeftoeter met z'n gucci petje als werknemer wil.

Daarom krijgen er een hoop fans ook geen verlof meer. Een echte AJACIED gaat toch, meldt zich gewoon ziek of iets dergelijks. We can’t be stopped!

Dit statement is ook wel mooi, alsof die werkgever die optelsom zelf niet kan maken en hier de camerabeelden bij nodig heeft ter bevestiging.
8 -2
RaynoFischer
Ik denk dat zijn baas zich eerder druk zou maken om dit soort gedrag dan het feit dat hij daarheen ging... ;)
4 -2
KleinMiljoen
En ze blijven maar doorgaan met onze prachtige club in een slecht daglicht zetten. Ongelofelijk.
11 -3
Wesl
Naar de halve finale van de CL gaan en dan verbaast zijn dat mensen staan te filmen... In welke tijd leeft de F-side? Als je geen vrij krijgt van je werk kun je daar moeilijk een journalist de schuld van geven. Jammer dat de mensen met redelijkheid rondom F-side geen toom kunnen houden op hen die dit statement verzinnen...
10 -3