'Na Hillen komt ook Fitz-Jim van AZ naar Ajax'

FinnDekker, 02-05-2019 om 18:50, 15542 views, AZ |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kian Fitz-Jim komt vanaf volgend seizoen de jeugdopleiding van Ajax versterken. Althans, dat gerucht gaat rond. De vijftienjarige zou een overstap naar Amsterdam verkiezen boven een contract bij zijn huidige club AZ.

Fitz-Jim speelt zijn wedstrijden in de jeugd van de club uit Alkmaar voornamelijk op het middenveld. Het in 2003 geboren talent staat al langere tijd te boek als een grote voor de toekomst. Ajax denkt hier kennelijk net zo over en zou de spelverdeler hebben overtuigd van een transfer naar De Toekomst.

Het zou de tweede AZ-versterking zijn voor de jeugd. Rio Hillen zou namelijk hetzelfde pad gaan bewandelen, zo werd eerder dit jaar geschreven.  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Wat mij opvalt in dit soort discussie is dat het louter en alleen vanuit het perspectief van de clubs wordt bekeken.
Daar valt ook veel over/voor te zeggen, maar wat een speler wil vind ik minstens net zo belangrijk.
Daarom vind ik zo'n gentlemen's agreement tussen clubs al helemaal geen goed idee (als het al zou werken).
Eén voorbeeld: stel een jongen komt in eerste instantie niet eens in aanmerking voor Ajax (of welke club ook), maar ontwikkelt zich in een andere opleiding ineens als een speer waardoor hij wél een Ajax-speler is geworden en hij wil - om wat voor reden ook - graag naar Ajax, dan telt dat toch ook?

Het is en blijft voor clubs verschrikkelijk als ze hun beste talenten al zo vroeg kwijtraken, maar in alle oplossingen die men kiest (wanneer al contracten en in welke vorm, hoogte van vergoedingen e.d.) moet de keuzevrijheid van spelers te allen tijde voorop blijven staan. Zorg dan als club er maar voor dat je er alles aan doet om die spelers te behouden, door goede faciliteiten, goede trainers, goede opleiding, up-to-date trainingsmethoden, goede begeleiding van spelers en ouders etc. etc.
0 0
niquedegraaff
Heeft hij bij SC Buitenveldert gevoetbald? Zo ja, lachen! Ik ook. Ben benieuwd of hij toen door Frans vd Lugt is meegenomen naar AZ.
0 0
Ajax27
Prima dat Ajax dit doet maar om de kleinere clubs enigszins te beschermen zou er iets van een verplicht doorverkoop percentage in moeten zitten voor het aantal jaren dat een club ze heeft opgeleid. Zoals bij Frenkie dat Willem II en RKC hiervan profiteren is alleen maar goed. Dan blijven de clubs gewoon goed investeren in hun jeugd en dat zal het voetbal alleen maar ten goede uitkomen. Ajax zal genoeg blijven verdienen.
1 0
niquedegraaff
Volgens mij bestaat dat al...
0 0
tikkie takkie
Alleen al vanwege die naam hoop ik dat hij Ajax 1 haalt .. echt coole naam :)
2 0
geDaante
Heel fijn spelertje, lijkt te voetballen me twee vingers in de neus, heel kalm en zelfverzekerd, heel comfortabel aan de bal, maakt snel de juiste en soms creatieve keuzes. Een rustpunt op het middenveld, een goede spil.

Ik ken hem van video's van de vader van Hillen, die Hillen en zijn team volgt en vastlegt. Was benieuwd naar de jeugd van AZ, en heb er meerdere bekeken. Hillen en Fitz-Jim sprongen er inderdaad boven uit, al vond ik Hillen nooit echt getest worden, dus niet een heel erg goed beeld van.

De nummer 10 naar ik meen was ook een leuk spelertje.

Wel erg lullig dat AZ van die lichting de beste spelers kwijtraakt. Ik zou als speler denk ik niet de stap naar PSV maken, tenzij je als type wat meer geschikt bent voor de omschakeling.
3 0
tikkie takkie
Die vader van Hillen maakt trouwens wel goede video's met meerdere camera standpunten (zelfs een camera achter het goal) en herhalingen ..
https://www.youtube.com/watch?v=FazmPcm6AVc 13:30 stift goal van Kian ..
0 0
OV020
Zou hij ook mogen filmen bij Ajax?
0 0
OV020
Zou hij ook mogen filmen bij Ajax?
0 0
Schwalbino
Boeiende extra info! Je bedoelt in de laatste alinea waarschijnlijk counter.
2 0
mgtow
Krijg je bij een pondje kaas tegenwoordig ook al jeugdspelers van AZ erbij?
0 0
Schwalbino
De Fitz-Jim krijg je er nu bij.
0 0
FlyingDutchMan
Klinkt als een wonder afslankmiddel!!
0 0
Schwalbino
Voor de Tell-Sell!
0 0
wolterx
Mooi nieuws, was al tijdje bekend maar volgensmij mocht dit nog niet naar buiten komen eigenlijk. Heel getalenteerde speler, alles lijkt zo makkelijk te gaan bij hem. Zie hem in Salah-Edinne route gaan, beginnen in o17 en daarna door naar de o19. Is trouwens ook geen vreemde in de ArenA volgens verhalen, niet gek als Amsterdammer natuurlijk. Heel benieuwd naar volgend seizoen met de nieuwe namen. Reuvers van Ajax o16 zal naar AZ vertrekken trouwens. Bij AZ zou van Brederode ook in belangstelling van PSV staan, zou echt enorm zware aderlating voor AZ zijn als Hillen, Fitz-Jim en Van Brederode zouden vertrekken. Ze hebben wel Barasi aan zich kunnen binden en verwacht ook dat De Jong zal blijven maar ze leveren wel veel kwaliteit in zo.
5 0
AjaxDaniel
Van Brederode is een Amsterdamse jongen. Als hij echt talentvol is hoort hij hier en niet bij die boeren.
1 -4
AsensioWillemsen
Er was toch een agreement tussen de topclubs dat ze niets zouden weghalen bij elkaar?
0 -2
Schwalbino
Topclubs.
0 -1
wolterx
Lijkt me voor de bühne, vanaf volgend seizoen zou dat uit principe niet gebeuren. Doe je dat wel betaal je een hoger bedrag aan opleidingsvergoeding. Alleen voor komend seizoen al meer dan 5 spelers naar Ajax die volgens die afspraken niet benaderd zouden worden.
3 0
Hollister
Ik geloof dat ze dan een dubbele vergoeding betalen voor de top 5 opleidingen ... wat ik trouwens een prima regeling vind. zo kom je dit soort club wel een klein beetje tegemoet
1 0
AsensioWillemsen
Zou graag zien dat clubs hun eigen jeugd (minimaal 2 jaar beide club) vanaf 15 al een contract mogen geven. Spelers die korter dan 2 jaar bij de club zitten pas vanaf 16. Zo kan een AZ spelers op 15e laten tekenen en weren van Ajax en kan Ajax dat voor de grote buitenlandse clubs.

Dan had AZ net als die Deense club er nog wat aan overgehouden in plaats van een paar ton
2 0
AjaxPassion
Staat ook in NL op de korrel als het goed is. Reactie ED:

De clubs willen dit graag (zoals te lezen is in het artikel), maar dit is nog niet definitief afgestemd met alle betrokkenen. Uiteindelijk beslist de KNVB hierover en gaat het pas in als het meegenomen is in het reglement betaald voetbal (zie artikel 53: https://www.knvb.nl/downloads/bestand/17355/reglementen-betaald-voetbal-seizoen-2018-19versie-juni-2018). Wanneer dit precies is weten wij ook nog niet
0 0
wolterx
Maar dan loop je met 18 uit je contract, dan kan je dus overal een langdurig contract tekenen als ze je jeugdcontract niet met 16/17 alsnog opwaarderen. Denk dat zoiets alleen zou werken als je met 15 voor 5 jaar zou mogen tekenen, iets dat niet gaat gebeuren lijkt me.
1 -1
AjaxPassion
Daar zit dan toch geen enkel nadeel aan? Dus: of je verkoopt ze op 16 pf 17 jarige leeftijd, of ze verlengen. Prima toch? Was bij Kluivert ook min of meer zo. Toch 100x beter dan hoe het nu is?
0 0
Hollister
Wat ze in Belgie wel hebben gedaan is het aannemen van een wet waarbij de allergrootste talenten al op 15 jarige leeftijd een contract konden tekenen om ze zo uit de handen te houden van de ( Engelse ) grootmachten . Die wet zou in Nederland ook wel heel welkom zijn.. Alhoewel met de Brexit deze regel al wat minder van toepassing is , want dan geldt de leeftijd van 18 geloof ik
1 0
wolterx
Klopt, zou dan rond de 25duizend euro per jaar in de opleiding vanaf de 11e verjaardag zijn. Dus een speler zal dan al snel 100-125 duizend gaan kosten.
1 0
Hollister
ik dacht zelf in sommige situaties bijna 300.000 ( bij internationale transfers ) Nationaal kan je wel gelijk hebben hoor... zal ongetwijfeld anders geregeld zijn
0 0
wolterx
Heeft volgensmij te maken met internationale opleidingen of hoe ze dat noemen. Ken er het fijne niet van.
1 0
Broekzak
Vind alleen zn naam al cool
0 0
Hollister
Wie kan mij iets meer vertellen over het potentieel en niveau van deze spelers?
0 0
Suarez16_
Ik heb ze zelf nooit live zien spelen, maar als ik de verhalen van jeugdkenners moet geloven is fitz-jim het grootste talent op het middenveld in Nederland van zijn lichting na Naci Unuvar. Veel jeugdvolgers schatten hem zelfs hoger in dan Xavi Simons van Barcelona. Die hillen is het grootste verdedigende talent van die lichting samen met Rensch die ook bij Ajax zit. Ze mochten beiden op hun 15de al mee op trainingskamp met az 1 van de winter.
1 0
Hollister
Ok .. dank je.
Die hele lichting van onder 17 is al heel goed.. met deze 2 erbij dus helemaal... spelen beiden ook in de vertegenwoordigende Oranje elftallen?
0 0
wolterx
Jazeker, zowel Hillen als Fitz-Jim zijn normaal basisspelers bij Oranje jeugdelftallen. Hillen als LCV, Fitz-Jim als CM.
0 0
Hollister
Haha.. Ik geloof dat bij het komende Ek al 8 jongens van Ajax zitten en dus met deze 2 erbij wordt het helemaal een hoog Ajax gehalte.
(En het wrange is dat ze niet eens kampioen werden.. :-) door vermoeidheid en overvol programma ... maar toch.. lol)
BTW zit er in de lichting van Groningen onder 17 geen spelers die interessant zijn voor ons? Zou je toch wel denken
0 0
Mikes
Nee is vooral een team van het collectief. 6 verdedigend ingestelde spelers, spelen heel veel vanuit omschakeling. Buitenspelers zijn razend snel, 10 is een redelijk crreatieve speler, maar niet heel bijzonder en als spits hebben ze een jongen die gokt op elke bal, werkt kei en keihard. Alle vier zijn ze niet goed genoeg voor Ajax.
0 0
Boer
Bij Groningen hebben ze vier goede aanvallers: drie snelle counterspitsen a la Zivkovic en een goede 10. Maar Unuvar is veel beter. Geen Ajax-spelers dus.
0 0
Suarez16_
Dit zullen ze bij az niet leuk vinden hahahaha. Dit zijn wel echt hun 2 grootste talenten als ik de verhalen moet geloven.
5 -1
Boer
Jij vindt het daarentegen erg leuk. Ik hou er niet van. Je ontmoedigt andere clubs op die manier. Slecht voor het Nederlandse voetbal en ook voor Ajax, al vraag ik me af of kortetermijndenkers dit snappen. We hebben een sterke eredivisie nodig. Nu voorkom je dat de grootste talenten van AZ daar het eerste halen en lopen zij vele miljoenen mis. Een enorme strop.
1 0
Suarez16_
Tja ik vind het wel leuk dat 2 toptalenten van az voor Ajax kiezen. Ik zie liever de Frenkie's bij ons door komen voor een vriendenprijsje dan dat ze elders doorbreken en ze van Ajax 20 miljoen gaan verlangen.
0 -1