[Update] 'Gesprekken tussen Barça en Raiola liggen stil'

BVeenstra, 03-05-2019 om 11:50, 39410 views, Mundo Deportivo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De wens van Matthijs de Ligt voor het volgende seizoen is volgens Mundo Deportivo duidelijk: FC Barcelona is zijn eerste optie. De jonge Ajax-aanvoerder wil spelen met Lionel Messi en Frenkie de Jong. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zou echter andere plannen hebben.

Raiola heeft een goede relatie met Ramon Planes, een van de beleidsbepalers van FC Barcelona, maar dat wil niet zeggen dat de voorkeur van de zaakwaarnemer ligt bij een transfer naar de Catalaanse club. Raiola heeft liever dat De Ligt verkast naar een club waar De Ligt een hoger salaris kan verdienen.

De Nederlands zaakwaarnemer van Italiaanse komaf ziet De Ligt dan ook liever vertrekken naar clubs als Bayern München, Juventus en Manchester United. Bij die clubs zou hij een hoger salaris kunnen verdienen en dat zou ook voor Raiola weer financieel gunstig zijn.

Update - 11.55 uur (3 mei 2019) - 'Gesprekken tussen Barça en Raiola liggen stil'

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Matthijs de Ligt, vindt dat zijn cliënt recht heeft op een hoger salaris bij FC Barcelona dan tot nu toe geboden is. Dat schrijft het Spaanse Sport vrijdag. De gesprekken tussen FC Barcelona en Raiola zijn daardoor stil komen te liggen.

Clubs als Paris Saint-Germain, Bayern München en Juventus hebben daardoor hoop gekregen om De Ligt alsnog binnen te halen. De clubs zouden zelfs al contact hebben gezocht met het management van De Ligt. De aanvoerder van Ajax zou bovendien bereid zijn om te luisteren naar andere aanbiedingen, zo valt te lezen. Een contract bij een van de vier genoemde clubs zal hij voorlopig niet tekenen. Pas na het seizoen zal De Ligt een beslissing nemen over zijn toekomst.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Joh, hij moet gewoon bij Ajax blijven! Iedereen en Frenkie huren we van barca! ;-)
0 0
Catenaccio
Normaal gesproken legt een spelersmakelaar de voorstellen bij de klant( de Ligt) neer.
Niemand denkt dat hij Barcelona laat lopen als hij maaar 10 milj per jaar krijgt.
0 0
18AJAX81
Geloof niet dat Mathijs hiet iets mee van doen heeft.
Word vast vervolgd..... zucht
0 0
amthree
Dacht dat de ligt wel slim was, schijnbaar dus niet als die met raiola in zee gaat. Want dan krijg je dit...
0 0
Stamhoofd
Correctie: er is maar één iemand die een hoger salaris wil en dat is Money Mino
0 0
Redrum
Ik snap nog steeds niet waarom de Ligt die dikke pizzaroller erbij heeft gehaald. Om het onderste uit de kan te halen? Het verschil tussen 10 miljoen per jaar of 12 miljoen per jaar? Het valt me eerlijk gezegd echt tegen van Matthijs gewoon.
0 0
Hollister
Hij heeft de contacten.. en dus slim van Matthijs.. Hulshof is en blijft zijn zaakwaarnemer... bovendien moet Ajax denk ik er in deze situatie heel blij mee zijn.. zou toch schelen dat door deze pizzabakker Ajax er 30 miljoen meer uit haalt.. natuurlijk doet hij het voor zichzelf..
1 0
KevinDurant
Mensen begrijpen denk ik niet wat een spelersmakelaar doet. Die hebben schijt aan clubs, die interesseert het niets wat het beste voor Ajax of Barcelona is. Hij wilt dat zijn speler bij een club komt waar hij waardevoller (aan spelen toekomt) wordt en veel geld verdient.
0 0
Redrum
Een goeie zaakwaarnemer heeft schijt aan clubs en denkt alleen in het belang van zijn cliënt. Een zaakwaarnemer als Raiola doet voorkomen alsof hij alles doet voor zijn cliënt, maar heeft schijt aan clubs en cliënten. Die denkt alleen maar aan zichzelf. Als Barcelona niet bereid is hem een toelage van 15 miljoen te geven voor de transfer, dan gooit hij zijn hengeltje uit bij andere clubs. Wat Matthijs wil kan hem geen reet interesseren.
0 0
ajax4ever01
Raiola wil hem gewoon naar een Italiaanse club brengen
0 0
Redrum
Raiola wil hem naar een club brengen die hem bereid is een hele vette toelage te geven. Deze dikke narcistische kwaadaardige smeerpijp ontving iets van 15 miljoen van United voor de transfer van Pogba. Dat is wel erg makkelijk verdiend he voor een paar gesprekjes en een handtekening he?
0 0
JanTa
De Ligt was geen probleem maar Barca kan niet voldoen aan de persoonlijke eisen van Raiola zelf.
2 0
DemyV
Kan ook bij Ajax blijven en een nieuw club icoon worden. Een beetje zoals Kane bij Spurs, die schijt heeft aan de poen bij andere clubs en gewoon voor prijzen met zijn club gaat.
2 0
Redrum
Ja er zijn gelukkig ook nog voetballers die wat intelligenter zijn en wat rationeler. Als je 4 miljoen per jaar verdient, dan verdien je echt een abnormaal krankzinnig salaris. Dan kun je best voor dat salaris bij je favoriete club blijven, terwijl je misschien 8 miljoen bij een andere club kan krijgen. Zelfs een salaris van 1,5 miljoen, wat de Ligt misschien bij Ajax verdient (geen idee hoeveel precies) is natuurlijk gewoon ongelofelijk veel geld.
1 0
wladimir
De Ligt verdient net als Blind, Ziyech, Neres, Tadic en Dolberg 3 miljoen per jaar. Barcelona betaalt minimaal 10 miljoen per jaar. Daarnaast is het belastingstelsel in NL waarschijnlijk minder gunstig. Niveau van ED is natuurlijk niet uitdagend genoeg. De Ligt is natuurlijk heel er g jong nog.
1 0
Juichtoon
Maximaal 3-4 spelers laten vertrekken. Spelers hebben.contracten en we hoeven niemand te verkopen. Spelers snappen ook dat je als club niet alle spelers kunt verkopen.
0 0
Mocrodammerr
als ajax hem voor minder dan 80 verkoopt, kan marcus echt oprotten. mattie is 1 van de grootste talenten in de wereld.
2 0
Mike1
Mocht Ajax van Barcelona winnen, dan zullen ze vast alsnog al zijn salariswensen inwilligen
0 0
Caparzo
Raiola doet wat hij moet doen hier, opkomen voor zijn cliënt. Al weten we allemaal dat hij ook met een ‘schuin oog’ naar zijn eigen belang kijkt. En al heeft De Ligt uiteraard altijd het laatste woord, we weten ook hoe dat in de praktijk werkt.

Voor Ajax is dit trouwens zeer goed nieuws, want de bedragen die genoemd werden zijn niet marktconform. Barca speelde het slim, die gaat geen 80mio betalen voor een speler die alleen naar hun wil.

Als dat nu anders is en er zoals bij Frenkie meer kapers op de kust zijn, scheelt dat zeker 15mio.
3 0
AFCAHOOLIGAN
zolang Ajax het meest verdiend maakt het mij niet uit wat hij gaat spelen!
0 0
de-Ajacied
Zolang hij maar bij Ajax speelt maakt het mijn niet uit wat hij verdient!
Geef hem 17 miljoen per jaar.
0 0
mallerd
Ik gun Matthijs een transfer naar Barcelona, maar die 65-70 miljoen waarover gesproken wordt slaat natuurlijk nergens op. Het is te hopen dat het niet waar is betreft de transfersom, anders zou dat toch erg slecht gehandeld zijn van Overmars. De Ligt is minstens 100 miljoen waard in de huidige markt.
0 -1
Babayaka
Ik gun Ajax een goed team, met of zonder de ligt, wat de ligt en andere spelers doen nadat ze ajax in hebben geruild maakt me geen bal uit.
Ze worden pas weer intressant wanneer ze eventueel weer bij ajax spelen.
Ikzelf ben fan van Ajax niet een van 1 speler. daarvoor spelen ze veel te kort bij mijn favoriete club Ajax.
0 0
MM1974
Blijf nog een jaar!!!!!
1 0
Aspers73
Hopelijk maakt iemand De Ligt etc duidelijk dat wat ze nu meemaken, het gevoel dat je hebt door met je eigen cluppie te schitteren in Europa, nooit meer terug zal komen bij een andere club. Je speelt in je eigen land, stad, voor de club waar je fan van bent en je voetbalt met je vrienden. Zodra je de overstap maakt naar het buitenland verandert het van je hobby naar werken. Ik zie niet in waarom hij op zijn 19e al in Barcelona moet zitten, terwijl hij ook op zijn 21e kan gaan.
1 0
Dexy
Lekker die pizzabakker dumpen, Matthijs. Die wil jou naar Juve of PSG brengen puur voor de poen.
4 0
Boer Gijs
Hoop dat Matthijs het snel doorheeft. Aan de andere kant geef ik Pizza een keer gelijk, want Barca wil voor een dubbeltje op de eerste rij. Kom op. Als ze iets willen, moeten ze gewoon de prijs betalen.
1 0
Hollister
Juist .. dan lees dat ze wel weer 110 miljoen over hebben voor een Rashford.. dat totaal plaatje rijmt niet
1 0
MPAjax
Ajax moet de Ligt niet wegdoen voor 60 miljoen of minder dan zijn ze opgelicht door Barca die geraffineerd inspeelt op de wens van de Ligt en dat is een zeer smerige actie
0 0
Ginoajax1
Ik mag toch aannemen dat de Ligt zelf bepaald waar hij naar toe gaat. Anders dondert hij zie crimineel maar aan de kant.
1 -1
Ajax27
Als ie ongeveer hetzelfde als Frenkie kan verdienen, tussen de 12-15 miljoen per jaar, wat de fock wil je dan nog meer?
0 0
vdhaas
Misschien krijgt hij minder geboden?
0 0
Ajax-4-ever
17 miljoen...
0 0
markk
Goed naar Raiola luisteren. Heeft ook zo goed uitgepakt voor Kluivert.
2 0
Rentokill
“Sorry Matthijs, ik heb andere plannen.”
1 0
Ajax1960
De Ligt gaat nergens heen. Blijft gewoon nog een jaar bij Ajax.
Rioolrat je bent een golddigger ga lekker naar Italië terug en Pizza’s bakken voor je familie.
0 -1
Babayaka
Tja die man doet gewoon zijn werk, En dat wordt in stand gehouden door spelers zelf.
Niemand die spelers dwingt om zakenwaarnemers te gebruiken.
0 0
vdhaas
Natuurlijk neem je als speler en zaakwaarnemer in de hand. Zelf miljoenencontracten afsluiten is niet voor iedere tiener weggelegd
0 0
Leviathan
Die Raiola zou je bijna iets toewensen, maarja dat gaat wat ver hoop dat die vent een keer goed belasting ontduikt ofzo en een tijdje kan brommen of gewoon stopt en zn centen gaat tellen ergens ver weg.
0 -1
Babayaka
tja blijkbaar is die minder crimineel als iedereen hoopt, anders zat ie wel vast voor ontduiking of iets dergelijk. Je kan het niet leuk vinden, maar raiola doet zijn werk gewoon en blijkbaar doet hij dat goed.
0 0
afcas
waarom? de ligt kiest toch zelf bewust voor hem? iedereen weet nu wel hoe hij denkt, als jij daar dan als speler voor kiest en het pakt niet goed uit voor je heb je dat gewoon aan jezelf te danken.
3 0
Joseph
Leuke praatjes, maar die tranafer naar Barcelona is al lang rond en Ajax heeft er te weinig voor gekregen.
0 -1
31xAjax
Onzinbericht, geen enkele zaakwaarnemer brengt een speler naar een club waar die niet heen wil....
0 -3
Middenweg401
Ik denk dat De Ligt echt niet met zich laat sollen, maar ik heb bij Raiola wel altijd sterk het gevoel dat hij wil dat zijn spelers zo veel, zo vroeg en zo vaak mogelijk verkassen. Gedreven door geld ipv het sportieve aspect.
2 0
Rdk1983
Die Graiola, wil gewoon zelf cashen.
0 0
Web
De Ligt is een verstandige jongen, en zal eerst aan het voetbal denken
Geld zit overal wel goed, een miljoen meer of minder maakt dan niets uit.
Sportief zal ook een rol spelen
0 0
Hollister
Gewoon veelzeggend dit stukje.. hij denkt dus niet vanuit de wens en belang van de speler maar vanuit zijn eigen gewin...
0 0
Schwalbino
De Ligt is degene die bepaalt. De plannetjes van Raiola doen er niet toe.
0 0
didierajax020
Ik heb nog altijd stille hoop dat Matthijs blijft. Dat miljoenen pand wat hij kocht in Amsterdam recentelijk, de Instagram-Story van zijn vriendin dat ze naar Amsterdam verhuist vandaag.. Wellicht eerst even een jaartje samenwonen in Amsterdam? Doe maar Matthijs!
0 0
BartvR
Zou mij ook niet vreemd lijken dat hij "gewoon" nog een jaartje blijft, 100% zeker van een basisplaats bij ons, dus ook zeker van een basisplaats op het EK volgende zomer, daarna gaat hij ook een nog hoger salaris opstrijken bij zijn toekomstige club en vertrekt hij nog steeds ongelofelijk jong bij Ajax. Daarbij gaat hij inderdaad net op zichzelf wonen als 19-jarige, kan me voorstellen dat het dan aangenaam is om je ouders, familie en vrienden een jaartje dicht in je buurt te hebben voordat je in een vreemde stad gaat wonen. Mocht de champions league gewonnen worden helpt het misschien ook dat hij dat een kans heeft om de Europese supercup en de wereldbeker voor clubteams aan zijn eigen palmares toe te voegen, dat zijn 2 prijzen waarop je in je carrière niet zo vaak kans maakt natuurlijk. Denk dat we maar gewoon moeten hopen dat hij kiest voor nog een jaartje te blijven, en dan daarna voor een iets lager bedrag (korter contract) Frenkie achterna gaat. Volgende zomer kan barcalona natuurlijk ook gemakkelijker nog eens de portomenee trekken voor een top transfer van vele miljoenen...
0 0
MPAjax
In dit geval zorgt Raiola voor een gezonde concurrentie strijd
0 0
jeppas
Matthijs is slim genoeg om zelf de juiste keuze te maken.
0 0
voorkennis
wat heeft die Raiola nou gvd te willen.
De Ligt huurt hem in en hij moet zorgen dat de wensen van de Ligt zo goed mogelijk ingevuld worden.
Eigen belang van die papzak doet totaal niet ter zake
3 0
AFCAMM
Met het geld dat je verdient hebt kun je de rest van je leven gratis pizza’s bakken voor iedereen in Nederland, Mino, dus ik hoop dat dit bericht niet klopt, ouwe boef. Zit niet te dromen, jongen.
0 0
Murtagh
flikker toch op met die kut rat als je bij barca speelt hoef je ook de rest van je leven niet meer te werken. of je dan 10 of 20 mil verdient maakt geen kut uit waarschijnlijk alleen voor de portemonnee van die rat
0 0
stefanwillem
Raiola heeft helemaal geen goede banden binnen Barcelona. Fake news. Next.
0 0
MarLuuk76
Blijft bizar zulke hoge salarissen, en dan kan het altijd nog hoger. Terwijl je bij Ajax al nooit meer zorgen hebt als je normaal doet. En dan staat half Nederland op het maliveld voor een paar tientjes bruto meer. Maar he brood en spelen kosten nu eenmaal.
0 0
AjaxfanRuben
Alsof Matthijs zich laat peoplen door Raiola. Gewoon onrust saaien door die krant.
0 0
Radie125
Mathijs je hart volgen ook al moet je het doen met een salaris van 10.000.000.
0 0
Rentokill
Nemen jullie dit als waarheid aan? Denk je nou serieus dat de Zaakwaarnemer bepaald waar de speler heen gaat? Als de Ligt zegt: t wordt Barca, dan wordt t Barca.

Kan wel zijn dat ze het gewoon even rustig bekijken. Wat zijn de opties. Net als de Jong (die een blanco salarischeck kreeg van PSG) denk ik dat de Ligt zich niet gek laat maken op zn 19e voor een paar ton meer of minder per jaar.
1 0
MankeNelis
Tuurlijk niet deze kan in de categorie 'fake news'.
0 0
Hagmag
Terug van weggeweest onze minkunkel-pizzabakker. Heeft zeker een huurachterstand in Monaco.
Hij heeft andere plannen en wij weten welke.....
Zakkenvullen over de rug van een speler.
Ik had De Ligt toch verstandiger ingeschat, dan in zee te gaan met dit heerschap.
Ajax moet hem een record aanbieding doen voor nog 2 jaar in Amsterdam.
Als Matthijs er nu al voor kiest Ajax te verlaten dan...... zeg ik voor de HOOFDPRIJS en dat is minimaal € 100.000.000.
0 0
Patrick78
Niet normaal, niet normaal....wj zijn met half been in Finale van de CL, bijna kampioen van Nederland en elke dag drie of vier geruchten over en speler van Ajax. Op dit moment een ding is nodig: FOCUS op de tegenstanders en niet geruchten.
0 0
Ajaxxxisdebeste
En één ding is zeker met Riola... hij brengt je altijd weg... dus De Ligt behouden is al geen optie meer...en dat is belachelijk nog een jaar Ajax met CL erbij is erg goed voor hem en Ajax geweest.
0 0
Suarez16_
Voor Ajax misschien niet eens slecht als ik lees dat Ajax mee wil werken aan een transfer van De Ligt naar Barcelona en niet het onderste uit de kan gaat halen. Als Ajacied zie ik hem liever voor 100 miljoen naar Juventus of PSG gaan dan voor 70 miljoen naar Barcelona.
3 0
FTS95
Misschien gek, maar ik juist niet...Ik gun die jongen Barcelona, zelfs als dat ons 20 miljoen kost
1 -3
MPAjax
dat barca zo gierig is moet je niet accepteren
1 0
Mikey Stormram
Bij Barcelona wordt Raiola toch juist uitgekotst?
0 0
f*ck010
De Ligt is hier altijd opgehemeld als de slimme jongen maar voor Raiola kiezen is natuurlijk gewoon oliedom.
2 0
Suarez16_
Raiola is objectief gezien gewoon de beste zaakwaarnemer ter wereld. Die krijgt een kishna met verrotte knieen bij Lazio voor 1,5 miljoen p.j. met een contract voor 5 jaar. Wel echt een rat voor clubs, maar voor een speler zijn er weinig betere.
0 0
jariafca020
Wat heeft Raiola nou te zeggen als De Ligt persé naar Barcelona wil?
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Kan je zien iedereen zelfs De Ligt alles voor de poen doet, want met zo'n rioolrat ben je zeker van goed contract, maar je moet daarvoor wel even je ziel verkopen... Dat zou mij nooit waard zijn...
1 0
Toon meer reacties