Gerucht: 'Interesse Ajax in jonge Franse spits'

BVeenstra, 02-05-2019 om 11:20, 13223 views, Foot Mercato |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax zou naar verluidt interesse hebben in het Franse talent Yad Lochereau, zo meldt Foot Mercato. De aanvaller is nu onderdeel van het O17-team van FC Lyon, maar kan rekenen op behoorlijk wat interesse van clubs uit binnen- en buitenland.

Zo zouden in Frankrijk AS Monaco en OGC Nice interesse hebben in Lochereau, maar vooral vanuit het buitenland zou er nadrukkelijke interesse zijn. Naast Ajax zouden ook Bayern München en Arsenal de speler maar al te graag willen overnemen van FC Lyon. Lochereau traint en speelt toernooien met Olympique Lyon O17, maar vanwege vertraging in het regelen van een licentie van de Franse voetbalbond speelt hij vooral bij FC Lyon O15.

Zijn trainer, Jordan Gonzalez, is in ieder geval zeer te spreken over het talent. 'Er zijn niet zoveel echte nummer negens meer in het voetbal en dat is waarom hij zoveel indruk maakt. Hij is echt een fox in the box en daarnaast werken we met hem aan andere elementen van het spel om hem een complete speler te maken', aldus de coach, die de vraag krijgt of hij volgend seizoen nog kan beschikken over de spits. 'Het zou een wonder zijn om hem hier volgend seizoen nog te hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Ik heb een beetje het gevoel dat nu Ajax naam heeft in Europa dat alle kranten maar wat schrijven. Elk talent wordt nu gelinkt aan Ajax.
0 0
Multi
Ajax moet nu ook zorgen dat ze in de leeftijdscategorie van 16/17 jaar de grote talenten in Europa binnen gaan halen. Ze moeten gebruik maken van het huidige succes, zeker omdat de lichting van 19/20 jarige niet geweldig is.

Hopelijk gaan ze voor jongens als: Yari Verschaeren, Adam Hlozek, Jérémy Doku en Sepp van den Berg. Allemaal jongens van 16 en 17 jaar die toch ver kunnen komen. Samen met een Gravenberch, Brobbey en een Ünüvar (ondanks dat die jonger is) heb je dan echt een leuke lichting. Al blijft het altijd afwachten hoe zij zich ontwikkelen.
2 0
wolterx
Mee eens, al denk ik dat Verschaeren en Doku niet haalbaar zijn. Wel leuk dat je Hlozek noemt, toevallig laatst zien spelen. Leuke multifunctionele aanvaller, wel aardig lang al. Gewoon pogingen wagen, kijk welke positie onderbezet is en gewoon keertje proberen bij spelers.
0 0
chloorbestendig
“Fox in the box” , heerlijk.
0 0
wolterx
Speelt hij niet bij FC Lyon ipv OL, dus een amateurclub. Was met Nice mee op toernooi recentelijk, lijkt me niet dat O. Lyon hem met Nice meestuurt op toernooi. Is me niet duidelijk of hij 2004 is of 2003, traint mee met o17 en speelde o16 toernooi maar ook wedstrijden voor o15 (dus 2004 dan) maar zou voor buitenlandse clubs dan te jong zijn om eventueel aan te trekken.
1 0
Sunstridr
Volgens iets dat ik heb kunnen vinden is hij van 6/2/2004.
1 0
wolterx
Dus jaar te jong om überhaupt landgrenzen over te mogen transfereren, misschien voor op een schaduwlijstje dan.
1 0
Mikes
Niet Olympique Lyon, maar FC Lyon. Dit is een amateurclub. Hij was als testspeler op stage bij Nice en deed mee bij 1 van de grootste Franse toernooien. Nice won dit toernooi en hij was 1 van de uitblinkers. Nu hebben onder andere Bayern, Arsenal en Ajax interesse.
4 0