Bosz realistisch: 'Zo werkt het allang niet meer'

BartVeenstra, 02-05-2019 om 10:40, 8673 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Peter Bosz verwacht niet dat Ajax slechts twee of drie spelers zal laten gaan deze zomer. De oud-trainer van de Amsterdamse club, tegenwoordig werkzaam bij Bayer Leverkusen, ziet er eerder meer vertrekken.

Bosz hoort van de stelling "Ajax moet nooit meer dan twee spelers verkopen, je moet er geen vijf laten gaan" en geeft daarna zijn mening. 'Nee, dat is niet reëel. Natuurlijk kun je zeggen: ik houd ze aan hun contract, maar ik denk dat het in de voetbalwereld zo allang niet meer werkt', zegt Bosz in gesprek met FOX Sports.

'Ik denk dat wanneer jij spelers nog een jaar goed gemotiveerd bij je wilt houden, je afspraken met ze moet maken over het einde van dat seizoen. Dat zal Ajax nu ongetwijfeld ook gedaan hebben', aldus Bosz, die denkt dat Matthijs de Ligt niet te behouden is. 'Ik denk dat het onmogelijk is, ook al heeft hij geen clausule in zijn contract.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik zou nederland nooit verlaten voor mijn 22e, ook niet als je in elftal staat als dit ajax.
vergeet niet dat dit een collectieve prestatie is, en dat niet elke speler gaat slagen in het buitenland, dat was ook niet met andere gouden ajax selecties.
sommige profileren van andere waardoor het beste in hun naar bovenkomt. goodfeeling is ook belangrijk bij prestaties.
je gaat vast en zeker van een aantal mensen na een aantal jaar teleurstellende berichten horen.


in het buitenland kom je aan in je eentje en moet je maar die hierarchie zien te doorbreken, je bent al snel een miskoop als je een aantal wedstrijden moet aclimatiseren. en dat is lastig op die zeer jonge leeftijden. en in wat voor team kom je? hoe is de sfeer daar?

de ligt kan beter als aanvoerder iedereen motiveren om te blijven, want de vervangers tot dusverre zijn sterk. zal je niet een halve van de cl halen maar misschien de kwart of een el beker.

als ziyech, van de beek, huntelaar, tadic blijven hou je sowieso de sfeer in het elftal
1 0
mcjc
Helaas is dat zo. Als je elders 15 miljoen per jaar kan opstrijken is er geen reden meer om te blijven.
0 0
jo1
Met alle respect, waarom zou je als speler willen blijven. Je hebt een topjaar, je raakt nu in de picture. Er zullen toppers vertrekken als Frenkie, Mathijs en Ziyech. Wat denk je volgend jaar te bereiken bij Ajax?
1 0
Schip
Het lijkt wel een dagelijks commentaar van Peter op Ajax. Hij heeft hier 1 jaar gewerkt, is zelf weggegaan, maar lijkt nog meer dan endt de vaste commentator.

Hoe dan ook. De aanpak van Overmars zal waarschijnlijk meer zijn om dmv goede aankopen spelers te overtuigen te blijven, dan echt een vertrek te weigeren.

Maar als het moet, moet het. Neres lieten ze ook niet vertrekken.
0 -2
AjaxPassion
Gelukkig wel zeg! Gelukkig zijn er meer dan genoeg mensen die op waarde kunnen schatten wat Bosz voor Ajax heeft betekend, netzoals Overmars dat kan. Bosz heeft er samen met Overmars en Kruzen voor gezorgd dat Ajax weer Ajax werd. Van eigen kracht uit gaan, aanvallend voetballen, attractief spelen en op die manier resultaten boeken en Ajax weer op de WERELDWIJDE kaart zetten.

Bosz kiest er natuurlijk ook niet uit zichzelf voor om dagelijks in de media te komen. Hier zorgen de journalisten voor.
3 -1
AnsB
Over het algemeen zal Overmars die strategie wel voeren denk ik, maar ik denk ook dat sommige spelers echt niet weg mogen als er niet een behoorlijke vervanger 'klaar' staat.
Ik denk dan met name aan Tagliafico die nog een meerjarig contract heeft, voor wie (nog) geen gelijkwaardige vervangers zijn.

Ik geloof nog steeds in Sinkgraven op die plek, maar dan moet je absoluut een goede backup hebben, want het is wel een klein risicootje na diens langdurige uitval (ik beoordeel hem dit seizoen nog niet, maar pas na de voorbereiding van het volgende).
Bovendien zie ik voor Sinkgraven nog steeds mogelijkheden op het middenveld. Ik ben met name benieuwd hoe hij het op de positie van Frenkie zou doen: voetballend heeft hij veel in huis en hij heeft nu ook defensieve ervaring (in zijn sterke seizoen werd hij op dat punt steeds beter).
1 0
AjaxPassion
Het is niet voor niks dat Veltman de wendbaarheid van Costa, naast de Jong, met Sinkgraven vergeleek ; )
0 0
Bocarra
Zucht... who the fuck is hij nou weer. Wat is zijn belang? Heeft hij een Ajax-speler op het oog? De directie heeft duidelijk gemaakt dat ajax geen verkoopclub meer wil zijn. Ajax is financieel zeer sterk en de transfersommen die Ajax vraagt liggen zeer hoog. Ik moet het nog zien.
0 -3
trainerdv
Ajax moet er vooral voor zorgen dat spelers niet weg wíllen. City, Barca, eventueel PSG kan ik nog wel inkomen, maar waarom zou je naar Napoli, ManUnited, Spaane subtopper etc willen als Ajax zo sterk is? Gewoon dikke salarisverhoging en lekker blijven allemaal, totdat je er echt geen zin meer in hebt.
0 -1
Simpelishetmoeilijkst
Belastingen in Nederland zijn veel te hog om t blijven.
0 0
SamW
De "oudere" spelers zullen hun kans grijpen nu ze in de picture staan. Het kan zomaar zijn dat het volgend jaar allemaal anders is, dus geef ze eens ongelijk. Voor de jongere spelers hoop ik dat ze beseffen dat nog een jaar Ajax hen geen kwaad zal doen en ze nog tijd zat hebben om die stap te maken. Bij Ajax spelen ze veel en zijn ze belangrijk. Waarom nu al het risico lopen om ergens op de bank te belanden en in de vergetelheid te raken? Zie Kluivert bij AS Roma, Vincent Janssen bij Tottenham, Klaassen bij Everton en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen.
Maar of hun zaakwaarnemers er ook zo overdenken...........
0 0
Hollister
Als we allemaal die Ajax bril afzetten zullen we ook snappen dat als er voor Van de Beek straks door PSG 100 miljoen wordt geboden dat je dit de speler maar ook de club zelf niet mag ontzeggen... datzelfde geldt als er bedragen van 70 a 80 worden geboden voor Neres, 50 miljoen voor Nico, ik denk zelfs dat de goedkoopste nog Ziyech is de denk ik zo n 50 miljoen moet kosten en dan komt dat denk ik dat daar afspraken mee zijn gemaakt... Daarom zou ik mij niet verbazen als Ajax dit jaar 5 spelers gaat verkopen die samen wel weer 300-350 miljoen gaan opleveren... dat zou toch ook ongekend zijn... Ajax zou dus ook gerust 5 spelers van gemiddeld 20/25 miljoen kunnen aantrekken naast wat er nu al is gekocht, want Scherpen en Pierie reken ik gewoon niet mee.. die zijn gekocht voor de toekomst.
3 0
gi0vanni
We gaan er vanuit dat de Jong natuurlijk maar ook de Ligt en Ziyech vertrekken. De anderen gewoon proberen te behouden.
1 0
Web
Klopt Bosz.
Dortmund kwam langs en Peter was gevlogen.
En het ergste nog, even daar voor tegen de spelers zeggen blijf allemaal, want er staat was moois te gebeuren, vraag maar eens aan Onana.
Maar Bosz het was de beste beslissing uit jou loopbaan, anders hadden wij nu Ten Hag niet gehad
6 -16
Rentokill
Het ging toch echt ietsje anders. Vraag het maar eens aan Dennis Bergkamp.
1 -1
Web
Die zijn wij ook al kwijt, had Dolberg veel van kunnen leren nu
Doodzonde
1 -1
Schwalbino
Ben ik het mee eens. Bergkamp lag prima bij de spelers en van hem kan elke speler leren. Zeker talenten als Dolberg.
0 0
Rentokill
Van wat ik weet is het beter zo dat Bergkamp eruit is gehaald. Lullig voor Keizer (het excuus) maar de man lag nogal in de weg.
1 0
RuffRhythim
Kan je wel zeggen en ben dat ook wel deels met je eens, maar ik ga Bosz niet tekort doen voor dat ene seizoen waarin we ook allemaal genoten hebben.
4 0
Web
Mag hoor, ik respecteer ieder zijn mening
0 -2
0h0Litmanen0h0
Denk dat de enige manier is om spelers te houden is een wereldbeker en Europese supercup in het vooruitzicht te hebben: CL winnen.

Spurs verslaan gaat moeilijk worden, maar daarna is alles mogelijk omdat het maar 1 wedstrijd is.
1 -1
Kibbahimovic
Is volkomen terecht en realistisch wat hij zegt.. al kan Matta 10m bij Barcelona verdienen, daar veel meer groeien als voetballer, meer prijzen pakken en kan Ajax een flinke vergoeding ervoor krijgen dan is t onrealistisch om te zeggen “ we houden hem aan zijn contract”.
1 0
0h0Litmanen0h0
Die 10m die elke keer weer terug komt...als je eens naar Salaris van Spurs kijkt dan zijn eigenlijk alleen Kane, Son, Ali, Lloris en vertongen niet te betalen met >5.5m.

Zelfs Eriksen krijgt EUR 4.2m wat natuurlijk veel is, maar niet in de buurt komt van de 10m waar iedereen het altijd over heeft
1 0
OpNaarNummer4
De Jong gaat meer dan dat verdienen, dus de Ligt ook mocht ie gaan.
0 0
Hollister
Idd beiden gaan 16 miljoen per jaar verdienen
0 0
A'dam Oud-West
Leuk, zo'n mening van een buitenstaander. Wat is nu tegenwoordig nog realisme en wat heb je eraan? De realiteit is dat er bijzonder veel spelers nog langere tijd onder contract staan, Ajax dikke salarissen betaalt, het succes wil continueren, na 2-3 transfers al meer geld hebben dan ze op kunnen maken en sportief voldoende perspectief kunnen bieden voor nog zo'n CL-avontuur.
1 -1
insectenverdelg
Yup als er een grote club langs komt, zeg maar BvB, dan ben je weg. Toch Peter?
4 -5