Ten Hag: 'Weet zeker dat iedereen graag aan wil treden'

NielsOpdam, 01-05-2019 om 17:55, 6330 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Erik ten Hag denkt dat al zijn spelers graag aantreden tijdens de bekerfinale tegen Willem II van aanstaande zondag. Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met Ajax TV. Ook gaat Ten Hag in op de fitheid van zijn selectie, daags na het treffen met Tottenham Hotspur.  

'Ik bepaal, samen met mijn staf, wie er speelt (tijdens de bekerfinale, red.)', opent Ten Hag op de vraag of de spelers ook inspraak hebben. 'We zullen heel goed kijken hoe de spelers ervoor staan.' De trainer verwacht dat iedereen kan starten. 'We hebben het hele jaar gestreden voor prijzen en zondag hebben we een kans om de eerste prijs binnen te halen. Bij ons in de selectie zijn er heel veel spelers, die nog niet zo heel veel gewonnen hebben. Voor sommigen wordt het misschien wel hun eerste prijs. Ik weet zeker dat iedereen graag aan wil treden aanstaande zondag.'

Ten Hag vindt het logisch dat spelers pijntjes hebben na 'zo'n krachtmeting'. 'Daar moeten ze van herstellen, maar we hebben nog een aantal dagen. Zoals ik het nu zie, denk ik dat iedereen beschikbaar is voor zondag.' Donderdag zijn de Ajacieden vrij, want er wacht een 'mooie week'. 'Maar ook een zware week, waarin alles van ons verlangd wordt. We moeten dan ook een stukje ontspanning hebben om daar klaar voor te zijn.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Maximaal 2 wijzigingen anders weet je gewoon dat je die beker weg gaat geven met de Magallans , Kristensens en Labyads van deze wereld..
0 0
Middenweg401
Nee toch????.. Ik dacht dat we maar 1 Magellan, Kristensen en Labyad hadden? Heeft Ajax hun broertjes ook gekocht?
0 0
mickey2602
Ik zie hier reacties dat we maar Jong Ajax op moeten stellen of dat we de helft van de spelers maar rust moeten geven want het is toch maar de beker.
Maar die beker is ook een prijs en wel de eerste van de drie die we kunnen pakken dit seizoen.
En wat er nog bij komt maar waar ik niks over lees,als WillemII die beker wint dan gaan zij de voorronde EL in. Dus kunnen we volgend seizoen weer met zijn allen zeuren dat andere clubs in Europa het niet goed doen maar dan hebben we het wel aan onszelf te danken,hadden wij maar gewoon die beker moeten winnen!!!
En ja,ik weet dat WillemII via de play offs ook kans maakt op plaatsing voor voorronde EL maar dat is dan wel een voorronde meer en dus toch meer kans dat WillemII de groepsfase niet zal halen.
Ik denk sowieso niet dat WillemII als winnaar uit de play offs gaat komen.
Moeten we het willen,WillemII volgend seizoen in de groepsfase van de EL?
Gewoon die beker winnen met de sterkste elf,misschien 1 of 2 andere personen aan de aftrap. En als de stand het toelaat nog een paar jongens rust geven.
Edit: Waar ik het wel mee eens ben is dat we herinnerd zullen worden aan het fantastische Europese seizoen 2018-2019 en niet aan het feit of we in 2019 de beker hebben gewonnen,ook dat er met het winnen van de CL meer valt te behalen,zowel sportief als financieel,als met het winnen van de beker.
0 0
Caparzo
Lees je anders eerst nog even in..
0 0
Dexy
Geen risico nemen met de spelers die op hun laatste benen lopen, hoeveel dat er ook mogen zijn. De spelers die fysiek wél in orde zijn moet je lekker opstellen komende zondag.
0 0
louis60
Beker pakken maar nog niet verdrinken in een feestje. Gewoon focus met een instelling van een brandweerman die na een redding uit een brandend huis nog twee te gaan heeft. Focus, positieve stress en blijven gaan. Zoals een wielrenner de Giro of Tour wint. Ajax go go.
1 0
31xAjax
Als iedereen fit is gewoon het sterkste team. Er zijn geen goede argumenten om dat niet te doen. De beker is gewoon een prijs en dat is wat telt. Als ze een lekkere wedstrijd spelen en die prijs pakken krijgen ze ook nog eens een boost naar volgende week woensdag.....
1 0
louis60
Precies. En we moeten ons laatste 'avontuur' in die bijna afgebroken badkuip nog even rechtzetten.
0 0
WinnenDoeJeZo
Een paar wissels is prima. Meer niet. Laat Tadic bijvoorbeeld lekker uitrusten. Ziyech niet meer dan een uur laten spelen en misschien Neres niet de hele pot laten spelen. De rest moet kunnen.
1 0
jollie18
Ben wel benieuwd na het spandoek van Willem II zondag. ze hebben een spandoek gemaakt van 80 x 1 meter. Moet zelfs met de boot naar Rotterdam. Een ding weet ik wel wat er op zal staan En wij zijn voor Niemand Bang
1 0
louis60
Willem 2 de koning en dat oude rookwaren merk is alweer de sigaar.
0 0
Web
Ten Hag gaat gelukkig niet met een b team spelen, er zullen ongetwijfeld wat spelers rust krijgen
Dat werkt toch ook niet, spelers willen spelen en prijzen winnen
Vier dagen rust tot zondag, de wedstrijd tegen Willem 11 zal nooit zo intensief wezen als gisteren, dan zitten er nog drie dagen tussen voor woensdag tegen Tottenham in de Johan Cruijff Arena, zonder vlieg uren.
Hoe is de sfeer als je het weg geeft zondag?
Spelers balen daar van, en dat weegt veel zwaarder dan een wedstrijd tegen Willem 11
Ten Hag en Scheuder weten heel goed waar ze bezig mee zijn, zien de jongens dagelijks trainen en weten met metingen hoe de spelers er voor staan
2 -1
Gerard36
gewoon met het sterkste elftal spelen je speelt vanaf nu op zondag , woensdag, zondag, je blijft lekker in je ritme en raak bij bekerwinst in een flow, wat je nodig hebt in de champions leaque en de laatste 2 wedstrijden om het kampioenschap ( hooguit een speler met een pijntje even sparen)
0 0
Caparzo
Naar Amsterdam dat zilverwerk. De nationale beker is in alle grote Europese competities een prestigieuze prijs en een directe plaatsing voor de EL, dus ook door de UEFA zo gewaardeerd (vroeger was er zelfs een separate Europacup voor). Dat er hier een paar overdreven denigrerend doen over deze prijs doet er niks aan af dat onze spelers nu gewoon willen cashen en die beker winnen. TH en de staf zal een gebalanceerd elftal het veld in gaan sturen die de prijs kunnen gaan binnenhalen. Het winnen van de beker zal een enorme boost geven richting woensdag, er zitten 3 volle etmalen tussen bovendien. Pakken die beker!
0 -1
jaripettersson
Vergeleken met deze CL-kans die als het meezit eens in de 25 jaar voorkomt vind ik de schaal zelfs haast onbelangrijk.
Ik ben dan al helemaal niet onder de indruk van die beker. Ook niet van de beker in andere landen trouwens. Maar als het voor de voorbereiding en de flow goed is zet dan uiteraard vooral de beste spelers er in. Als rust beter is mogen ze ook alle 11 worden omgewisseld. In dienst van de aanloop naar woensdag.
1 0
MrPink
Kut beker en anders niks!
3 -5
Hofpleinismaareenfontein
Gewoon een serieus elftal neerzetten. Misschien wel speeltijd geven aan Huntelaar / Dolberg en Mazraoui, maar verder niet teveel fratsen. Uiteraard wel wisselen wanneer het kan na de zestigste minuut. Eén: vanwege het ritme. Twee: omdat het een prijs is. Drie: uit respect voor het vaderlandse voetbal. We kunnen wel heel neerbuigend doen over een prijs die we al vijf jaar lang niet gewonnen hebben, maar het zijn ook clubs zelf die de status van het bekertoernooi bepalen. De KNVB heeft nota bene een speelronde voor ons verplaatst. Een B-team is dan ongepast. Mazraoui zou ik graag zien spelen voor meer wedstrijdritme. Als Tottenham weer met een diamand op het middenveld gaat spelen, worden onze (aanvallende) backs heel belangrijk.
3 0
Godenzoon24
Ik noem het geen b team maar zou wel een speler of 5a 6 de kans geven en belangrujke pionnen sparen. Daar zort de uitslag van gister namelijk voor. Goed resultaat en dus kans om dior te gaan. Echter is die 0-1 te precair om te denken dat je er al bent.

De beker is zeker een prijs. Maar wel ver aan ondergeschikt belang van de Champions league en kampioenschap. Dus ik zeg alle ballen op Spurs!!
2 -1
AFCAjax
Ben je de wedstrijd tegen roda al vergeten? het ergste wat ons kan overkomen is dat je een half b elftal opstelt en een verlenging moet gaan spelen.
of wou je zeggen dat je in geval van gelijkspel er maar een in eigen goal moet schieten? dat gebeurt niet dat weet je.
1 0
Web
Juist, slap aan een wedstrijd beginnen, werkt averechts.
Veel vermoeiender dan er voor gaan
0 0
Giagia055
Gewoon met de beste 11 starten alleen als iemand echt niet fit is banken , die prijs moet je willen pakken al is t de beker maar
0 -1
Bky
Jaaa B team!
3 -1
jollie18
Dit is mooi om te lezen. Er zullen dus weinig spelers gespaard worden. Knallen zondag
3 0
Gecko
Makkie. 5 0 Ajax
1 0