Veltman schrok van bloedende Vertonghen

BVeenstra, 01-05-2019 om 10:10, 11275 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman vond het dinsdagavond akelig om te zien dat Jan Vertonghen bijna flauwviel tijdens het Champions League-duel tussen Tottenham Hotspur en Ajax. De oud-Ajacied kwam in botsing met zijn teamgenoot Toby Alderweireld en André Onana, waarna hij hevig bloedde en zich minutenlang liet behandelen.

De Belg kwam daarna nog wel het veld in, maar al snel gaf hij aan dat hij niet verder kon. De verdediger wankelde op zijn benen en moest vervolgens met steun van de medische staf naar de kleedkamer gedragen worden. 'Het was heel akelig om te zien', zegt Veltman in gesprek met De Telegraaf

Veltman legt uit wat hij zag. 'André kwam uit en nam Toby en Jan mee. Ik zag hem liggen met overal bloed, ook in z'n ogen. Toen hij aan de zijlijn stond dacht ik: hij kan wel door, maar hij zei op een gegeven moment dat het niet ging. Uiteindelijk moest hij er echt af, want hij had het niet meer. Hij viel half flauw.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Vond Veltman uitstekend spelen, en dan vind ik het niet eerlijk dat hij zo vaak werd afgekraakt in het verleden. Heft zich prima opgetrokken asn het top niveau van Europa! Jammer van Vertonghen.
1 0
altijdwelwat
Veltman was gister cijfermatig de beste verdediger , won veruit de meeste persoonlijke duels, en was zelfs in de passing beter dan de Ligt. Ik vond Tagliafico een mindere wedstrijd spelen , onrustig en matig in de duels.
1 0
Rood Gevaar
Was verschrikkelijk om Jan gisteren zo weggesleept te zien worden.
1 0
Gecko
Idd. Toen ging Tottenham ook beter voetballen.
0 0
JPM
Het verschil in voetballende kwaliteiten tussen Joel en Nous vind ik schrijnend. Veltman speelde verdedigend sterk de tweede helft en daarom verdient hij wat mij betreft toch alle credits. Ook dankzij Joel hebben we die 0-1 over de streep getrokken.

Maar man, man, man. Wat hij doet aan de bal, zelfs wanneer hij alle ruimte heeft, is 7 van de 10 keer werkelijk ridicuul. En dat terwijl hij dan wel weer het vermogen heeft om zo'n schitterende goal uit bij Willem II te maken. Het blijft een aparte speler, die Joel.
2 0
Ozymandias
Gisteren toonde Veltman weer aan dat hij als fullback (een verdedigend ingestelde back) zelfs op het hoogste niveau meekan maar in het moderne voetbal speelt bijna geen enkele club meer met een fullback en als wingback (een aanvallend ingestelde back) komt Veltman tekort. Volgens mij is Veltman ideaal voor een systeem met drie verdedigers waar hij als meest rechterverdediger een rol zou hebben die deels centrale verdediger deels fullback is.
3 0
behangdelul
Waarom ook niet als rechter centrale verdediger in een 4 mans verdediging?
0 0
HillbillyCat
Lees even de buitenlandse kranten zou ik zeggen :-)
0 0
JPM
Lees even mijn eerste alinea nog een keer zou ik zeggen (-:
0 0
ossenaar
Goed verwoord JPM. Verdedigend was Joel gisteren ijzersterk. Maar opbouwend was het dramatisch. Ik zou dan ook volgende week met Nous beginnen, ook omdat je dan zorgt voor veel meer diepgang vanaf de back. Nu zag je dat het middenveld overvol was, en vooral de backs van Spurs ruimtes kregen. Nico en Nous zullen heel hoog moeten spelen volgende week om onder de druk uit te voetballen. En na 60 minuten als het 0-0 of 1-0 staat Veltman erin voor extra verdedigende impuls.
0 0