Bosz: 'Davinson was daar wel klaar mee'

GinoHaverkamp, 29-04-2019 om 16:00, 22994 views, Ajax Life |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Davinson Sánchez speelt aankomende dinsdag voor het eerst in zijn loopbaan tegen Ajax, de club waar hij in het seizoen 2016/17 bij onder contract stond. Peter Bosz blikt in gesprek met Ajax Life terug op de periode van de Colombiaan bij Ajax.

Zo was de verdediger in zijn Ajax-periode een echte speler die in belang van het team dacht. Dat kwam tot uiting toen enkele Ajax-spelers zich ontevreden opstelden richting trainer Bosz. Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi kwamen allen in aanraking met de inmiddels vertrokken trainer. Sánchez ergerde zich daaraan. 'Davinson was daar wel klaar mee en wilde dat die jongens laten weten. Ik vertelde hem dat dát mijn verantwoordelijkheid was en dat ik het ging oplossen. Uiteindelijk is dat voor de winterstop gebeurd.'

Sánchez was volgens Bosz niet alleen een teamspeler, maar ook erg leergierig. 'Ik vertelde Davinson dat ik genoot van zijn verdedigende acties, maar dat ik meer initiatief van hem verwachtte in balbezit', vertelt Bosz. 'Dus in zijn geval indribbelen of de middenvelders tussen de linies aanspelen. Toen zei hij: "Oké trainer. Kunnen we daar dan op oefenen?" "Natúúrlijk", zei ik.'

Vervolgens ging hij met de Colombiaan meermaals trainen op zijn inspeelpass. 'Davinson moest de bal met de binnenkant van zijn voet zo hard mogelijk over de grond naar het andere vierkant schieten. Daar stond dan bijvoorbeeld Mateo Cassierra. Diens aanname moest in een keer goed zijn. De bal mocht niet buiten het vierkant komen. Ik stond er alleen de eerste keer bij en vervolgen ging Davinson iedere training zelf oefenen. De ene keer met Andre Onana, dan weer met Mateo. Kijk, dan wil je beter worden! Die karaktertrek had hij bij Ajax. Hij was een winnaar die elke dag beter wilde worden. En ik heb hem ook beter zien worden.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Daarom staat Sanchez ook in de halve finale CL en moet je die andere op Google opzoeken om te weten waar ze spelen....
2 0
Sterspeler
Achja diezelfde lul forceerde een transfer. En dat je je ziek gaat melden en aan werkweigering doet om na zon seizoen weg te kunnen zegt toch wel alles.

Ik hoop dat Tadic hem helemaal scheel draait.
0 0
Schip
Nou, toonbeeld van loyaliteit hoor. Vreemd verhaal dit.
1 -3
Pierre Heno
Bazoer, Ghazi en Gudelj: geen van allen geschikt voor de top. Daar waar ze nu zitten is hun top.
0 0
ZlatanI
"Moet ik ze effe pakken coach?" Ik hoor het hem al zeggen. Gudelj heeft nog nachtmerries van die briesende Sanchez.
3 -1
Bky
Haha stel je voor, Sanchez die vol frustratie even tegen lulletjes als Gudelj, El Ghazi en Bazoer zegt dat ze nu eens op moet tyfen met hun gezeik.
1 0
talent020
ik hoop toch wel dat Jantje speelt ipv Sanchez, zeker omdat ik ruimte achter hun verdediging verwacht en Sanchez makkelijker met ruimte in zijn rug kan spelen dan Jantje,
1 0
Radie125
Ben wel een beetje klaar met die gele stukjes van Bosz. We weten nu wel dat je maar 1 jaar trainer was. Een goede maar helaas geen prijzen.
2 -11
Schip
Ergens mag hij wel ophouden met dat gemijmer idd. Was dan gebleven als je het zo geweldig vond. Het gaat op dwepen lijken.
1 -6
CruyffFootball
Denk jij dat Bosz Ajax Life opbelde en vroeg om een verhaal te mogen vertellen ofzo?
0 0
Sterspeler
Mensen snappen klaarblijkelijk nog steeds niet hoe de media werkt
0 0
talent020
dat had ik toch wel graag willen zien, een boze Sanchez die jongens als Gudelj en Bazoer ff de wind van voren geeft,
3 0
Aad82
Neres gaat hem morgen doldraaien. Geen emotie, afslachten die handel.
2 -1
Jood1983
Dan doe je Lasse wel te kort! Natuurlijk kan het altijd beter, maar ik ben trots op deze mannen! Zij kozen voor Ajax! Sanchez heeft dit seizoen meer foutjes gemaakt dan onze gehele achterhoede bij elkaar!
1 0
JariJari
Jammer dat ik hem alleen kan herrineren aan zijn werkweigering. Geen team speler, maar een verrader. Kan het niet opbrengen om te trainen, lekker hypocriet.
4 -10
Babangida83
Sanchez was heel duidelijk. Hij wilde CL spelen en anders vertrekken. And so he did. Op zich op dat moment helemaal niet zo´n rare gedachte. Het was duidelijk dat hij een stap omhoog nodig had. Op zich heb ik er daarom wel vrede mee. Heeft Ajax dat jaar veel gegeven. En niet half, maar met ziel en zaligheid.
3 -1
MisterAFCA
Dezelfde CL campagne waar hij weigerde te spelen bedoel je? Als hij zo graag CL had willen spelen had hij niet moeten weigeren...
1 -2
CruyffFootball
CL campagne waar hij weigerde te spelen? Hij deed beide wedstrijden tegen Nice gewoon mee. Scoorde zelfs nog.
0 0
Cruijff4ever
Precies ja.... was zelfs een voorronde waarvoor hij zich "ziek" meldde toch?
3 -2
JariJari
Inderdaad. Karakterloos.
0 -1
Redlum
Je bedoelt gudelj
1 0
JariJari
Nee ik bedoel Sanchez. Fucking verrader.
2 -4
talent020
hoe hij wegging was niet chique, maar ik zal hem desondanks blijven herrineren als een uitstekende verdediger, ik zal hem in iedergeval niet uitfluiten als hij terugkeert in de JC Arena
1 0
JariJari
Hij komt nooit terug. Gelukkig niet.

Hij verdiend wel een fluitconcert spelend voor de Spurs (let op: alleen hij, de andere ex-Ajacieden bij Spurs zijn via de voordeur vetrokken).
2 -5
Cruijff4ever
Ja ik zie ook niet in waarom een warm welkom nodig is gezien de manier waarop hij is weggegaan. Hij heeft Ajax eigenlijk een grotere naaistreek geleverd dan Kluivertje en die wordt door velen nog steeds niet gepruimd.
3 -3
FlyingDutchMan
Inderdaad
0 0
Sterspeler
De som verzacht de pijn. En Kluivert was een jeugdproduct. Die heeft alles aan Ajax te denken. Die mag van mij oprecht door het doucheputje verdwijnen.
0 0
jaripettersson
Wat?
0 0
JariJari
Hij weigerde te spelen om zijn transfer naar Tottenham (te goedkoop) af te dwingen. Mede hierom begon vorig jaar zo kut.

Je tekent een contract voor een aantal jaren. Als de club je dan niet wil verkopen voor een bepaald bedrag ga je niet weigeren te spelen.
3 -2
Stamhoofd
Te goedkoop? Hebben hem gekocht voor 5 miljoen en binnen een jaar verkocht voor 40 miljoen.. XD
3 0
JariJari
Zijn marktwaarde was veel hoger. Boeiemd waar we hem voor gekocht hadden?

Ajax wilde hem niet voor niets aan zn contract houden. Betekend dat ze liever Sanchez dan 40 miljoen hadden. De definitie van te goedkoop.
1 -1
vdhaas
Ik zou me er ook aan ergeren als ik sanchez was. De spelers die genoemd worden konden op hun tenen lopen en nog nauwelijks het niveau aantikken. Dan moet je niet zeuren
1 0
Sterspeler
Bazoer was helemaal niet bereid om zich uit de naad te werken. Had hij dat wel gedaan dan had hij gewoon basis gestaan.
0 0
ajaxxcied4life
Patron!
0 0
Ozymandias
Stel je voor dat Sánchez een paar seizoenen bij Ajax was gebleven en Ten Hag dit seizoen een basiselftal met Onana; Mazraoui, Sánchez, De Ligt, Tagliafico; Vd Beek, Blind, De Jong; Ziyech, Tadic en Neres had kunnen opstellen.
2 0
Sateschnitzel9
Sanchez was echt een verademing destijds. Beste centraleverdediger in jaren. Keek altijd uit naar Europese wedstrijden. Vond het heerlijk om te zie hoe sterk die was.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, al is De Ligt hem inmiddels al voorbij gestreefd. Sánchez is positioneel nog steeds matig en dat heeft Tottenham al behoorlijk wat tegendoelpunten gekost. Hij wordt ook niet voor niets in sommige belangrijke wedstrijden op de bank gehouden. Dat neemt niet weg dat hij een geweldige centrale verdediger is met het potentieel om één van de beste centrale verdedigers ter wereld te worden.
0 0
Sateschnitzel9
Ik vind De Ligt ook beter inderdaad, ook iets mooier om naar te kijken qua bewegelijkheid etc. Maar voor mij was Sanchez echt geweldig dat jaar onder Bosz. Bosz koos toen ook in het begin voor Sanchez-Viergever in het centrum. Dat seizoen deed Viergever het vind ik nog steeds heel erg goed. Kwam mede door Sanchez. Echt een sloper.
0 0
Sterspeler
Is een koopje voor PSV geweest. Alleen haalt ie daar niet het niveau wat hij bij Ajax haalde.
0 0
Benleiden
Ja, en Bosz zat wel erg goed met al die verwende voetballertjes. Wat hebben al die anderen nu bereikt? Bazoer voetbalt bij Utrecht, El Ghazi speelt ergens in Frankrijk bij een nietszeggend clubje en Gudelj kan er geen pepernoot van maar heeft een uitermate goede zaakwaarnemer. Die is schat-hemeltje-rijk terwijl ie er niks van kan. Sportief is het dus allemaal ruk...
0 0
Ozymandias
Ik schreef toen De Boer nog hoofdtrainer veelvoudig dat hij jonge talenten vanaf te jonge leeftijd een zekere basisplaats gaf (zelfs als ze uit vorm waren) en ze daardoor het gevoel gaf dat ze zelfs als ze een slechte wedstrijd speelde van het gewenste niveau. Die jochies kregen het daardoor veel te hoog in hun bol en toen Bosz ze terecht naar de bank haalde begrepen ze daar logischerwijs helemaal niets van. Hoe kan het nou dat ze onder De Boer zelfs als ze slecht in vorm waren goed genoeg waren voor een zekere basisplaats maar onder Bosz direct na een paar mindere wedstrijden het uitzicht verloren op een basisplaats? In hun ogen moet dat aan Bosz hebben gelegen omdat ze inmiddels alle vorm van realiteit over hun eigen kwaliteit kwijt waren geraakt en dus niet inzagen dat ze onder De Boer ook hele periodes eigenlijk helemaal geen basisplaats verdienden.
1 -1
Rik428
Ja want De Boer had ook zo lekker veel alternatieven. Die gozer heeft vier wereldprestaties geleverd
1 0
Rondo64
De comebacks waren wel mooi, maar je moet je realiseren dat we toen ook alleen maar kampioen werden omdat de rest ook niet heel best was. We werden toen telkens met ~74 punten kampioen. Vanaf 1994 was het 7 keer voorgekomen dat een club met minder dan 77 punten kampioen werd, 4 keer was dat het ajax van frank de boer.
2 0
AjaxIJmuiden123
El Ghazi is basisspeler bij Aston villa en is uitgeleend door Lille wat 2de staat in de ligue 1
1 0
vdhaas
Waar lille staat op de ranglijst is niet relevant. El ghazi speelt championshipvoetbal.
0 -1
Sanalologo
Lille als nietszeggend clubje bestempelen slaat nergens op. Daarnaast MOEST el ghazi weg, hij wilde zelf niet.
2 -1
vdhaas
Niemand vindt lille nietszeggend. El ghazi speelt echter bij aston villa.

Of el ghazi wel moest of wilde is ook niet zo belangrijk. Of was dat de reden van zijn ontevredenheid?
0 0
KevinDurant
gemiddelde championship club zou makkelijk top 5 in de eredivisie halen.
1 -2
JariJari
Klopt wel redelijk, maar dan is hij dus niveau Utrecht/Vitesse/Heracles.

Geweldig.

Hey daar speelt Bazoer ook. I wonder why ...
0 0
Ferd
Hahahhahahahhahha
0 0
ST
Geweldige verdediger. Heeft De Ligt ook veel van geleerd.
3 0