Veltman wil leren van finale tegen Man Utd

FinnDekker, 29-04-2019 om 09:35, 4891 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman wil zichzelf en anderen zoveel mogelijk behoeden voor onderschatting. Veel mensen spreken al over een mogelijk historische finale voor Ajax in de Champions League. Maar Tottenham Hotspur is een lepe ploeg, zo voorspelt de rechtsback bij Ajax Life 

'Laten we eerst maar eens proberen om die finale ten koste van Tottenham te bereiken. Stel dat dit lukt, dan tref je Liverpool FC of FC Barcelona. Dan zijn we honderd procent zeker de underdog. Maar dat is nu allemaal nog niet aan de orde. Wij moeten ons volledig op Tottenham richten. Verder vooruitkijken heeft geen zin', aldus Veltman, die door de blessure van Noussair Mazraoui waarschijnlijk weer in de basis zal staan.

Ajax heeft slechte ervaringen met Engelse tegenstanders in deze fase van een Europees toernooi: Manchester United won de Europa League-finale van Ajax in 2017. Onderschatten mag dus absoluut niet, vindt Veltman. 'Veel mensen dachten dat we Manchester United zouden pakken, maar in de finale gingen we er kansloos vanaf. Dat was ook een belangrijke les uit dat seizoen.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van Tottenham? Zet dan in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Vanaf de bank blijven duimen voor een overwinning in Londen tegen Spurs. En blijf leren van Nous, Blind, Nico en de Ligt.
0 -1
ditisdebeslissing
ik weet nog de ingooi van riedewald. was een dikke onnodig fout. er is een club in Europa met een ingooi coach nou is dat overdreven maar aandacht zou de inworp wel mogen krijgen.
1 0
vdhaas
Ingooi coach? Die ken ik nog niet. Weet niet of je een specialist nodig hebt om uit te leggen dat je de bal bij de eigen 16 niet richting de tegenstander moet gooien.
0 0
Dolberg25
Wat een slechte inworp was dat,maar in de finale waren we niet goed, maar je kan wel zeggen dat werkelijk alles tegen zat. Twee ongelofelijke schijtgoals. Helaas hadden Younes en Traoré oogkleppen op, waardoor ook niks gecreëerd werd.
0 0
Schip
Geen slechte vergelijking. We speelde toen beter voetbal dan United, hadden minder moeite met Celta dan United terwijl we nog in opbouw waren, maar troffen een coach die tactisch niets ontziend was. Deze coach kan ook twee wapens uit de kast halen om Ajax echt pijn te doen: drukzetten en / of dichttimmeren met 5-3-2.

En deze opponent voelt zich nergens te groot voor, net zo min als ploegen onder Mourinho.
0 0
gi0vanni
Deels mee eens maar het probleem was dat ze zo zenuwachtig waren dat ze heel slecht speelden in de finale. Verder scoor je normaal ook niet zomaar een goal als alles op loopgraven voetbal is gebaseerd. Pogba had veel geluk bij die goal. Ajax moet zoals tegen Juve spelen en als ze zich ingraven. En geduld hebben.
0 0
Schip
Zeker. En die finale nemen ze qua bagage mee.

Maar Juve eerste helft uit waren we wel minder. Eerste 20 minuten heel duidelijk, daarna trad er een herstel op. Dat kan best, maar als Spurs die speelwijze ook hanteert en met hun loop- en fysieke vermogen, dan kun je erop rekenen dat Ajax ook daar onder druk komt te staan.

En dus moet je weer zorgen dat je aanspeelpunten houdt op het middenveld en onder de druk uit speelt. Teringjantje, dit wordt gewoon weer hogeschool foebal.
0 0
gi0vanni
Ziet er nu inderdaad een stuk beter uit. Spelers zijn nu iets ouder en met de aanwezigheid van enkele sterren zoals Onana, Tadic, de Jong, Neres, Ziyech, Tagliafico en de Ligt ziet het er prima uit. Dit is een geweldig jaar waarin Ajax boven verwachting presteert.
0 0
gi0vanni
De Spurs eten we met lepel op aldus Veltman.
0 0