Tadic: 'Nog nooit gasten als De Ligt en De Jong gezien'

SJvanveen, 28-04-2019 om 10:18, 50798 views, Daily Mail |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadic vindt Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong ongelooflijke spelers. De Serviër heeft nog nooit talenten zoals de Ajacieden gezien en denkt dat het duo niet snel in de Premier League zal spelen. 

De Jong gaat al naar Barcelona, Tadic denkt dat De Ligt niet gauw naar Engeland gaat. 'Ze passen beiden bij elke club in de wereld, maar mijn gevoel zegt dat ze nog niet naar de Premier League komen', begint Tadic in gesprek met de Daily Mail. De MVP (most valuable player) van Ajax streek begin dit seizoen neer in Amsterdam en heeft geen moment spijt gehad van zijn overstap. 'Ik heb nog nooit jonge spelers zoals De Ligt en De Jong gezien in mijn leven. Niet alleen vanwege de kwaliteit, ook vanwege de mentaliteit.' 

Tadic legt uit. 'We gingen naar Real Madrid en Juventus, maar ze waren totaal niet nerveus. Ze hadden geloof. Je kan niet zo'n attitude kopen, al verbaast het mij niets. Het zit in het DNA van Ajax om spelers te ontwikkelen zonder angst. Zij hechten geen waarde aan druk, ze spelen voetbal en zullen altijd proberen om dominant te zijn.' 

'Altijd van de Ajax-traditie gehouden'

Tadic is vaak op de club en geniet van de hele clubcultuur in Amsterdam. 'Ik heb altijd van de historie en traditie van Ajax gehouden, maar het is nog prachtiger dan ik op voorhand dacht. Soms zit ik te kijken naar jeugdteams, hoe ze trainen. Ze nemen alles in zich op. Dit is de plek waar totaalvoetbal is begonnen en dat zie je nu nog steeds.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Hele mooie woorden van Tadic over die jongens en over de club.
Maakt indirect weer reclame voor onze club en Ajax stond er al goed op in het buitenland.
0 0
Strakkebal
Waar blijft de waardering voor Ziech eigenlijk? Die man is ongelooflijk goed en belangrijk voor dit Ajax. Uiteraard zijn de Ligt en de Jong uitzonderlijke talenten!
1 -6
ambtenaar
Waar mis jij waardering voor Ziyech ?
1 0
Sonofafca
1 ding weet ik zeker voorlopig krijgen we niet meer zón lichting. Wat Ajax presteert is buitencategorie dit seizoen. Wij verdienen gewoon het kampioenschap.
3 -1
MNJ7
Wij verdienen de treble , en volgend seizoen Europese supercup en wereldbeker voor clubteams.
1 -1
Gajes
Geen JC schaal?
1 -2
Sonofafca
Geen beker en jc schaal. Zijn prijzen van niks.
0 -3
3*stars*3
Laatste beker in 2010 gewonnen.
Maar beker kan niet ons seizoen redden.
Beker is voor Ajax pas mooi, als het in zo’n pakket zit.
Je weet wel, de dubbel. ;-)
0 0
Qwibuss98
Kunnen Tadic na zijn carriére gebruiken als ideale reclame in Oost-Europa. Een van dé mannen achter het succes van Ajax tegen het grote geld en een oprechte fan van Ajax en wat daaromheen zit. Iemand zoals hij kan over 10 jaar alle talenten uit de Balkan vertellen hoe je (in ieder geval) in de halve finale van de CL komt, die talentjes zullen aan zijn lippen hangen, ook dat pad bewandelen en naar ons komen. Topscenario!!!
0 -2
JSF
Die blijft echt nog wel minstens een jaar
1 -1
AFCA1510
Tadic, net de Hulk op deze foto.
1 -1
Schip
Deze gasten zijn gewoon exceptioneel, ook voor Ajax begrippen. Niet zozeer qua talent, want alhoewel enorm, heeft Ajax daarin natuurlijk een traditie opgebouwd, maar mentaal zijn ze uitzonderlijk stabiel en volwassen.

VdV en Sneijder waren echte pubers. Deze gasten lijken wel volwassen geboren.
0 -1
Ajax27
Mooi om te lezen maar evengoed ook zo slecht om te lezen dat zelfs een eigen speler van Ajax denkt dat Frenkie is opgeleid door Ajax. Dat ze in het buitenland denken dat ieder jong Ajax talent is opgeleid in de Academy, dat kan. Maar de eigen spelers... tjah.
0 -12
Ajaxadept
Snap het slechte aan de opmerking van Tadic niet. Frenkie is na de periode Willem 2 in de filosofie van Ajax zelf verder opgeleid en daardoor, met zijn eigen ongelofelijke talent, nu zo'n grote speler geworden, dat is wat je eruit moet lezen...!
7 -1
Kikke
Mooi om te lezen!
3 -1
LS16
Die laatste alinea is voor ons als fans toch waanzinnig om te lezen. Ajax is op de weg terug en de hele wereld weet weer wie we zijn en waar we voor staan!
3 -1
Ozymandias
Ik hoop enorm dat Tadic tot het einde van zijn loopbaan als voetballer bij Ajax blijft en daarna op de Toekomst aan de slag gaat als jeugdtrainer.
25 -1
Babangida83
Of in een andere rol. Heeft met zijn focus, mentaliteit en umdenken een hele goede invloed op jonge spelertjes.
1 -1
insectenverdelg
Tadic houdt van Voebal. Dan kom je vanzelf bij Ajax uit. En over de Lift en de Jong ben ik hrt eens
de grootste talenten sinds minimaal Eriksen.
4 0
Wheelie
Way beyond. Ga maar terug naar het Ajax uit begin jaren 70 als er vergelijkingen nodig zijn
4 0
onnodriessen
We hebben tussendoor ook nog een zekere Bergkamp gehad.
2 0
Babangida83
Ik vind dit ook beter dan 94,95. Op Seedorf na misschien (onderschat in NL). Die heeft niet voor niets zo veel CL's gewonnen.
2 0