Ten Hag: 'Conclusie dat er mid-twintigers ontbraken'

ArthurV, 27-04-2019 om 12:35, 9957 views, The Daily Mail |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag is de ervaring die afgelopen zomer werd aangetrokken van onschatbare waarde gebleken. De Amsterdammers hengelden afgelopen zomer onder anderen Dusan Tadic en Daley Blind binnen, iets wat zijn vruchten heeft afgeworpen.

'Marc Overmars en ik hebben aan het einde van vorig seizoen een analyse gemaakt', geeft Ten Hag te kennen tegenover The Daily Mail. 'Onze conclusie was dat er spelers van mid-twintig ontbraken, we misten ervaring. Daarnaast waren we ook blij dat Hakim Ziyech bij Ajax bleef.'

Door het WK van afgelopen zomer en de wedstrijden in de voorrondes van de Champions League, kreeg Ten Hag niet de mogelijkheid om zijn spelwijze erin te slijpen op de trainingen. Achteraf ziet de oefenmeester het drukke schema, met wedstrijden tegen Sturm Graz, Standard Luik en Dynamo Kiev, als iets positiefs. 'Het werkte in ons voordeel.  Het team groeide snel en moest veel belangrijke en beslissende duels spelen. We kregen al vroeg in het seizoen te maken met veel zogenoemde 'finales'.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dondy
En oh jongens ik weet nog dat er in het begin van het seizoen een beetje kritiek was op Daley maar wat speelt die gozer geweldig de laatste tijd! Zoveel respect voor hem, wetende waar die ooit vandaan kwam (uitfluiten etc)
0 0
Yeshyeshyall
Ja ondanks dat er nog niks gewonnen is is dit toch wel echt een seizoen om van te genieten. Heeft Ten Hag goed gedaan, denk zelf wel dat het onverwacht aanblijven van Ziyech heel bepalend is geweest voor het succes. Met hem, en de aankopen, lopen we echt over van kwaliteit. Zo veel creativiteit voorin met Neres, Tadic en Ziyech. Met Labyad ipv Ziyech had er echt een ander team gestaan denk ik. Beetje geluk dusnook wel, maar goed dat moet je soms ook hebben. Hopen dat we het mooie spel kunnen omzetten in een paar prijzen, anders heb je nog niet veel
0 0
trodat4030
En, niet heel onbelangrijk, we hebben weer eens echt raak geschoten met een dikke dertiger (al was dat een jaar eerder). Zet Huntelaar maar eens af tegen de Heitinga's, Poulsens en Westermannen van de laatste jaren. Poulsen heeft nog enkele nuttige potjes gespeeld, al was het een a-typische Ajaxspeler, maar Johnny en Westermann waren echt pijnlijk slecht en in t geval van Heitinga ook totaal niet fit meer. Vooral van John vond ik het, als kind vd club, heel erg pijnlijk, terwijl het zeer voorspelbaar was dat ie nog amper vooruit kwam. Die mocht af en toe nog warm lopen om het publiek op te zwepen, das eigenlijk Heitinga-onwaardig. Vond ik echt genant.

Blij met deze fitte en gedreven Klaas!
5 -1
3*stars*3
Juist, ervaring is leuk maar moeten wel wat toevoegen.
Heiko tja...
Ervaring was destijds ook sleutel voor PSV, om de titels te pakken.
Denk aan mannen als Guardado, Moreno endamhad je ook een Pröpper en Luuk.

Off -Weet niet wat Brighton vraagt maar Pröpper is een technische voetballer en denk dat hij niet nog een jaar tegen degradatie wil ballen in zo’n fysieke competitie.
Zie hem graag komen.
1 -1
Indy
Over dertigers gesproken ... In de tijd van het Ajax onder Morten Olsen, waren de broertjes Laudrup en de Pool Andrezj Rudy (wie kent hem nog?) goed bezig.
En laten we de terugkerende Rijkaard niet vergeten.
0 0
Radie125
Met dank aan die Ajax supporter die tijdens Ajax Schalke in 2017 met zijn Huntelaar Sjaal het zetje gaf om terug te keren naar huis.
1 0
PuurGeluk
Vergeet Zimling niet. Die kan in hetzelfde rijtje als Klaas;) Voor de mensen die chagrijnig worden van Koninsdag: is natuurlijk een grapje.
2 0
gi0vanni
Voeg Atouba, Urzaiz, Wieleart en Mido daar ook maar aan toe.
0 0
Sterspeler
Als Tainio meer had gespeeld waren we ook zover gekomen..
0 0