Ten Hag: 'Moesten noodgedwongen wisselen'

StijnDoornhof, 24-04-2019 om 14:45, 8045 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na de 4-2 winst tegen Vitesse heeft Erik ten Hag zich lovend uitgelaten over zijn eigen spelers die weer met veel 'drive' het gras van de Johan Cruijff Arena betraden en heeft het over een 'door de bank genomen uitstekende wedstrijd'.

'Ze hebben diep moeten gaan. Petje af voor de spelers, want sinds zaterdagavond was de tijd kort. Ze moesten zich weer opladen. Toch hier en daar wat klachten, wat pijntjes, maar ze hebben zich er overheen gezet', aldus de trainer in gesprek met de NOS.

Ten Hag noemt het woord vermoeidheid liever niet, maar eist van zijn spelers wel dat ze kwaliteit leveren. Dat heeft hij dinsdagavond dan ook grotendeels gezien, behalve na het wisselen van Rasmus Kristensen voor Nicolás Tagliafico en David Neres voor Hakim Ziyech, toen Ajax het verdedigend moeilijk kreeg en de 3-1 moest incasseren. 'Dat mag niet gebeuren. We moesten noodgedwongen wisselen. Hij (Tagliafico red.) was de laatste dagen wat ziekjes', zo rechtvaardigt Ten Hag de wissel.

Na de wissels zag de Ajax-trainer een mindere periode, waarin taken niet werden uitgevoerd, een 'bepaalde lichtzinnigheid' in de ploeg sloop en er minder consequent gespeeld werd. 'Maar ja...', zegt hij met een knikje en een glimlach om te laten zien dat het uiteindelijk goed is gekomen.

Er volgt nu een week zonder wedstrijden tot de halve finale van Champions League tegen Tottenham Hotspur komende dinsdag. 'De meeste spelers krijgen een aantal dagen vrij om heel even de accu weer op te laden, weer energie te tanken en dan weer volle bak vooruit', zo besluit Ten Hag.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Dat hij Kristensen moet brengen dat is niet zo het probleem. Maar dat je bijna de hele achterroede gaat verschuiven was onnodig. Ten Hag had Kristensen gewoon linksback moeten laten voetballen dan hoef je je als team zijnde maar op 1 “zwakkere” plek te concentreren nu waren er 3 spelers zoekende met als resultaat 2 onnodige goals tegen.
1 0
de-Ajacied
Logische wissels gezien het programma.
Maar het geeft wel aan hoe smal de selectie qua verdediging is.
0 -1
Van Reenen
Eric was erg te spreken over Sinkraven tegen Juventus, dus waarom daaraan geen gevolg werd gegeven tegen Vitesse begrijp ik niet. Had je de achterhoede verder intact gelaten en zal niemand ooit weten of het 4-0 was gebleven.
2 -3
Knalpot
Als je niet op de bank zit om wat voor reden dan ook (vermoed lichamelijke klachten) dan kun je niet invallen ook.
6 0
ambtenaar
Ik neem ook mijn petje voor onze jongens, ze overtreffen al mijn verwachtingen. In het stadion is het elke week een feest, goed voetbal gecombineerd met mannen die vol voor de winst gaan.
3 0
jarenfan
Slechte wissel van de trainer punt.
2 -3
Lagasj
Ja natuurlijk.... taken werden niet goed uitgevoerd!
Nee meneer TH U had kortsluiting in de kop.
Niet de spelers de schuld geven.
1 -5
Knalpot
Ziyech voor Neres volkomen logisch met 3-0 voor en nog een half uur te spelen. Taglafico moest gewisseld worden geeft ie al aan, sinkie zat niet op de bank (waarschijnlijk een terugslag vermoed ik). Nou los het maar op meneer de kenner.
3 -1
Antafca
ja geen slecht woord over gister
0 0
Ajax27
Één woord... Wöber!
2 -3
insectenverdelg
Had ik toch gewoon Sinkgraven gebrachr ipv Kristensen
0 -4
Leonos
Zat niet bij de selectie
1 0
GrandMasterFlex
Gisteren zag je wederom hoe jammer het is dat Wober nu niet meer bij ons speelt.
2 -2
D4nny
Ik dacht precies hetzelfde toen ik dit artikel las.
1 -2
trodat4030
En waar was Sinkgraven Erik? 3 rechtspoten op de bank, 0 linkspoten en een ziekige linksback in de basis. Das vragen om problemen als je al op voorhand het plan hebt om je linksback eraf te halen. Gelukkig was de marge reeds groot genoeg om het risico te nemen, maar ik schrok wel ff hoe het ging na die wissel. Blind is 70% van je opbouw (gisteren misschien wel 90%, wat speelde hij geweldig aan de bal!) en die zette je gewoon heel hoog langs de zijlijn, maar kreeg amper een bal omdat de opbouw opeens een heel stuk stroever verliep, dat was echt een miscalculatie.

Nou ja, gedane zaken nemen geen keer, leer er iig van, want fouten maken is pas écht erg als je er niet van leert.
5 -7
BRAMHOUTEN
geblesseerd , jankerd
1 0
Web
Ten Hag is een trainer die tot in details nadenkt, iedere tegenstander word helemaal geanaliseerd, kan mij niet voorstellen dat ik iets aan de hand was met Sinkgraven?
2 -2
Redrum
Ik ben zeer trots op onze jongens en ook op Erik en zijn assistenten. Na AZ keek ik toch tegen deze periode op, vanwege de extreme hoeveelheid wedstrijden die Ajax in korte tijd moest afwerken. Vanaf 31 maart tot en met gisteren heeft Ajax 8 wedstrijden gespeeld (in 23 dagen dus). Daarvan hebben ze er gewoon 7 gewonnen en slechts eentje gelijk gespeeld. Mede daardoor spelen we nu eind april nog steeds op alle fronten mee. Nu een week rust die op het perfecte moment komt en dan breekt de laatste fase van het seizoen aan waarin de prijzen dan echt gepakt moeten gaan worden. Een resultaat met perspectief in Londen (minimaal gelijkspelletje) om mee te beginnen. Dan de winst van de beker. Vervolgens in de eigen Arena het binnenhalen van het finaleticket CL om vervolgens een paar dagen later de titel veilig te stellen (officieus of officieel). Daarvoor hebben we natuurlijk nog wel hulp van onze vrienden uit Tilburg nodig. Ajax is er nu echt allemaal heel dichtbij, dit mag eigenlijk niet meer misgaan en ik heb ook het gevoel dat het goed komt. De honger naar succes zal het in deze laatste wedstrijden winnen van de vermoeidheid.
7 0
KlaasJanDolberg
Als Willem 2 wint van PSV, dan kan Ajax toch alleen officieus kampioen worden in de ArenA? Er is volgens mij geen scenario mogelijk waarin Ajax officieel kampioen wordt tegen Utrecht thuis? Of mis ik hier iets?
0 0
AjaxDaniel
Wel als ook AZ punten pakt. Maar als Willem 2 wint en wij winnen van FC Utrecht, dan ben je eigenlijk al kampioen. Dan mag je verliezen bij De Graafschap en moet PSV het hele doelsaldo in 1 wedstrijd goedmaken.
0 0
sucre
PSV uit bij AZ op zelfde dag? Bij puntverlies en winst voor ons?
1 0
trodat4030
Jawel hoor, als PSV ook punten laat liggen in Alkmaar. 2 gelijke spelen volstaan zelfs, W2 hoeft niet eens te winnen van PSV.
0 0
KlaasJanDolberg
Aaah ja dat natuurlijk wel! Thanks !
0 0