Veltman: 'Hij heeft het heel lastig, dat zie je'

FinnDekker, 24-04-2019 om 09:15, 6985 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman baalt dat Kasper Dolberg met zichzelf in de knoop zit. De aanvaller is zoekende wat betreft zijn vorm. Tegen Vitesse maakte de Deen eindelijk weer negentig minuten. Scoren deed Dolberg echter niet, iets wat wel had gekund, zeker aan het begin van de tweede helft. Maar Veltman denkt dat het talent in staat is om de oude vorm terug te krijgen.

'Hij heeft het heel lastig, dat zie je aan alles. Het is ook een gebrek aan ritme. Die kans die hij over schoot, die maakt hij normaal natuurlijk', aldus de verdediger over de situatie van zijn collega. 'Het is zó'n goede spits, echt niet normaal. Dat zie je ook met kleine momenten. Kaatsen, loopacties. Maar het komt er niet uit. Het loopt gewoon niet. Wel lekker voor hem dat hij 95 minuten gespeeld heeft.'
 
'Je ziet hem balen, niets lukt', vervolgt Veltman, die de spits mentaal probeert te helpen, bij Voetbal International. 'Ik heb achteraf in de kleedkamer tegen hem gezegd: kop op, het komt goed. Ik heb natuurlijk ook een moeilijke fase doorgemaakt, dus ik weet hoe dat werkt. Het is moeilijk om eruit te komen. Kasper is ook niet echt een prater. Hij zegt dan gewoon: thank you, thank you.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Ik blijf het zeggen, die jongen heeft psychische problemen. Eerst dat oplossen en dan weer verder kijken.
1 0
Freddy Al
Je kunt bijna niets anders dan gaan twijfelen aan Dolberg, toch geef ik hem het voordeel van de twijfel.
Hij moet die mentale blokkade doorkomen, dat gebeurt meer spitsen, maar Dolberg geeft wel blijk van veel balgevoel en is wel bereid om te werken.
Op dit moment loopt het voor geen meter, kan ook door toegenomen druk op hem en op het team maar hij moet zich daar overheen zetten anders zie ik hem afzakken naar niveau PEC Zwolle.
0 0
trooop
Als je zo weinig vuur in je donder hebt, zo weinig drang, ben je volledig afhankelijk van je talent. Dolberg is qua talent een wandelende goudmijn. Maar in deze tijd is alleen talent in 99 van de 100 gevallen niet meer genoeg om een topspeler te worden.

21 jaar is gelukkig nog jong.
0 0
john67
Hij heeft een seizoen boven zijn niveau gespeeld. Hiervan zijn genoeg voorbeelden. Ik denk ook dat het in zijn hoofd niet helemaal goed zit, enkel normaal mens is toch een keer blij en vrloijk. Hij lijkt wel wat autistisch
3 -2
SnifferClarke
Spijker op zijn kop.
0 0
Spuit11
En wat is er mis met autistisch? Als je autistisch bent mag/kan je niet sporten?
0 0
SnifferClarke
Bizarre reactie.
0 0
Ajax27
Geloof ik niet in, boven je niveau kunnen spelen. Alsof je de ene dag wel fraaie goals maakt, goede loopacties maakt, intelligente bewegingen en acties maakt en je het een andere dag niet meer kunt.

Je hebt een niveau, of je hebt het niet. Hij heeft het. Je ziet het zoals Veltman zegt in subtiele kleine dingen dat hij over iets uitzonderlijks beschikt. Maar het is gewoon kut voor 'm dat het er nu niet uit komt. En als er dit seizoen een concurrent wordt gehaald die er direct staat... dan kan het bij Ajax wel eens einde verhaal worden.

Maar ik weet bijna 100% zeker dat deze jongen nog de absolute top gaat halen. Zij het bij Ajax, zij het bij een andere club. Hij gaat z'n niveau halen.
2 0
Knalpot
Laten we ook even realistisch blijven. Het niveau van ajax is enorm omhoog gegaan, dolberg kan daar nog niet aanpikken. Maar heel gek is dat niet....hoeveel succesvolle spitsen van die leeftijd zie je bij andere clubs in de top 10/15 van europa? Gabriel Jesus misschien maar die vind ik ook vrij weinig speeltijd krijgen.
2 0
Ozymandias
Ik denk dat we onze verwachtingen van Dolberg bij moeten stellen. In het seizoen onder Bosz had hij ook een periode dat hij matig speelde. Hij heeft (in mijn ogen) overduidelijk enorm veel potentieel maar is pas een 21 jarige jongen en mentaal waarschijnlijk nog niet op het niveau wat nodig is om bij Ajax als spits een structureel hoog niveau te halen (zeker in een speelstijl waarin de spits relatief weinig aanvoer krijgt en qua acties aan de bal dus afhankelijk is van een paar momenten per wedstrijd). Ajax moet geduld hebben met jonge spitsen aangezien het een ongelofelijk moeilijke rol is. Het is niet voor niets dat er deze eeuw maar weinig spitsen echt slagen bij Ajax.
7 0
AdK
De spitsen die wel functioneren de laatste jaren zijn ouder! Neem alleen al Tadic en Huntelaar!

Voor Dolberg is vertrouwen heel belangrijk, en hij moet t koppie leeg hebben, gewoon ontspannen kunnen ballen.
Zoiets bouw je echter op in de voorbereiding, in de loop van het seizoen.
Nu MOET je er direct staan, er zijn maar weinig die dat kunnen MENTAAL.

Huntelaar heeft het wat dat betreft makkelijker in t koppie, want die weet al dat hij supersub zou zijn vanaf het begin dat die kwam. Alle wedstrijden in de basis zijn mooi mee genomen.
Dus mentaal gaat en kan die ook elke keer vol gas!
2 0
Aspers73
Hij is gewoon niet een spits die je met de rug naar de goal kunt inspelen, alles springt al jaren van zijn voeten af. Alleen als hij op juiste snelheid de ruimte wordt ingestuurd weet hij wat te doen. Normaal had Dolberg die kans na rust er wel ingeschoten btw. Hij wordt aan alle kanten voorbij gelopen door de selectie, in de ploeg van Bosz kon hij nog wel mee komen. In Engeland kennen ze het '2nd Season Syndrome' alleen dit is al zijn 3e seizoen dus dat gaat ook niet helemaal meer op. Nog 1 seizoen als 2e of 3e spits, daarna afscheid nemen als situatie nog zo is.
2 -1
Joseph
Hij heeft het zeker wel in zich om met de rug naar de goal te spelen, dat heeft hij in goede vorm ook wel laten zien. Hij is sterk en kan goed kaatsen.

Ik denk zeker dat zijn 2e seizoen lastig was, die is door een blessure ook nog een stuk lastiger gemaakt. Die jongen moet gewoon vertrouwen krijgen en ik denk meer aandacht dan hij uitstraalt. De neiging is groot om te denken dat hij zich wel redt.

Volgend seizoen kan hij helemaal fit beginnen, hopelijk wat vertrouwen tanken tegen wat mindere tegenstanders in de zomer en dan zie ik het helemaal goed komen met Dolberg, ik zou proberen een jaar te verlengen!
1 0
Aspers73
Ja maar vergelijk hem eens met een Tadic. Dat is de kwaliteit die een Ajax spits minstens moet hebben in die positie, en ik heb dat nog nooit bij Dolberg gezien. Veel te wild aan de bal.
0 0
Spuit11
Dolberg is ook, wat, 8 of 9 jaar jonger. Geen Premier League ervaring?

Niet echt een eerlijke vergelijking.
0 0
PeterVKV
Psychisch probleem bij Dolberg. Voetballen kan hij wel, maar als hij zijn frustraties er niet uit kan gooien wordt het moeilijk. Ga eens lekker uit je dak zou ik zeggen. Het zit helemaal vast bij hem. Vraag me af hoe hij psychisch begeleid wordt bij Ajax. Een andere omgeving gaat voor hem ook niet zomaar werken, in tegendeel.
1 0
Vertonghen
Ik denk dat hij erg zal renderen bij een hoop speeltijd en een nieuwe omgeving.
Verhuren zou voor hem ideaal zijn maar na al die jaren in het eerste ziet hij een stapje terug/opzij denk ik niet zitten.

Op deze manier het komende seizoen in gaan zie ik echt niet zitten, dan komt de oude Dolberg wederom niet bovendrijven.
2 -1
Jaridebeste
Tja, wat moet je hier nog over zeggen. Hij heeft al twee jaar "zijn vorm" niet. Of zijn "normale niveau". Maar wat is dat niveau dan vraag ik me af. Is het slechts een korte periode van boven je kunnen presteren geweest? Het seizoen onder Bosz wordt best opgehemeld vind ik persoonlijk. Tegen NEC 3 prima goals en een aantal hele goede wedstrijden in de Europa League maar dat was het grotendeels wel. Waarom dan toch dat vertrouwen dat hij een (potentiële) topper is? Omdat hij ook nu nog in sommige wedstrijden ineens zijn klasse laat zien, dat er kennelijk toch wel is. Hele knappe doelpunten. Het is wel jammer om te zien hoe hij ermee worstelt want dat is wel duidelijk. Hij is inderdaad nog jong maar ik denk dat goede persoonlijke begeleiding om hem mentaal sterker te maken, wel noodzakelijk is.
Aan de andere kant, voor hetzelfde geld schiet hij ineens Ajax naar de CL Finale! Laten we het hopen :-)
0 -1
Wereld
Hij mist gewoon wat pit/felheid vooral zonder bal, zoals een Fischer, KJH, Nico en Veltman wel hebben. Kan Bosz niet even hetzelfde tegen hem zeggen als toen in de zomer? Of een of andere psycholoog. Dan hebben we namelijk een topspits.
1 -1
makaveli
gister was hij wel heel sterk in de duels. bijna niet van de bal te krijgen.. hij kan echt goed voetballen geweldige techniek. alleen je ziet dat hij niet vrijuit voetbalt.. alleen dan komt zijn mentaliteit naar voren . hij oogt ongeïnteresseerd. hij moet vlammen kop de voor en die bal willen opvreten . hij mist de mentaliteit die Huntelaar heeft. de drang naar goals en prestaties.. uiteraard moeten ze gewoon verlengen ik geloof erin dat het komt en dat hij succesvol kan worden.
0 0
CrazyJew
Hij is nog jong he? Ik hoop oprecht dat ie volgend seizoen vanaf begin knop om kan zetten
3 0
Radie125
Lekker dat Veltman zo open is dat helpt Dolberg.....maar niet heus
0 -6
JariHeijden
Waarom niet? Het is toch prima om een beetje inzicht daarover te geven?
0 0
ambtenaar
Speelde zijn laatste goeie pot in 2017, heeft daarna veel kansen gekregen maar niks laten zien.
Hij zal ongetwijfeld talent hebben maar Ajax is geen speeltuin, verhuur hem volgend jaar maar aan Heerenveen, misschien dat hij daar zijn vorm kan vinden.
0 -4
Ozymandias
Hij heeft dit seizoen meerdere goede wedstrijden gespeeld.
2 0
AlexIbarra
Ik heb het gisteren helaas met een samenvatting moeten doen..
Zag hem veel kansen missen maar had het idee dat hij veel energie stak in het 'aanwezig zijn', een beetje zoals Klaas ook doet.

Ik vind Dolberg nog steeds een groot talent maar zijn makke is dat hij niet echt knokt voor z'n momentjes maar liever wacht tot ze aan komen waaien. Als het kwartje is gevallen en hij straks strijdlust met vorm gaat combineren, zie ik het weer helemaal goed komen.

Maar nogmaals, alleen de samenvatting gezien dus misschien fantaseer ik.
4 0
apeldoorner
ik vond hem juist niet aanwezig....zeker niet zoals KJH doet.... maar maybe omdat ik me best irriteerde aan tempo van hem als er druk gezet kon worden en ook tempo bij blind grrr...maar goed...hopen dat het nog goed komt.... maar heb er hard hoofd in
1 -1
Liniaal
Tja druk zetten is een teamactiviteit he. Ajax voetbalde gisteravond vooral vanuit de eigen opbouw, wat logisch is gelet op de defensieve instelling (en opstelling) van Vitesse. Dan kan je je als spits zijnde wel helemaal kapot lopen door in je eentje druk te zetten, maar dat heeft weinig zin. Als het hele team druk zet, maar Dolberg niet, heb je natuurlijk een punt.
1 0
Rentokill
Maakt de winnende tegen Liverpool.
1 0
Dennis1964
Talent komt vroeg of laat boven drijven. Zou mooi zijn als dat bij Ajax gebeurt. Ik heb daar nog vertrouwen in.
4 0
Gecko
Gewoon verkopen

Tijd zat gehad
1 -4
Bonno1978
En dan krijg je een kans, en dan wil je m in de winkelhaak jassen. Gewoon binnenkantje in het hoekie misschien?
1 0
voorkennis
Dolberg is een geweldig talent, ongekend wat hij laat zien als hij in vorm is.
Helaas is de vorm er al een tijdje niet, zou doodzonde zijn als hij verkocht wordt
4 0
noppenkoning
Spits zonder vertrouwen helaas, is ook derde spits na Tadic en Huntelaar. Misschien contract verlengen en jaartje uitlenen aan Heerenveen?
2 0
Bensco
Zie ik niet zitten. Dat zou zijn zelfvertrouwen helemaal een knauw geven. Dolberg moet zijn kop omhoog gooien en zich richten op volgend seizoen. Extra trainingen gaan mee pakken en kijken of het wat wordt. Ik acht de kans echter klein dat hij blijft, hij oogt erg ongelukkig.
1 -1