Ziyech over vrij weekend: 'Is wel goed voor ons'

GinoHaverkamp, 24-04-2019 om 08:40, 9048 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hakim Ziyech denkt dat het weekje rust dat Ajax nu heeft op een gelegen moment komt. Dat stelt de creatieve middenvelder voor de camera's van de NOS.

'Ik denk dat het wel goed is voor ons, omdat we toch een heel druk programma hebben', zegt Ziyech over het aankomende vrije weekend. Hij stelt dat bij vlagen te zien was dat de Ajacieden moeite hadden met hun fysiek. Onder meer in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1), na het tweeluik met Real Madrid, was dat duidelijk te zien. Toen wonnen de Amsterdammers nipt dankzij een late goal van Daley Blind.

Ondanks het drukke programma en de mogelijke fysieke ongemakken die daarmee gepaard gaan, maakt de honger naar prijzen veel goed voor wat betreft de energie. 'Sommige wedstrijden zijn wat minder, maar vandaag (tegen Vitesse, red.) straalt het er zeker van af', zegt Ziyech. 'We zijn nu zo dichtbij dat we weten wat we willen. Het seizoen is niet lang meer en wat we allemaal nog hebben geven we gewoon.'

Afgekeurde goal

Ziyech zelf speelde naar eigen zeggen een goede wedstrijd en wist deze te bekronen met een doelpunt. In eerste instantie stond zijn naam twee keer op het scorebord, maar zijn treffer in de tweede helft werd afgekeurd wegens buitenspel. 'Op het scherm zag ik wel dat het buitenspel was', erkent hij. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokumnorth
Ik twijfel of het wel buitenspel was, volgens mij kwam hij via dolberg en vervolgens via een verdediger pas bij Ziyech terecht.

Ik vond t dan ook gek dat daar niet op ingezoomd werd.
0 0
jewie3
als de verdediger bewust de bal speelt is het geen buitenspel als het niet bewust is is het buitenspel
0 0
Mokumnorth
is dat zo? Waarom was dit afgelopen zaterdag bij die goal van huntelaar niet zo?

Niet verkeerd bedoeld ofzo hoor, maar ik snap het gewoon niet dan.
0 0
jewie3
omdat die verdediger de bal bewust een ram geeft en Huntelaar niet buitenspel staat
2 0
Mokumnorth
hij stond wel buitenspel maar omdat hij van een verdediger afkomstig was, stond hij niet strafbaar aldus de VAR.

Maar ik heb het gevonden, was inderdaad buitenspel:
Bal ontvangen die van richting is veranderd:
Als de bal door een aanvaller tegen een stilstaande speler wordt geschoten, of tegen een tegenstander wordt geschoten en deze tegenstander zag de bal niet aankomen, waarna de bal bij een aanvaller terecht komt, die op het moment van spelen van de bal door zijn medespeler zich in buitenspelpositie bevond, dan moet die aanvaller wegens strafbaar buitenspel worden bestraft. Ook als de bal door een tegenstander onbewust (in een reflex) wordt getrapt, waarna de bal bij een aanvaller terecht komt, die op het moment van spelen van de bal door zijn medespeler zich in buitenspelpositie bevond, moet die aanvaller wegens strafbaar buitenspel worden bestraft.
0 0
steesz34
Erik had dan ook wel verwacht dat onze wedstrijden in deze fase zouden eindigen met vreemde uitslagen zoals o.a. de 4-2 tegen Vitesse.

Diep respect voor de staf. Als je ziet dat we enkel rouleren met 15 spelers, is het waanzin als je onder deze druk nog blijft winnen.
1 0
Labrador
Hij speelde gisteren ijzersterk. Hij was overal.
2 0
NotForSale
Weet niet of een vrij weekend wel zo goed is. Het kan zijn dat ze ineens de weerslag krijgen van het slopende schema door uit het ritme gerukt te worden. Mentaal zal het allicht sowieso wel deugd doen.
0 0
DirkvanDam
de jongens zijn gesloopt. ziyech maakte ook gisteren weer zoveel extra meters!! goed dat ze rust hebben om fris te starten aan de halve finale CL! blijft ongelofelijk dit seizoen, waar gaat het heen?
5 0
kale61
madrid
0 0