Ødegaard over Ajax: 'Spelen geweldig voetbal'

FinnDekker, 24-04-2019 om 08:10, 6130 views, VP |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Martin Ødegaard is onder de indruk van hetgeen Ajax presteert dit seizoen. De Amsterdammers zijn nog actief op drie fronten, waarvan de reeks in de Champions League uiteraard het meest indrukwekkend is. Of Ødegaard volgend seizoen in de Johan Cruijff ArenA speelt, weet de middenvelder nog niet.

'Ik denk dat iedereen onder de indruk is. De hele wereld is dat, vooral door wat ze in de Champions League laten zien. Ze spelen geweldig voetbal. Alle credits naar hen voor wat ze doen', aldus de Noor voor de camera van VoetbalPrimeur. Ajax won dinsdagavond in eigen huis van Vitesse met 4-2.

De verslaggever vraagt hoe Ødegaard denkt over de vermeende interesse van Ajax in zijn persoon. 'Zoals ik al eerder heb gezegd: daar denk ik niet over na. Ik focus op Vitesse en wil hier goed het seizoen afsluiten. In de zomer ga ik terug naar Real Madrid en hoor ik wat zij willen en vinden. Daarna zien we wel verder.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Zou een topaankoop zijn voor Ajax. Ik hoop dat Overmars snel handelt. In Madrid gaan ze komende zomer natuurlijk inzetten op bizarre aankopen. Spelers van het kaliber Hazard. Dan is Odegaard een te groot risico. Maar bij Ajax kan hij zich uitstekend ontwikkelen. Dan is hij over drie jaar wel klaar voor het niveau Madrid. Ook voor 20 miljoen zou ik Odegaard halen.
0 0
Ajacied33
Prachtige voetballer hoor deze Odegaard. En prachtige voetballers zijn altijd welkom bij Ajax
1 0
AltijdGelijk
Odegaard speelde erg goed gisteren, balvast en zijn first touch is van wereldklasse.
Heb echt genoten van hem, speelde Frenkie af en toe zelfs dronken.

Zou het niet begrijpen als Real deze jongen verkoopt want hij is over 2 jaar ook gewoon 75 miljoen waard.

In mijn ogen is Odegaard de nieuwe David Silva, Odegaard zou echt een topaankoop zijn voor ons, maar het lijkt me sterk dat de grote clubs niet voor hem komen!
2 -2
Ozymandias
Kan je uitleggen waarom je Ödegaard de nieuwe David Silva vind? Ik vind dat namelijk niet de meest voor de hand liggende vergelijking. Een speler als Ziyech vind ik qua type veel beter vergelijkbaar met Ödegaard dan David Silva. David Silva is iemand die thuis hoort in de kleine ruimte in het laatste 1/3 van het veld om daar zijn combinaties en acties aan te gaan. Ödegaard is meer iemand die zich laat inzakken om vanuit een wat diepere positie het spel te verdelen (zoals Ziyech doet).
0 -2
Ryadmahrez
Wat ik van odegaard de laatste maanden heb gezien, is dat hij juist in de kleine ruimtes uitblinkt en ontzettend goed is in de korte combinaties. Hij positioneert zich ook vaak heel goed tussen de linies. Dus ik vind de vergelijking met david silva niet eens zo heel slecht.

Hij is zich sws stormschtig aan het ontwikkelen. Bij heereveen vond ik hem echt slap en lukte zijn acties vaker niet dan well. Maar sinds ik hem een paar maanden geleden weer heb gezien, blijkt hij echt enorm gegroeid te zijn. Het is echt een genot om te zien nu. Dacht eerst dat wordt niets met hem, maar nu zie ik echt een absolute topspeler in hem voor de toekomst.
1 0
AltijdGelijk
Jij maakt de fout door hem te vergelijken met de David Silva van nu, vergelijk ze eens op dezelfde leeftijd, dan ga je het zien.
0 0
Schip
Moet zeggen dat hij de stijgende lijn doorzet. Bij H'veen was het een momentenvoetballer, maar de tweede seizoenshelft bij Vitesse staat hij er elke wedstrijd. Neem aan dat Real hem inmiddels wel zal willen verkopen. Daar is hij nog wel wat te licht voor. Ik snap ook niet dat zo'n jongen daar zo aan vasthoudt. Op het moment dat hij naar een club als Ajax gaat en presteert, wordt hij veel en veel interessanter voor grote buitenlandse clubs dan als huurling bij kleine, Europees gezien anonieme clubjes.
0 0
Tinus
Die jongen krijgt volgens mij voor en na elke wedstrijd dezelfde vragen over Ajax. Je moet een hoop geduld hebben met de journalisten. Zou het bij een journalist wel eens opkomen om een andere vraag te stellen?
0 0
AjaxPassion
Als er één speler is die de rol van Frenkie over kan nemen, dan is dat deze Ødegaard wel (en dan bedoel ik niet per se zijn positie, maar meer zijn taak als opbouwer). Volg de ED buiten Ajax meestal niet heel aandachtig, maar gisteren helemaal overtuigd geraakt van deze jongen.
0 -1
Wesl
Hij speelt toch meer op de positie van Ziyech, vervanger Frenkie is Odegaard nog veel te nonchalant. Iets dat je in de voorhoede meer kan permitteren dan in de as van het veld
1 0
AjaxPassion
Ik heb er nog bewust bijgezet: niet zijn positie, maar zijn rol als opbouwer. Vind Ødegaard meer een type Eriksen eerlijk gezegd.

Gisteren was Ødegaard enorm balvast, ik zou hem zo op LAM, RAM of 10 durven zetten.
0 -1
AppieForever
Ik denk als hij volgend seizoen hier 6 ‘voetballers’ om zich heen heeft dat hij nog 2x zo goed gaat presteren
5 -1