Van de Beek over favorietenrol: 'Niet mee eens'

GinoHaverkamp, 24-04-2019 om 08:00, 4881 views, VTBL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek ziet goede kansen voor Ajax tegen Tottenham Hotspur. Aankomende dinsdag nemen de Amsterdammers het in Londen op tegen de Spurs in het kader van de halve finale van de Champions League. 'We zullen een hoog niveau moeten halen om ze te verslaan', laat hij weten aan VTBL.

Alhoewel de wedstrijd tegen Vitesse net voorbij was, ging het in het vraaggesprek tussen VTBL en Van de Beek vooral over Tottenham Hotspur. Ondanks dat hij zijn ploeg goede kansen toedicht, wil hij niet van een favorietenrol spreken. 'Daar ben ik het niet mee eens', zegt hij. 'Tottenham is in de Premier League één van de topteams en die zijn nog steeds favoriet in mijn ogen.'

De gewonnen wedstrijden tegen Real Madrid (1-4) en Juventus (1-2) geven de Ajacieden wel vertrouwen in aanloop naar het treffen met Tottenham Hotspur, zo erkent Van de Beek. 'Dan weet je dat we ze kunnen verslaan. Maar dat zal afhangen van onze eigen vorm. Laten we hopen dat die top is.'

'We zijn sowieso niet bang', vervolgt hij. 'Het enige wat we kunnen doen is hetzelfde niveau halen als dat we in andere wedstrijden gehaald hebben. We weten dat het een topploeg is. We gaan het allemaal nog analyseren, maar dat zal vast goed komen.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik hoopte op Spurs omdat het me heerlijk lijkt hen voorbij te streven, zo'n 5 jaar na het vertrek van Alderweireld, Vertonghen, Eriksen. Ze hebben een belangrijke bijdrage gehad in een heel sterk Tottenham, dat veel voetbalfans blij maakte maar nooit iets won. Is een mooi signaal voor onze spelers dat je ook met Ajax mee kunt groeien ipv snel te verkassen.

Nu kunnen wij ze voor het eerst uitschakelen in hun nieuwe stadion, ook weer leuk voor de statistieken. Net als de eerste afgekeurde Var goal, grootste thuisnederlaag van Real ooit in Europa, daarmee de langste serie CL-overwinningen beeindigd, meeste punten / wedstrijden in CL, meeste goals voor een NL club in alle competities etc.

Oh ja, en ik hoopte ook op Spurs omdat ik City echt veel sterker vindt overall.. ;)
Toch is Tottenham favoriet.
1 0
Schip
Schijt hebben aan status en verwachtingen. Je komt weer een dure ploeg tegen uit een grote competitie met een superbegroting en superstadion, dat je weer stil kunt spelen.

Het is een fantastische uitdaging. Ja, City is een groter team, maar die is gewipt door de Spurs. En ja, ze missen twee belangrijke aanvallers, dus AJax moet het ijzer smeden als het heet is en in Londen proberen toe te slaan. Zeker omdat Spurs uit sterk is in Europa.

Het is allemaal zo makkelijk gezegd. De spelers moeten het gewoon WEER doen. Het was een topcampagne. Het IS een topcampagne. Maak ons nog maar een stukje trotser, als dat al theoretisch mogelijk is.
1 0
ajax4perez
Met alle (waarschijnlijke) afwezigen bij the Spurs ben je wel favoriet! Dat heeft Ajax over zichzelf afgeroepen door Real en Juve te verslaan met fantastisch voetbal. Spurs heeft wel tikkeltje geluk gehad tegen city!

Gewoon arrogant zijn op het veld en spelen zoals tegen Juventus en dan sta je echt in de finale
0 0
31xAjax
Een echte non discussie, alsof je niet hoeft te winnen en de druk lager is als je geen favoriet bent....
0 0