Renard geeft toe: 'Het lag niet aan Ziyech'

FinnDekker, 23-04-2019 om 08:20, 8533 views, Le Vestiaire |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Hervé Renard heeft toegegeven dat de ruzie met Hakim Ziyech vooral zijn schuld was. De Ajax-middenvelder kreeg weinig speeltijd onder de Franse trainer, hetgeen Ziyech deed besluiten niet meer te willen spelen bij Marokko onder Renard. De bondscoach geeft nu zijn fouten toe.

'Het lag niet aan hem. Hij heeft zich nooit slecht gedragen, integendeel. Hij bleef altijd van onbesproken gedrag, ook al was hij natuurlijk niet tevreden.' Ziyech bleek al snel een onmisbare schakel en dus werd een verzoening georganiseerd. 'We gingen naar Amsterdam en na een gesprek van drie minuten was alles opgelost. Hij wilde terugkeren. Hij voelt zich erg verbonden met de nationale ploeg.'

'Ik had hem nodig en heb mijn fouten toegegeven', citeert Voetbal International de trainer, die te gast was bij Le Vestiaire. 'Het was mijn fout, ik was er voor 99 procent verantwoordelijk voor. Maar inmiddels liggen de problemen ver achter ons.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Wat een absolute klasbak die Renard! Wow! En Hakim, tsja, die jongen is altijd zichzelf. Goudeerlijk en superchill, zo zie je maar weer.
1 0
Mocrodammerr
prima reactie van onze bondscoach. reactie is wel uitgebreider dan hier op AS wordt vermeld maar allez. Niks mis mee om een spiegel voor te houden. beiden gaan hartstikke goed met elkaar om.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ik vind het wel klasse dat Renard het publiekelijk nog een keer toegeeft. Ziyech is een trotse jongen, die zal dit ook wel kunnen waarderen.

Sowieso is Ziyech wel een speler naar mijn hart, eerlijk jochie toen de beerput open ging bij Twente, heeft wat maniertjes hier en daar maar heeft bovenal het hart op de goede plek. Is ook nog eens een verstandige jongen, carriere planning is wel echt zijn ding. Geduldig bij Twente, niet te trots om na een korte soap, waar Ajax hem absoluut niet zou kopen, alsnog naar Ajax te komen. Iemand die clubs afzegt en dus niet voor geld wil kiezen maar voornamelijk kijkt naar spelstijl en speeltijd ... Ik vind het wel grote klasse van hem (al zal hij bij Ajax ook wel een redelijk loontje krijgen natuurlijk haha).
2 0
jackwolf
Merkwaardige bekentenis...
1 -1
Schip
Hoezo? De coach wordt kennelijk gewoon geïnterviewd en het zal mede over Ziyech zijn gegaan. Waarom wordt alles bij Ziyech zo argwanend bekeken door sommigen? Als hij schenkt aan een goed doel, doet hij dat voor zijn imago, als de bondscoach aangeeft dat hij fout zat bij een eerdere clash, doet hij dat omdat dat een transfer van Ziyech moet versnellen, als hij risico in zijn spel legt, speelt hij voor zichzelf...

Het is een parel van een Ajax speler, tikkie recalcitrant, just the way we like them.
6 0
T.reckveugel
Spreek voor jezelf
0 -2
Benleiden
Dit heeft hij vast moeten zeggen voor het vergroten van de kansen op een transfer van Ziyech.
1 -7
RusselWestbrook
Strak gevouwen, dat aluhoedje.
1 0
Ajacied33
Jij hebt vast een zielig leventje. Man man man...
5 0
JariHeijden
En beetje paranoïde ingesteld?
5 0
Jelephi
Jezus waar haal je dit nou weer vandaan?
5 0
PuurGeluk
Teveel eer hem zo te noemen;)
1 0