Makkelie: 'Vond het geen bewuste handsbal'

JesseTH, 21-04-2019 om 23:20, 5673 views, RTL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Danny Makkelie, tijdens FC Groningen - Ajax werkzaam als VAR, heeft zijn controversiële beslissingen tijdens die wedstrijd nader toegelicht bij VTBL. De arbiter neigt bij de genoemde elleboogstoot van Klaas-Jan Huntelaar nog altijd naar een rode kaart, terwijl hij de vermeende handsbal van Nicolás Tagliafico nog altijd geen hands vindt.

'Er zijn mensen die vinden dat ik dat fout heb gedaan en er zijn mensen die vinden dat ik dat goed heb gedaan', klinkt de eenvoudige, eerste reactie van de VAR van dienst. 'Ik heb alle camera’s bekeken en vond het geen bewuste handsbal. De bal kwam via de oksel misschien wel deels op tegen de bovenarm.'

'Bij Huntelaar is mijn voorkeur een rode kaart', schakelt Makkelie over op het volgende incident. 'Als VAR moet ik kijken of het duidelijk fout is. Je ziet bij Huntelaar dat het met zijn elleboog is, maar het is meer een duw dan een stoot en het is niet in het gezicht, maar laag op de borst. Rood had ik beter gevonden, maar geel is niet duidelijk fout.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jollie18
Vitesse gaat morgen met een 5-4-1 opstelling spelen. Hopelijk komt Ajax er door heen
0 0
Suarez16_
Ajax doet het vaak beter tegen team die inzakken en de schade willen beperken. Zet je Ajax vol onder druk zoals heracles, feyenoord en az deden maak je de meeste kans tegen ons. Ik vind vitesse dit seizoen verdedigend vrij beperkt terwijl ze aanvallend met linssen en odegaard goede spelers hebben.
0 0
Suarez16_
Dit is gewoon 1 van de laatste strohalmen die de psv fans wanhopig proberen aan te grijpen. Er gebeurde gewoon niks.
1 0
noahdepoah
Haha die programma’s gaan niet meer over voetbal maar over het fluiten. De scheidsrechters zijn tegenwoordig langer aan het woord dan spelers. Straks worden de grensrechters ook nog uitgenodigd. Waar gaat het in godsnaam over allemaal.
0 0
Ajacied33
Je ziet dat Nijhuis nu in elke praatprogramma zit. Nog ff en die man kan niet meer rustig over straat...
0 0
maikelklaassen
nergens hoor je dat er maar 12 minuten zuivere speeltijd per helft was door dat afbraakvoetbal, of dat higler de 1e helft geen kaarten geeft voor schoppen of dreigende aanvallen. als huntelaar zijn shirt uit trekt volgt ie ineens wel het spelregelboekje en fluit hij niet in de geest van de wedstrijd/kampioenschap. natuurlijk is het wel geel, maar toch
1 0
jaribombari
Heerlijk! Half Nederland over de zeik. Top!
1 0
jollie18
Idd heerlijk daarom vind ik de titel altijd een mooie beloning. km op Ajax nog 3 finales voor de schaal
1 0
Ajacied33
Heel NL misgunt ons de titel, maar datzelfde NL beseft van binnen echt wel dat Ajax de titel het meest verdient. Wij spelen het leukste voetbal, scoren het vaakst, hebben NL weer zwaar in de picture gezet, beste talenten etc etc. Zo'n druk programma, 52 potjes al gespeeld en we ogen nog steeds frisser als die hypocrieten uit Brabant.
0 0
DeMeervanweleer
Bij Studio Voetbal was de hele teneur dat Ajax weer mazzel had gehad. Alles ging over de goal, de vermeende penal en de rode kaart. Nergens ging het over het schoppende Groningen. Het is zo overduidelijk dat de hele Nederlandse media om-maar-vooral niet- voor Ajacied te worden uitgemaakt, het anti-Ajax volk naar de bek praat. Behalve dan bij de euforie na de overwinning op Juve, dan doet iedereen positief, dan mag het, heel hypocriet.
Enfin, alle mannen in een ijsbad en dan nog 3 finale`s. Ik verwacht tegen Vitesse niet zo`n schoppartij, die Slutsky houdt wel van voetbal volgens mij.
2 -1
Matzet
Niet alleen bij Studio Voetbal, ook Youri Mulder was even vergeten in welk programma hij zat. Die was ook in een bak azijn gaan zitten.

Wat betreft Higler: Er zijn scheidsrechters die heel Groningen op de bon hadden geslingerd, het doelpunt hadden afgekeurd, Hunter direct rood hadden gegeven, een penalty aan Groningen gegeven.

Al met al heeft Higler gewoon prima gefloten.
0 -1
31xAjax
De calimero's zijn er al vroeg bij vandaag....
2 0
Patajax
gisteren bij Excelsior willem 2 zelfde gevalletje. ook geen penal. daar hoor je niemand meer over. bij Ajax wordt alles onder een vergrootglas gelegd.
1 0
3*stars*3
Zo is het.
En tuurlijk is Ajax de grootste club en krijgt het daarom meeste aandacht maar de haat en afgunst zit diep hoor.
Als liefhebber kan en mag je PSV geen titel gunnen maarja dat is de enige club in NL, die Ajax van de titel kan houden.
Hoe ze de potjes spelen en winnen maakt veel mensen geen reet uit.
Als Ajax die titel maar niet pakt.

Nou, gaat een zware zomer worden voor al die hatertjes als Ajax met die schaal/dubbel staat.
CL winst is een droom voor ons en ergste nachtmerrie voor diezelfde mensen.

Trouwens, alleen Derksen spreekt zich echt uit mbt die matennaaier Lozano.
Verder valt het mee want de kenners lijken het allemaal best te vinden.
Overtreding van Rosario gister in de 1e helft was ook een duidelijke pingel.
1 0
chino
Helder verhaal. De pers reageert standaard erg gekleurd.
De aanslagen op voornamelijk Frenkie de Jong hadden meer invloed op de wedstrijd. Daar waar Higler net als Naaihuis zijn eigen regels creëert. Maar daar, hoor je de zogehete neutrale pers niet over. Noemen ze mannelijk.
3 0
Juichtoon
Tegen Ajax vinden ze prima. Daarom moeten wij altijd ons eigen nadeel benoemen.
0 0
MPAjax
selectief geneuzel idd
1 -1
insectenverdelg
Dat is t ergste. Alleen de 3 momenten van Ajax worden eruit gehaald in de pers. Nergens de schoppartij die groningen er van maakte. belachelijk.
1 0
afcas
echt he, ik heb 1 keer een stukje gezien van een speler die frenkie niet bij kon houden en hem dus maar bewust gewoon een trap tegen zijn been gaf zodat hij niet door kon lopen. op het fucking middenveld... in principe is dat gewoon een vorm van natrappen. maar dat was niet eens de enige keer dat die overtreding gemaakt werd...
2 -2
Van Reenen
De VAR was zeker effe pissen of lag te pitten, want die heb ik bij geen enkele (smerige) overtreding van dat belachelijke toneelspelende team uit Groningen gehoord!
1 -1
Juichtoon
Trappen van achteren is rood.
1 0