Veltman tekent voor 'lelijke overwinningen'

GinoHaverkamp, 20-04-2019 om 23:20, 6803 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jöel Veltman heeft genoten van de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax. De wedstrijd was moeizaam voor de Amsterdammers, maar de rechtsback genoot van de strijd die gepaard ging met de overwinning. 'Ze wilden graag het vuurtje opstoken. Ik ga daar graag in mee', zegt hij tegen AT5.

Ondanks het billenknijpen en de bijbehorende nipte 0-1 zege, heeft Veltman geen probleem met dit soort wedstrijden in dit stadium van het seizoen. 'Als we de komende drie wedstrijden zo winnen, dan teken ik daarvoor. Het zijn drie punten', zegt hij na afloop van de wedstrijd. 'Natuurlijk weet je dat Groningen-uit altijd lastig is. En je wil ook goed spelen. Maar zeker in deze fase, met nog drie wedstrijden te gaan, is het kampioenschap heilig.'

Het stond lang 0-0, maar Klaas-Jan Huntelaar zorgde na een minuut of 78 spelen voor de bevrijdende 0-1. Enkele minuten later werd de ervaren spits echter van het veld gestuurd vanwege een elleboogstoot. Daarna was FC Groningen aan zet. Veltman: 'Het was echt spannend, zeker het laatste kwartier na de rode kaart. Dan weet je dat je teruggedrongen wordt en dat je de duels achterin moet winnen. We kwamen onder druk, maar niet in de problemen.'

Dat de Noorderlingen een lastige tegenstander waren, konden de Ajacieden van tevoren ook bedenken. De recordkampioen heeft doorgaans veel moeite met uitwedstrijden in Groningen en zijn daar de afgelopen jaren dan ook vaak tegen puntverlies aangelopen. 'Tegen FC Groningen, en dat weet je van de vorige keren, is het altijd lastig', meldt Veltman. 'We hebben hier wel eens 1-1 gespeeld en 2-0 gewonnen, maar er is altijd strijd. Volgens mij zag je dat ook wel in de statistieken, dat het een strijdwedstrijd was. Dan is het zaak om snel 2-0 voor te staan, maar dat lukte dus niet.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Het wordt nog loodzwaar en er zal zeker nog zo'n thriller tussen zitten. De moelijkste was Groningen? Dat hoeft niet. De overige 3 gaan ook met plannen komen, Ajax is ontegenzeggelijk moe, en speelt potten in de CL met een gigantisch hoge intensiteit.
Is het tempo even te laag dan vliegen tegenstanders er nu in.

Maar PSV heeft ondertussen ook nog lang niet alles gewonnen. Het is gewoon een historische thriller van een ontknoping..
1 0
Dennis1964
Ik hoop dat Ado hetzelfde gaat doen en dat de arbitrage geen rood geeft als Lozano weer eens op de grond ligt.
0 0
Bramzel
Dat is dus het probleem bij PSV weten ze niet hoe snel ze dan rood moeten trekken. Dan wordt het ineens een makkelijke pot. Is dit seizoen al vaker gebleken (zie PSV-Vitesse bijvoorbeeld)
0 0
xstaniox
Als we vooraf weten dat ze gewonnen worden teken ik er ook voor. Maar zonder die voorkennis kan m'n hart dat 7 wedstrijden, inclusief beker en CL, echt niet aan hoor.
0 0
Schwalbino
Komt goed. Eén Ajax vlag voor je kist is besteld.
0 0
xstaniox
Alvast bedankt. Is de Champions League trofee misschien ook nog een optie?
0 0
Schwalbino
Replica van speculaas.
0 0