Pierie: 'Vertrek niet om in Jong Ajax te spelen'

NielsOpdam, 20-04-2019 om 09:25, 5442 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kik Pierie, die vanaf volgend seizoen voor Ajax gaat uitkomen, komt niet naar Amsterdam om in Jong Ajax te spelen. Dat vertelt de verdediger in gesprek met de NOS.

'Natuurlijk wil je spelen', opent Pierie. 'Ik zou ook niet die kant op gaan als je geen kans hebt op speelminuten. Ik ga voor mijn kans en hoe dat zal lopen, dat zullen we wel zien. Ik zou niet die stap maken als ik het hele seizoen in Jong Ajax zou spelen.'

De achttienjarige verdediger beleefde een week met gemengde gevoelens. Waar hij woensdag tekende bij Ajax, ging hij vrijdagavond met sc Heerenveen onderuit bij Heracles. 'Aan de ene kant ben je blij dat het allemaal rond is, aan de andere kant had je na deze wedstrijd met drie punten naar huis moeten gaan.' 

Denk jij dat Donny van de Beek scoort en Ajax wint van FC Groningen? Zet dan in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ArthurG
Lijkt me prima ambitie, hij zal het maar moeten laten zien dat 'ie een plekje op de bank of in de basis aan kan. Maar natuurlijk komt hij niet naar Amsterdam om bij jong te ballen, dat lijkt me sowieso de verkeerde instelling.
1 0
altijdwelwat
Als ik hem zo hoor praten maak ik mij een beetje zorgen om Kik , van het kleine veilige dorpje naar de grote gemene stad.
0 -1
godlike
Gewoon lekker een half jaartje laten meetrainen zodat hij het Ajax spelletje leert, dan verhuren voor een half a 1,5 jaar. Dan gaan kijken of hij kan aanhaken. 18 jaar dus nog veel te leren. Niet te snel oordelen.
0 0
Lagasj
Dan zou ik maar als een speer leren verdedigen, jochie.
Misschien jezelf aan Blind vastplakken en overal waar hij gaat ook gaan.
Bluf heb je al, das wel weer goed.
2 -1
Yeshyeshyall
Haha de bluf heeft hij zeker al. Denk ook wel dat verdedigen in het huidige Heerenveen je nivo ook niet echt goed doet. Zal met betere spelers ook zelf beter spelen.
1 0
Puurvoetbal
Idd gisteren was hij z’n directe tegenstander helemaal kwijt; resultaat :2-1 Heracles. Zeer slecht verdedigd.
1 0
mallerd
Waarom niet gelijk weer verhuren? Dit wordt een gevalletje Schuurs.
2 -1
Ozymandias
Een gevalletje Schuurs zou geweldig zijn. Schuurs heeft zich namelijk goed ontwikkeld bij Ajax. Waarom denk je dat een talent meer zou leren van het spelen van (maximaal) 34 wedstrijden in de Eredivisie voor een club als Heerenveen dan van het dagelijks trainen met het eerste van Ajax?

Ik zou Schuurs en Pierie wisselspelers gebruiken die met regelmaat met Jong Ajax in de Eerste Divisie meespelen om wedstrijdfit te blijven. Beide spelers moeten het komende seizoen fysiek een stap in hun ontwikkeling zetten en dan is het helemaal niet erg als ze iets minder wedstrijden spelen en in plaats daarvan meer tijd aan hun fysieke ontwikkeling werken. Zeker aangezien ze dagelijks op een hoog niveau zullen trainen met de selectie van het eerste.
2 -2
gi0vanni
We gaan er vanuit dat de Ligt weg gaat dus dan heb je met Magallan en Blind dus al twee basisspelers maar naast twee talenten als back up is een topper erbij voor een die weg gaat wel prettig. Alvarez zou een redelijke verdediger zijn? Geruchten gaan dat Ajax en PSV aan het bieden zijn.
0 0
Ozymandias
Ik vind persoonlijk dat Ajax op de bank ruimte moet houden voor talenten. Het kan gebeuren dat een miskoop op de bank terecht komt (zoals Labyad en Kristensen) maar daar moet Ajax dan na het seizoen afscheid van nemen (natuurlijk tenzij ze denken dat die speler alsnog zal slagen). Als Ajax denkt dat Magallán goed genoeg is voor een vaste basisplaats moeten ze niet nog een centrale verdediger kopen. Anders zal de ontwikkeling van Schuurs in de weg worden gelopen.
0 0
Radikaal
Dan hoop ik wel dat die Magellan binnenkort eens een beest van een wedstrijd speelt, nu word ik van hem zenuwachtiger dan van Eckelenkamp.
0 -1
Jelephi
Onzin dat jij dit nu al kan voorspellen.
0 0
mallerd
Hij heeft het niveau simpelweg nog niet voor Ajax 1, dat zie jij toch ook wel? Een jonge speler zoals hij moet elke week minuten maken en dat gaat bij Ajax niet gebeuren. Daarom ben ik ook een voorstander van gelijk weer verhuren, dat is beter dan hem laten spelen bij jong Ajax in de KKD waar de weerstand toch lager is.
1 -1
MankeNelis
Wel de juiste instelling. Kans bieden aan dit soort talenten, hij moet het toch zelf afdwingen.
0 -1
Schip
Hij heeft gewoon nog niet het niveau Wober en zijn fysiek zal hij uiteraard nooit krijgen.

Hij moet wel hele grote stappen maken mentaal en qua speelwijze wil hij in het eerste terecht kunnen komen.
1 0
cantharel
Begrijp de hele aankoop niet evenals Scherpen maar ja dat hoef ik ook niet te begrijpen want daar is Overmars voor. Ik heb wel vertrouwen in Maggalan want die is toch ook niet voor weinig gehaald en wil waarschijnlijk ook aan spelen toekomen.Dus Pierie voorlopig maar verhuren want is te licht voor CL.
1 -1
Stamhoofd
Prima vervanging voor Wöber
1 -4
Ajacied33
Gelijk weer verhuren en volgend jaar verkopen met wat winst
5 -3
Puurvoetbal
Idd, heeft niet genoeg in huis.
0 0
ajax4ever01
jij snapt het
0 -1
Onpartijdig
Met zoveel ED wedstrijden achter zijn naam, moet je dat die jongen ook niet aandoen. Gewoon verhuren binnen de ED of in België, en dan kijken of hij volgend seizoen of over 2 seizoenen het Ajax niveau aankan. Ik twijfel of je zo'n jonge jongen puur als back-up moet gebruiken. Vooral ook omdat centrale verdedigers niet vaak worden gewisseld en hij dus minder vaak van de bank af zal komen
1 0
Joseph
Half jaar trainen en spelen bij jong Ajax, daarna een half jaar verhuren, dat kun je het jaar daarna herhalen.
Als hij zich dan laat zien, kan hij mijten gaan maken bij het eerste.
Hij komt op dit moment niet in aammerking voor minuten in het eerste.
2 -1
Gecko
Wel een beetje grote mond
Hmm twijfel nu ook
1 -7
Ajacied33
Met een grote mond is niks mis mee. Dat hoort ook natuurlijk bij Ajax/Amsterdam. Ik geloof alleen niet in deze gozer, totaal niet zelfs. Laat me graag verrassen
2 0
31xAjax
Ik geloof niet dat jij het topvoetbal begrijpt. Hij laat zijn ambitie spreken en daar is niets mis mee. Amsterdamse bluf heeft Ajax groot gemaakt maar nu Kik Pirie zelfvertrouwen heeft heet het opeens een grote mond. Wat verwacht je dan dat hij zegt met al ruim 50 wedstrijden eredivisie op zijn leeftijd....
0 -1
Scarrd
Eerst willen we geen brave schooljongetjes meer, nu een te grote waffel. Juist prima dat hij doelen stelt, aan hem om zich te bewijzen
5 0
Mikee
Of een drive om te slagen. Wat moet hij dan zeggen.
Ik ga die kant op om geld en bankzitten?
6 -1
Gecko
Hij kan het ook andes verwoorden
0 -5
GrandMasterFlex
Nou hij verwoord het prima naar mening. Jong, talentvol en eredivisie ervaring. Draait straks mee in de voorbereiding en zal dan ook stappen gaan zetten. Verder denk ik dat Magallan ons gaat verrassen naast Blind en dat er dan nog een jeugdspeler bijkomt. Of ze moeten Daley op het middenveld willen zetten, maar dat denk ik niet. Is dat wel het geval moet je nog een Alvarez o.i.d. halen.
1 -1
Ferd
Hij zegt niets verkeerd
1 0
PetervanAmsterdam
@Gecko snapt het niet zo, is mijn indruk. Pierie verwoordt het keurig en strijdvol.
3 -2
Gecko
Je hebt gelijk
1 0
Hobbemastraat
Lekker verhuren die gozer en kijken of hij het niveau aankan. Hij is nog lang niet klaar voor Ajax 1.
5 0
NelsonAFCA
Precies.

Edson Álvarez moet de echte vervanger worden van Matthijs de Ligt.
3 -1
3*stars*3
Pierie is ook niet de vervanger van De Ligt.
Waarschijnlijk van Blind want die gaat naar middenveld.
Voor achterin heb je dan Pierie, Magallan, Schuurs en dan moet er nog wat bijkomen.
Idd Alvarez zou dan een hele goede optie zijn.
1 0
GrandMasterFlex
Dat zou wel goed kunnen, maar een Matusiwa zie ik volgend jaar ook prima uit de voeten kunnen op ons middenveld met Donny, Marin, Sinkgraven, Labyad en Schone. We hebben echt veel middenvelders op dit moment en dan ook nog talenten zoals Gravenberch en Eiting
0 0