Ajax-fans niet blij met verplaatsing competitiespeelronde

JesseTH, 19-04-2019 om 16:10, 3899 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Fabian Nagtzaam, directeur van de Supportersvereniging Ajax, zijn ook de Ajax-fans niet blij met de verplaatsing van competitiespeelronde 33. De verandering van de competitie brengt ook veranderingen met zich mee voor de supporters en daar wordt van gebaald.

'Hier worden we niet heel vrolijk van', spreekt Nagtzaam tegenover het Algemeen Dagblad. 'De competitie duurt nog vier speelronden, wie weet wat er nog gebeurt. Maar zoals het er nu voorstaat, hadden wij kampioen kunnen worden in eigen huis, tegen FC Utrecht. In de nieuwe situatie is dat een uitwedstrijd geworden, tegen De Graafschap, op woensdagavond, met een uitvak voor 500 man. Niet ideaal natuurlijk voor Ajacieden.'

'De competitie zo op zijn kop gooien, hele speelrondes veranderen, dat gebeurt in geen enkel ander land. Tenminste, ik heb het in 30 jaar in de voetballerij nooit gehoord', gaat de directeur verder. 'Wat ons betreft is dit idee ook niet het Ei van Columbus. Onze fans moeten nu eerst een halve dag vrij nemen om op woensdag naar Doetinchem af te reizen.'

Denk jij dat Donny van de Beek scoort en Ajax wint van FC Groningen? Zet dan in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Juiste beslissing van de KNVB. Daarbij worden we nog steeds thuis kampioen tegen Utrecht.
0 0
31xAjax
Wat ligt die vent nu te zeiken?
1 0
Van Reenen
Nou, jammer dan. Waarvan akte. Op naar het volgende belangrijker onderwerp.
1 0
Kibbahimovic
Man wat zijn die gasten toch raar soms.. ipv dat je blij bent dat de knvb de schema zo aanpast dat Ajax zich beter op CL kan richten zijn er figuren uit onze aanhang die moeten klagen.. wees eens dankbaar man en ga niet zo zitten janken, de gehele Fcking ED werkt zelfs mee..
2 -1
Siemmie
Het is niet vrijwillig van de KNVB hè. Van de UEFA mocht Ajax absoluut niet op die zondag een wedstrijd spelen, dus de KNVB moest verplicht het schema aanpassen en de hele Eredivisie heeft dus geen keus. Dus nee, ik ben niet dankbaar dat de KNVB en de Eredivisie 'meedenken met Ajax', want ze hadden geen andere keus.
0 0
Schip
Het is ook gesodemieter, maar ik heb het idee dat als er teveel rekening met Ajax zou zijn gehouden, iedereen over Ajax zou vallen. Dus verschuift de KNVB wel, maar zodanig dat Ajax er qua titelstrijd overduidelijk het meest last van heeft.

PSV hoopt stiekem op een herhaling bij de Graafschap.

Het zij zo.
0 -3
Hobbemastraat
Ik mag hopen dat het sarcasme is?
1 0
booya4afca
Nee waarom? Als directeur vertegenwoordig je de supporters, die wellicht in de problemen komen en niet naar de wedstrijd kunnen gaan.

Dit staat dan ook los van het stukje van de F-Side....
0 -1
Vince355
Hadden alleen Ajax moeten verplaatsen, niet die hele speelronde. Maarja provincieclubs zijn de grootste calimero's.
0 0
Van Reenen
100 % mee eens. Als er een stemming is over het verwijderen van nylonkousvelden en er is/Was een club tegen, is het niet doorgegaan. Maar het was dan ook de club die het kutgrasveld cadeau kreeg van Ten Cate. Conclusie: hoop dat de clubs met kutgrasvelden z.s.m. degraderen. Dit zou de KNVB moeten aanmoedigen.
0 0
MrPink
Zie je ook wij hebben er problemen mee. Al die andere club moeten dus ook niet zo janken.
3 0
jaripettersson
Vanmorgen las ik hier nog een soortgelijk stukje wat een poging tot iets grappigs was. Heeft Nagtzaam het sarcasme gemist en zet ie zichzelf nu een beetje voor lul?
1 0
booya4afca
Zijn reactie als directeur van de supportsvereniging is toch totaal niet te vergelijken met het stukje van de F-Side... Dat ziet zelfs een blinde nog. Misschien een keer niet op alles zout proberen te leggen...
0 0
jaripettersson
Fabian, ben jij het?
1 0
SkilledAtSoccer
Man zeik toch niet zo, feestje wordt er niet minder op als we kampioen worden hoor!
1 -1
Ajax27
Niet? jij denkt dat er op een woensdagavond wel even 100.000 man naar Amsterdam afreizen rondom de Arena en in de stad? het wordt een saai feest. Er zal wel een tamme huldiging een aantal dagen later komen. 1000 x minder aan dan thuis in de Arena Ajax kampioen zien te worden, om vervolgens euforisch jezelf helemaal naar de klote te zuipen in de stad.
0 -2
ZeeuwsAjax34
Als dat betekent dat wij de finale van de fucking Champions League halen, dan heb ik dat er gerust voor over.
6 0
gebruikersnaam
Ik vind dit echt schaamteloos. De knvb beweegt hemel en aarde om ons te kunnen helpen. Wees blij dat ze het doen. En ja, het is niet ideaal maar raad eens, veel van die andere clubs en hun supporters is het ook niet ideaal maar dir hebben er geen voordeel van waar wij dat wel hebben voor ons CL programma. Ik vind het niet meer dan terecht dat de knvb ons helpt en ze hadden het competitie-programma misschien beter moeten opstellen bij de start van het seizoen maar ze proberen nu alles om het zo goed mogelijk te regelen. Er is nou eenmaal geen goede oplossing, wel de minst slechte. Dus deal with it.
1 0
booya4afca
De KNVB beweegt hemel en aarde omdat zij hebben kloten met het plannen van de wedstrijden... Ik begrijp best dat het behalen van de halve finale CL boven verwachting is, maar dat betekent niet dat je, bij het maken van het speelschema hier geen rekening mee moet houden.

Dat de supporters, van welke club dan ook, hier de dupe van worden (ja ook Ajax supporters die door wind en weer uitwedstrijden bezoeken) is natuurlijk niet de bedoeling.
1 -1
gebruikersnaam
Klopt maar dat is nu eenmaal de situatie nu en die probeert men zo goed mogelijk op te lossen. De foute keuze uit het verleden kun je niet meer veranderen en is een goeie les voor komende seizoenen. Voor nu kunnen ze dus alleen maar kijken hoe ze het zo goed mogelijk kunnen oplossen voor alle partijen (want iedereen heeft hier last van) en binnen de mogelijkheden die alle partijen (gemeentes, politie) etc bieden
1 0
GerardAjax26
Ik ben er juist blij mee. Dit vergroot de kansen om nog een ronde verder te komen.. dat lijkt me belangrijker dan waar je kampioen kan worden. Je weet ook helemaal nog niet of en wanneer je kampioen wordt. Wees blij dat de KNVB meedenkt met Ajax waarmee ze een heleboel een gezeur van andere clubs krijgen ipv te lopen klagen dat je een halve dag vrij moet nemen. Je moet helemaal niks..
0 0
Labrador
Uit kampioen worden is voor de gemiddelde uitfan het mooiste wat er is. 1x mee mogen maken. Toen stonden ze met Ajax vlaggen op de viaducten en langs de snelwegen. Heerlijk
0 0
DanverAFCA
grappig dat de mensen die toch nooit wedstrijden bezoeken en feesten wanneer Ajax kampioen wordt reageren
1 0
Gecko
Waar is dat artikel van de f side gebleven?
0 0
..::Rootje::..
Is dit ook sarcasme?
0 0
Bensco
wat een zeikerds man, je kan nu CL kampioen worden in Madrid. Er zijn wel ergere dingen op de wereld.
0 0
Babayaka
Kut man wellicht kampioen uit in madrid,
Als kampiien worden bij de graafschap erg is , dan is kampioen worden in madrid het eind der tijden.

:)
0 0
timot1
Ik baal er ook enorm van, hoopte dat de wedstrijd tegen Utrecht de kampioenswedstrijd zou worden. Nu lijkt dat De Graafschap-uit te worden en daar ben ik niet bij.. Maar het doel ervan is goed, dus we hebben het maar te accepteren. Je kan niet alles hebben
0 -1
tyzinho
Eisen dat De Graafschap een stadion bouwt voor 50 000 mensen, anders gaan we stad bezetten!
1 0
mickey2602
Wedstrijd in de Gelredome laten spelen als Vitesse die dag geen thuiswedstrijd heeft;-)
0 0
Dolberg25
Zeik niet zo man. Wees blij dat we geholpen worden. Ajacieden zijn er in diezelfde maand ook in Madrid en Rotterdam voor de finales.
2 0