Ten Hag: 'Liefst laatste wedstrijd thuis gespeeld'

GinoHaverkamp, 19-04-2019 om 15:30, 2949 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag kan wel leven met het verzetten van speelronde 33 van de Eredivisie. Wel geeft hij toe het liefst thuis gespeeld te hebben in de laatste speelronde. 'Je moet het nemen zoals het is', zegt de oefenmeester op de persconferentie voorafgaand aan Ajax - FC Groningen.

Speelronde 33, waarin Ajax op bezoek gaat bij De Graafschap, zou in eerste instantie gespeeld worden op 28 april, maar door het drukke schema van de Amsterdammers is deze verzet naar 15 mei. Daarmee wordt het prompt de laatste speelronde van de competitie. Over de beslissing van de KNVB heerst veel kritiek.

'Natuurlijk kun je allerlei bespiegelingen erop loslaten of het wel of niet gunstig is', laat hij weten. 'Het liefst had ik ook de laatste wedstrijd thuisgespeeld.' In eerste instantie zou Ajax de competitie afsluiten met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, maar dat wordt nu dus een bezoek aan De Graafschap.'

Ten Hag vindt het dan ook niet meer dan logisch dat de wedstrijden zijn verzet. 'Dat is de consequentie als er een club ver komt. Er moet geschoven worden, anders ontstaan er problemen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Waarom kan de 33e speelronde niet ipv de 34e gespeeld worden, en de 34e op 15 mei?
0 0
NatureTwo
9 wedstrijden verzetten is al lastig zat.. 18 wedstrijden verzetten is bijna ondoenlijk..
0 0
mickey2602
Weet iemand hoe lang het geleden is dat een Nederlandse club de treble heeft gehaald? Of specifieker,wanneer Ajax dat heeft gehaald?
Die laatste,ik dacht in 1995 maar las gister iets van een supporter over de jaren 70.
0 0
NatureTwo
Ajax 1972, Lampies 1988
0 0
PaulC
Met een team vol doorgewinterde ex-Ajacieden....
0 0
mickey2602
Dank je wel.
0 0
Freddy Al
Uiteindelijk was dit een noodzakelijke beslissing die ook nadelige kanten heeft maar die er voor zorgt dat Ajax nog een enigszins speelbaar programma heeft, hoewel de bekerfinale niet lekker valt.
Realiteit nu is dat Ajax zelfs de treble nog zou kunnen winnen,als Ajax dit stap voor stap probeert te doen en zich niet laat meetrekken in euforie of negatieve stemmingmakerij is het mogelijk.
Dit kan het beste Ajax seizoen ooit worden ;nog 8 keer winnen,het kan!!
1 0
Labrador
Bekijk het positief Erik. Stel dat we de lastige horde van morgen overwinnen en wij winnen ook thuis van Vitesse, dan krijg je Willem 2 - PSV en 1,5 week later AZ PSV. Dan spelen wij tegen Utrecht.
0 0