Swart: 'Superboeren nu maar pakkie geven'

BVeenstra, 19-04-2019 om 07:45, 3140 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

'Ik hoop heerlijk dat ze eruit gaan', zei Sjaak Swart zo'n drie jaar geleden vlak nadat Ajax op bezoek bij De Graafschap met een 1-1 gelijkspel de kampioenswedstrijd verprutste. Door de verschuiving van speelronde 33 speelt Ajax ook dit seizoen de laatste wedstrijd van het seizoen bij De Graafschap. 'We moeten die Superboeren nu maar een pakkie geven', zegt Swart in De Telegraaf.

In de ochtendkrant komt Mister Ajax nog eens terug op zijn uitspraken van drie jaar geleden. 'Je kent me, hè? Soms ben ik een beetje emotioneel, want ik vind De Graafschap echt een leuke club. Ik kwam daar altijd graag om naar Olaf Lindenbergh en Dennis Gerritsen te kijken, die we toen begeleidden. En wat bijna niemand weet: bij De Vijverberg woonde een heel lieve dame. Het is bij De Graafschap vaak lastig parkeren, maar ik mocht mijn auto altijd bij haar op de oprit zetten.'

In de tussentijd is Swart voor een lezing alweer eens in Doetinchem geweest. 'En ik heb er een geweldige avond gehad. En als ik 15 mei kan, gá ik ook', zegt de voormalig rechtsbuiten, die wel een agendaprobleem heeft. 'Samen met Dick Schoenaker, Theo van Duivenbode, Simon Tahamata en Edo Ophof organiseer ik de Golfdag van Lucky Ajax. Wat denk je? Verplaatst naar 15 mei…'

Deze week op Ajax Showtime: de Onze Trots met Diederik Ebbinge, bekend als directeur Anton uit De Luizenmoeder. Lees zijn verhaal, met mooie anekdotes over Klaas Nuninga, Frenkie de Jong, Louis van Gaal en Juf Ank hier!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gi0vanni
Pakkie geven? Hij bedoelt natuurlijk een flink pak slaag geven.
0 0
Koningtoto
Nee, hij gaat ze een pakkie kabouterpost geven, zodat we bij eventueel verlies altijd kunnen terugvallen op de dopingcontrole.
0 0
gi0vanni
Haha daar was ik nooit opgekomen. Mooi man.
0 0
Jaze
Sjaak kan beter even stil zijn in deze fase. Hij zit te brallen dat we met 7 keer winnen een treble pakken. Maar ik vraag me af of hij beseft dat dit alleen maar olie op het vuur gooien is. Werkt als een rode lap op een stier bij (nationale) tegenstanders. Dat is al vaker gebleken. In deze fase past ons nu bescheidenheid. We hebben nog helemaal niks.
0 -1
Dragon36
Is toch mooi man dat enthousiasme. Van mij mag ie vaker videos maken.
1 0
Liam
Sjakie kan toch niets verkeerds zeggen joh. Die man is een levende legende.
1 0
Ajacied33
Niks mis met de Graafschap, het was puur onze foute instelling die ons de titel gekost heeft. Ik wil niet meer terugdenken aan die dag man, wat een vernedering. Maar nu is alles anders. Het zou wat zijn om daar kampioen te worden nu
6 -1
KlasseLasse
ja van het idee lopen de rillingen weer over mn lijf! kon niet foutgaan mooi weer was gezellig maar in de 70e min werd alles anders! de o zo mooie dag met met maten werd een ware hell! een dag die we misschien nu eindelijk kunmem vergeten en kunnen afsluiten
1 0
gi0vanni
Een jaar of 5 beton voetbal krijg ik nooit meer uit 't geheugen. Dit jaar is al 10000 x beter, met of zonder prijs. Op naar de halve finale CL.
0 0
Ajacied33
Ja man. En zelfs met die gelijkmaker was er nog niks aan de hand. Je had nog 20-25 minuten om het goed te maken. Het Ajax van nu zou er gewoon nog 3 of 4 inprikken. Man, ik voelde me na die dag écht vernederd, machteloos.
1 0
Liam
Als je Milik dan wisselt en de voorstopper van het 2e in de spits zet maak je het jezelf wel lastig he
0 0
Ajacied33
Lees je mee Frank.....
0 0
NatureTwo
We zijn al kampioen voor de Graafschap ;)
1 0
Ajacied33
Ik hoop het
0 0
Schip
Van mij mag het om degradatie gaan als een soort poetic justice.
2 0
ghouleseddik
De spelers van De Graafschap deden maar hun sportieve plicht, de supporters waren echter verschrikkelijk sneu. Maar dat was in acht andere stadions op dat moment niet anders.
3 0
Boer Gijs
Spelers van de Graafschap waren daarna te vermoeid om in de nacompetitie tegen eerste divisie clubjes nog overeind te blijven. Het is maar wat je sportieve plicht noemt, gewone domme boeren waren het toen.
1 0
rsvh88
Alles voor die iPhone
0 0
gi0vanni
Dus financiële plicht.
0 0
Ajacied33
Ajax werkt gewoon als een rode lap..
1 0