'Beslissing KNVB gooit hele play-offs om'

GinoHaverkamp, 19-04-2019 om 07:45, 5300 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Het verzetten van Eredivisie-speelronde 33 van 28 april naar 15 mei kan een logistieke hel worden. Dat blijkt uit berichtgeving van De Telegraaf. Zo zou de hele opzet van de play-offs omgegooid kunnen worden.

Op 15 mei zouden in eerste instantie al de eerste play-offs wedstrijden in de Eredivisie gespeeld worden, maar op die dag wordt nu de laatste competitiespeelronde afgewerkt. Daardoor worden de play-offs uitgesteld en iets later gespeeld. Dat levert echte logistieke problemen op voor sommige clubs. 

Om dat te voorkomen ligt er zelfs een idee om de hele opzet van de play-offs eenmalig te veranderen. Normaal gesproken spelen clubs tweemaal tegen elkaar, uit en thuis, en de uitslag over twee wedstrijden bepaalt dan wie wint. Aangezien het, zoals het er nu naar uitziet, allemaal heel krap wordt, denkt de KNVB erover na om het idee van een uit - en thuiswedstrijd overboord te gooien. Clubs spelen dan per ronde één keer tegen elkaar op neutraal terrein en die ene wedstrijd bepaalt dan wie doorgaat.

Wat zijn de logistieke problemen?

De Telegraaf stelt dat clubs zelfs schadeclaims kunnen indienen bij de KNVB, omdat de bond verantwoordelijk is voor het speelschema. 'Een voorbeeld: nagenoeg alle clubs boeken voor uitwedstrijden hotelkamers waar hun spelers voor de wedstrijd rusten. In de meivakantie hadden de meeste hotels deze kamers goed kunnen verkopen. De kans op restitutie is klein en clubs zitten met de rekening. Een ander voorbeeld: veel spelers en werknemers van Eredivisie-clubs hebben vakanties geboekt, die direct na de competitie of play-offs zouden ingaan. Die moeten worden overgeboekt.'

Voor Feyenoord zou een eventuele deelname aan de play-offs misschien nog wel voor grotere problemen kunnen zorgen. Momenteel lijken de Rotterdammers de derde plek binnen te hengelen, maar mocht nummer vier AZ ze inhalen, dan speelt de aartsrivaal van Ajax dus nog even door om Europees voetbal af te dwingen. Dat kunnen ze dan niet in het eigen stadion doen, aangezien Marco Borsato De Kuip vanaf een bepaalde datum heeft afgehuurd voor zijn concerten op 2 en 5 juni.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MrPink
Schaf die playboff lekker af. Ohja fuck borsato.
0 0
Dexy
Ik zie het er nog van komen dat ze alleen de Graafschap-Ajax verplaatsen naar 15 mei en de rest gewoon op 28 april laten staan.
1 0
Ruff Rhythim
Altijd al een goed plan geweest die play offs he?
1 0
vdhaas
Play offs zijn een gedrocht. Weg ermee
1 0
rsvh88
Het lijkt wel alsof er een klein beetje sneeuw is gevallen. Hele land van de rel.
4 0
Einstijn
Als we nou gewoon geen play-offs doen voor europees voetbal heb je dit hele gezeur niet...
4 0
Bky
Nederland is echt te klein geworden.
4 0
Ajacied33
Wauw, alles en iedereen in paniek. Ik geloof ook niet dat de 33e speelronde door gaat op 15 mei. Er komen na vandaag echt nog wel wat klachten van gemeentes en de plaatstelijke politie. Wordt vervolgd..
2 0
Tscheu
En gewoon een B-elftal naar de bekerfinale sturen. Gaat Willem II sowieso Europa in.
1 0
mickey2602
Wij doen ons best om Europees punten te verzamelen,voor het eerst ook nog eens gesteund door de KNVB en dan wil jij dat we de beker opgeven en WillemII Europa in laten gaan?
0 0
Redrum
Ze kunnen het nooit slechter doen dan Feyenoord.
0 0
ddkoning
willem2 moet je toch niet in europa willen
0 0
Labrador
Ben je besodemietertd.
0 0
Ajacied33
Nee man, finales moet je serieus nemen en ook winnen dus. Al zijn we halve finalist nu in de CL, de beker moet gewonnen worden. Weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben als supporter hongerig. Ik wil prijzen gekoppeld zien aan dit prachtige seizoen die nog veeeel mooier kan gaan worden
1 0
Labrador
En dit land wil een groot toernooi organiseren. Wat een zooitje
4 0