'Als je de finale haalt, kun hem ook winnen'

FinnDekker, 18-04-2019 om 20:10, 4521 views, Buitenlandse media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Verschillende trainers van de Europese (sub)top zijn onder de indruk van de prestaties van Ajax. Vincenzo Montella, de trainer van Fiorentina, is er daar een van. Montella moet dit weekend tegen Juventus in de Serie A.

'Om resultaten als Ajax te krijgen, moet je geduld hebben. Het gaat niet per se om het kopen van de beste spelers, want daarmee haal je niet de Champions League-finale. Het bouwen van winnende teams kost nu eenmaal tijd', valt te lezen bij Football Italia. 'We treffen straks een zeer teleurgesteld Juve.'

Ook Julian Nagelsmann is onder de indruk. De coach van TSG 1899 Hoffenheim feliciteerde zijn oud-collega Alfred Schreuder, zo laat de trainer weten aan Kicker. 'Wanneer je Real Madrid en Juventus uitschakelt, kun je ook Tottenham kloppen. En als je de finale haalt, kun je het toernooi ook winnen. Ajax heeft een mooie, attractieve stijl. Ze creëren ook veel kansen. Soms doet hun spel me een beetje denken aan onze manier van spelen.'

'Het is een waanzinnig getalenteerd team, met een goede mix tussen jonge en oudere spelers', stelt Niko Kovac, die met Bayern München twee keer niet wist te winnen van Ajax. 'Tactiek is een ding, maar het draait ook om passie en hartstocht. Ajax speelde met het hart en liet passie zien.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
Als je de finale haalt moet je hem winnen. Ik wil niet de finale halen, IK MOET KAMPIOEN WORDEN EN IK MOET DIE FINALES WINNEN!!!!!!
2 0
L1tman3n
Gaat het verder?
0 0
Ferd
Ah, we lijken een beetje op het grote Hoffenheim, vandaar. Nagelsmann bedankt.
2 0
ajaxrulesz
https://www.nu.nl/voetbal/5847630/van-der-sar-dit-begint-wel-een-beetje-naar-1995-te-ruiken.html

Edwin krijgt ook steeds meer vertrouwen, moest hier wel om lachen, het zou toch eens echt gebeuren.. dan is de naam ajax weer voor de komende 15 jaar in europa in beton gegoten en opnieuw geverfd.
0 0
Bocarra
Het gaat niet alleen maar om talent. Een duidelijke onderscheidende voetbalvisie. Een staf die kennes heeft van arbeid rust verhoudingen, voeding en goede meetappartuur. Zijn minstens zo belangrijk.
0 0
bdsngsfs
Het gaat ook om liefde voor een club. Deze Ajax spelers houden van Ajax en zijn trots deel uit te maken van de historie van Ajax. Weinig clubs hebben 'dat'. Kijk maar naar oudspelers van Ajax; ook al spelen ze bij een andere club, het blijven in hun hart altijd Ajacieden. Zelfs wanneer ze voor Barcelona spelen. Noem mij één andere club die zo'n band creëert met zijn spelers...
1 0
FSideMaluku
Het is niet zozeer tactiek, passie of hartstocht. De wil om te winnen en voor elkaar te strijden kunnen het verschil maken en daar lijkt het team zelf ook pas na Real achter gekomen te zijn. Je hoeft niet altijd de beste en duurste spelers te hebben als je eigen spelers het kunnen opbrengen om 10 % extra te geven en voor elkaar door het vuur te gaan. Dan krijg je een onverslaanbare chemie. En daarom sluit ik mij verder volledig aan bij Nagelsmann: Als je Real en Juve verslaat op de manier zoals we dat gedaan hebben, dan is zelfs de eindwinst realistisch.
0 0
AltijdGelijk
Allemaal leuk en aardig, maar het gaat toch echt om kwaliteit! De Ligt en De Jong, dat zijn gewoon de beste verdediger en middenvelder ter wereld.

Neres, Van de Beek, Onana, Ziyech, Tadic, pure klassespelers
3 0
Nosky
Ik denk dat alle factoren belangrijk zijn, en als al die factoren goed in elkaar vallen, dat je dan bereikt wat we nu bereiken.

De tactiek van Ten Hag en co is zeker net zo belangrijk als de kwaliteit van de spelers. Met een De Boer, Van Bommer, Gio, noem maar op, had je ook met deze groep niet in de halve finale gestaan. Maar Ten Hag had dit met Feyenoord of PSV ook niet voor elkaar gekregen.
Voetbal is heel erg een tactisch spel geworden. De kwaliteit van de spelers is met name bepalend in de mate waarin zij de tactiek kunnen uitvoeren.
Het een kan niet zonder het ander.
0 0
FSideMaluku
Het is de wil om te winnen en dat moet je leren. Gewend raken aan die druk. Tegen Real, Juve of Tottenham.
Leg dezelfde mentaliteit op de mat als tegen Excelsior thuis, en je kunt letterlijk alles winnen.
1 0
Nosky
De wil om te winnen is er denk ik altijd wel. De keuze om als winnar het veld op te lopen, daar schort het nog weleens aan in Nederland. (zie de excuses achteraf, maar vaak al voor aanvang van een Europese wedstrijd..).
Als het geloof er maar is. En wanneer je wedstrijden wint in een toernooi als de CL, groeit dat geloof, en dat heeft ook weer zijn weerslag op de prestaties van de groep.

Het is natuurlijk makkelijk gesteld - en logisch ook - om te zeggen dat je tegen kleine clubs hetzelfde moet brengen (dan wordt je inderdaad met 150 goals kampioen), maar ik denk dat dit mentale stukje heel moeilijk te sturen is.

Tegelijkertijd heeft een wedstrijd altijd twee ploegen nodig. Als een tegenstander niet wil of niet kan, zal het nooit een heel sprankelende wedstrijd worden en lijkt dat vaak aan mentaliteit te liggen. Maar dat is lang niet altijd de rede van een 'lelijke' of slechte wedstrijd.
0 0