Blind wil Champions League winnen: 'Nog grotere stunt'

GinoHaverkamp, 18-04-2019 om 08:00, 8470 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het besef dat Ajax daadwerkelijk de Champions League kan winnen is nu ook ingeslagen bij de spelersgroep. Daley Blind is in ieder geval hoopvol. Kan hij hetzelfde bereiken als wat zijn vader 24 jaar geleden bereikte?

'Over Real werd nog gezegd dat die ploeg niet in goede doen was. Dat kun je over Juventus niet zeggen', zegt Blind in het Algemeen Dagblad. 'De manier waarop we het doen, dat is genieten in het veld. Zo mooi om deel uit te maken van het team. Waar dit eindigt? Hopelijk met een nog grotere stunt.'

Ajax hield zich jarenlang, en vooral in de jaren onder Frank de boer, netjes aan het eigen opgestelde salarisplafond van één miljoen euro. Spelers uit de grote competities werden niet gehaald, omdat ze toch niet wilden en met miljoenen werd al helemaal niet gesmeten. Hoe anders is dat anno 2019. Afgelopen zomer trok Marc Overmars de portemonnee om Blind en Dusan Tadic uit de Premier League te lokken. De kosten? Een kleine dertig miljoen euro aan transferkosten en meerdere miljoenen euro's aan salarissen. 

De komst van het ervaren duo is volgens het AD 'elke eurocent waard geweest.' Ajax behoort nu tot de beste vier van Europa en dat komt onder andere door de goede prestaties van Tadic en Blind in de Champions League. Zelf is de centrumverdediger ook tevreden. 'In de Champions League-wedstrijden haal ik een hoog niveau. Dat voelt goed. Matthijs en ik voelen elkaar goed aan. We zitten in een roes. Het worden drukke weken. Heerlijk.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
xDusanTadic
Die mindset van Blind met hoe meer wedstrijden hoe beter is precies wat er bij hem afstraalt. De stille kracht achter dit team. Wat een rust aan de bal en zoveel (on)opvallende slimmigheidjes. Hij is iedereen een stapje voor. Ik ben echt aan het genieten van Blind en hij sleept ons naar de treble
0 0
Frankey78
Ik begin nu toch wel langzaam aan te geloven dat het ook werkelijk kan om de Champions League te winnen. Zoals we allemaal hebben kunnen zien bestaan wonderen nog steeds. Ze hebben Bayern Munchen hun wil opgelegd. Ze hebben het grote Real Madrid uitgeschakeld. Vervolgens voetballen ze op weergaloze wijze Juventus met de grote Ronaldo uit het toernooi. Met alle respect en het zal zekers niet makkelijk worden, maar spurs kunnen ze waarschijnlijk ook wel hebben. Als er een moment is dat we die Champions League kunnen winnen , dan is het nu wel. Laten we nog steeds in dat wonder blijven geloven. Het is zekers mogelijk.
0 0
gi0vanni
Begin er nu ook wel in te geloven. Dacht dat uit bij Juve te veel zou zijn. Al zie ik in zowel Liverpool als Barca weer teams die wel heel enge namen kunnen opstellen als Mane, Salah, Suarez en Messi. En dat is natuurlijk nog niet eens de helft. Eerst maar eens proberen de Spurs te verslaan met de geweldige Eriksen.
0 0
Radie125
prio 1 landstitel prio 2 CL prio 3 beker prio 4 heel veel bier
1 0
Rdk1983
Hoop dat ze in competitie scherp blijven. Voor allee geld nu: laat je t 1x liggen lig je er (zo goed als) uit. Er moet gewoon een prijs gepakt worden, dit Ajax doet zichzelf anders tekort.
2 0
ajaxrulesz
als dat gebeurt he. Maar mochten ze de finale halen en die kans is minimaal 50% dan tref je liverpool of barcelona. en dat vind ik een nog lepere ploeg dan juventus. Ik kan ook geen evt voorkeur voor 1 van die 2 ploegen aanwijzen want ik vind ze allerbei ongeveer even sterk.
0 0
AFCA-B93
Hopelijk wordt dit ook gewoon in de competitie full throttle doordenderen. Het zijn nog “maar” een paar potjes, maar wel de zwaarste van het seizoen
0 0
Schip
Nooit verder dan een wedstrijd vooruit kijken. Maar geloof in eigen kunnen hoort er net zo goed bij. IK denk dat deze groep mentaal nu wel de juiste balans heeft gevonden.
0 0
Radie125
eerst Grun
0 0
Frank1978
Precies! Respect voor elke tegenstander, maar ook beseffen dat wij op het moment ook heel goed zijn.
0 0
Kikke
Ja het kan! Maar dan moet elke wedstrijd als finale gezien worden! Hoe mooi is het de drie titels binnen halen! Trouwens ik denk te weten waarom Frenkie de Jong zo speelt, zo ongrijpbaar is, afgezien natuurlijk van zijn versnelling en schijnbewegingen. Zijn vriendin heeft tophockey gespeeld, die manier van wegdraaien is normaal bij het hockey.. wel knap natuurlijk, net zoals Cruijff, die andere sporten als inspiratie gebruikt...
0 0
ajax4ever01
Jongens zullen we eerst op Groningen richten??
1 0
insectenverdelg
Die lAtste zin zegt genoeg.. Het worden drukke weken, heerlijk. Blind kan niet wachten om weer te spelen. Maar hoee geweldig de CL ook is. Focus moet nu echt op Groningen.
0 0
Joseph
Volgens mij hebben ze wel geleerd dat als de focus er voor zo'n wedstrijd niet is, je hem niet gaat winnen.
0 0
gi0vanni
Inderdaad. Die moeten we nog terugpakken. Gewoon slopen dat team.. Met drie goals verschil zou mooi zijn. Pak weg 1 - 4. Dan mag Sierhuis er een maken maar 0 - 3 is ook prima.
0 0