Blind grapt: 'Gehaald om groepsfase te halen'

BVeenstra, 17-04-2019 om 11:00, 6020 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind had in de afgelopen zomer toen hij terugkeerde bij Ajax niet verwacht dat de Amsterdamse club bijna een jaar later in de halve finales van de Champions League zou staan. Dinsdag werd die 'droom' werkelijkheid toen Ajax op bezoek bij Juventus met 1-2 wist te winnen.

'Nou ja....in het begin denk je daar niet aan. In eerste instantie werd ik gehaald om de groepsfase van de Champions League te halen', lacht Blind in gesprek met De Telegraaf. 'Daarna ga je verder kijken. Als je ziet hoe wij spelen, is het verdiend dat we hier staan. Over Real Madrid werd nog gezegd dat zij niet in goeden doen waren, maar dat kun je over Juventus niet zeggen denk ik.'

Ajax weet in de Champions League telkens een hoog niveau te halen en Blind denkt te weten waarom. 'Ik denk dat meerdere jongens aanvoelen wat er gevraagd wordt. Frenkie was misschien een beetje zoekende in het begin, maar daarna pakte hij de durft weer op. Het is fantastisch om te zien hoe hij daarna weer gaat dribbelen en passen', aldus Blind, die zelf ook voor de nodige ervaring zorgt bij Ajax. 'Ik ben blij dat ik dat misschien een beetje kan geven. Misschien dat ik het zo meer (voetballend, red.) laat zien dan verbaal. Ik voel me prettig en ben op mijn plek. Ik ben trots dat ik hier deel van uitmaak.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Daley is niet te beroerd om de lange bal te spelen als t verdedigend onder druk staat. Dat zn pass dan niet altijd aankomt is minder belangrijk, omdat t ons de kans geeft om de tegenstander weer onder druk te zetten, dus de rollen omdraaien.
0 0
Joseph
Blind was in de beginfase de enige die zijn niveau haalde, zonder hem zou het na een half uur minimaal 3-0 zijn en was je klaar.

Hij maakt zijn belofte waar, is dit seizoen nog beter geworden en zal net als zijn vader alleen nog maar beter worden. Zijn vader ging op ongeveer deze leeftijd nog 10 jaar door bij Ajax, voor de meeste voetballers nog een hele carrière..
0 0
EricAjax1
"20 MiLJoEn Is VeEl Te VeEl vOoR DaLeY BLinD" aldus johan derksen hahahaha
4 0
Knalpot
En nog een paar prominente AS ers hier!
2 0
Ajax4proud
Overmars had ook gezegd dat ze teveel betaalde. Dit kwam mede omdat ze Blind gelijk wilde hebben. Het betaald zich nu wel uit, alleen dat kan je van te voren natuurlijk niet weten..
0 0
Joseph
Dat kon je wel weten, daarom is er 20 miljoen voor betaald, dat had misschien 15 kunnen zijn, maar Ajax moest hem halen. Blind wordt altijd onderschat, voor mij was het echt een raadsel dat er niet meer voor hem geboden, want voor ons is 20 miljoen veel, voor andere clubs stelt dat weinig voor.
1 0
mallerd
Beste man van het veld met afstand, wat straalde hij toch een partij rust uit.
2 0
wendoo9
Daley Blind wie kent hem niet, Daley Blind Daley Blind is een echte Ajacied. Man wat speelde je gisteren een dijk van een wedstrijd !!
1 0
Ajax27
En wij zijn trots dat jij deel uitmaakt van dit Ajax. Niet iedereen hoeft verbaal een leider te zijn. Als je door de voeten te laten spreken een signaal afgeeft aan de spelers om je heen, ben je ook 100% een meerwaarde. En dat liet ie gisteren zien, weergaloos hoe goed hij stond te verdedigen en te voetballen!
7 0
Ozymandias
Blind is verbaal ook een leider, alleen meer één op één (je ziet hem veelvuldig de spelers om hem heen van aanwijzingen voorzien).
3 0
Joseph
Ik denk dat het wat dat betreft een uitstekende werking heeft met Tadic die juist weer oog heeft voor de hele groep. Ik denk alleen wel dat je volgend jaar de Ligt gaat missen in het direct aansturen van het team. Wat dat betreft hoop ik nog steeds stiekem op Vertonghen..
0 0
Stone020island
Tuurlijk ga je de ligt missen ( als ie vertrekt). Is gewoon top 15 cv’s van de wereld.
0 0
MickS
ik wou net zeggen, Ik geloof tegen real uit vloekte hij De Ligt in de rondte toen die even niet op zat te letten. Was prachtig om te zien.
1 0
Tscheu
Maakt het helemaal waar !!!
2 0
Schip
Real miste Ramos, maar was helemaal niet in zo'n slechte doen. Ze speelden Barca 45 minuten volledig van de mat thuis, maar misten de ene na de andere kans.

Totdat ze Ajax troffen, hadden ze de weg omhoog weg ingeslagen. Maar goed, in Eindhoven en Rotjeknor zal dat anders worden uitgelegd.
4 0
ETM
Zo is het, en daarbij is Real gewoon een CL monster van idiote proportie, die zijn alleen maar linker als ze in een hoek gedreven zijn. Madrid werd imo ook veel te veel naar beneden gepraat na die 1-4. Scoreboard journalistiek.
2 0
RaynoFischer
Idd en tot Real hadden wij juist een slechte periode met Heerenveen, Heracles en Feynenoord uit in de competitie, de rollen waren op dat moment juist dus omgedraaid
2 0
Restored
Speelde misschien wel zijn beste wedstrijd ooit bij Ajax gisteren, heeft echt niks weg gegeven tegen Dybala en Kean. Wat een top centrum hebben we dit jaar
3 0